Astrofon21

Zvezdani kompas u vašim rukama

Stiže Nova godina. Pljušte pitanja, pljušte tekstovi o analizi Nove godine. Kao da nam okretanjem lista na kalendaru odjednom kreće nešto novo. Ali dobro. Najvažnije je tražiti odgovore. Nije važno kada.

Očekujemo da nebo i zvezde na nebu i planete i celi kosmos radi po principu kalendara kojeg smo mi, tek nedavno, oformili. Prirodni ciklusi i kalendar koji trenutno pratimo nisu u skladu. Prirodna godina Zemlje kreće prolećnom ravnodnevnicom, kada kreće proleće ili kad Sunce dođe na nulti stepen Ovna. Kada se sve u prirodi budi i kreće ponovo da raste. 1. januar se uzima kao formalni datum za ulazak u Novu godinu zadnjih dve hiljade godina ( i to je diskutabilna cifra!) i taj datum u našoj kolektivnoj svesti predstavlja trenutak ulaska u novu godinu pa ćemo ga poštovati.

Po prirodnom ciklusu godišnjih doba, planeta Zemlja ulazi u najhladnije godišnje doba ( na severnoj hemisferi) ulaskom Sunca u znak Jarca.. Taj dan se zove i kratkodnevnica, jer je tada najkraći dan a najduža noć. Od tada se Sunce počinje približavati nama, dan postaje duži, a Zemlja se priprema za novi početak – proleće, pa dva dana posle kratkodnevnice već se oseća produženje dana tj. sunčeve svetlosti i njegovih isceljujućih zraka na planeti, u prirodi, na ljudima. Naše Sunce je naš Bog, jer njegove zrake daju nam život, toplotu, a odnedavno, to potvrdjuje i nauka tj. kvantna fizika, sunčeva svetlost nosi informacije koje su nam potrebne za život… U ove dane naši preci su pravili obrede kojim bi slavili ponovno pojavljivanje Sunca i života, što je ostalo i do dana današnjeg u vidu slavljenja rođenja sina božjeg… Mnoge religije prate različite kalendare, nismo svi u istoj godini, ali mnogo bi sve bilo jednostavnije da pratimo kalendar i zakone koji nam Priroda nudi. Ali, šta je tu je…

Odrastao i zreo je onaj ko zna da ulazak u Novu Godinu neće doneti promene…jer sve promene koje treba da se dese su u nama samima, kada osetimo da je došlo naše vreme za promenu. Nijedan kalendar koji meri dane i fenomen zvano vreme, koji je formiran kao posledica nas samih ( vreme je povezano sa našim fizičkim, materijalnim delom ) neće doneti promene same od sebe. Pitaju me šta će doneti Nova godina svakom pojedinačnom znaku. Moram da kažem – planete su energije i praćenjem kretanja planeta možemo da osetimo pojačanu energiju nekog znaka i osobina koje on predstavlja. Mi moramo da osvestimo svoje lične energije, svoje natalne karte i njihove postavke i šta od toga je kod nas aktivirano zvezdanim promenama na nebu.

Ako nekome mnogo planeta, koje se sada nalaze u znaku Jarca i pojačavaju osobine ovog znaka na globalnom planu, padaju u šestu ili neku drugu natalnu kuću, njemu će ta oblast ( oblast koja je pod uticajem određene kuće) biti aktivirana i pod uticajem Jarca i osobina koje on predstavlja. Ipak, moramo da vidimo da li mi imamo u natalnoj karti nešto u ovom znaku. Moramo da vidimo kako je postavljen i Saturn, koji vlada znakom Jarca, u našoj natalnoj karti. Dakle mi reagujemo nekom svojom kućom, planetom ili nekim aspektom na ono što je pojačano ili što se aktivira tokom godine na nebu. Mi individualno reagujemo na globalna dešavanja na nebu tj. na promene planeta i njihovih položaja. Takodje, mi smo sastavljeni iz svesnog, podsvesnog i nesvesnog dela ( duha, duše i tela) pa ono što je širokoj javnosti prezentovano kao astrologija označava samo deo našeg svesnog ( to je predstavljeno znakom u kojem smo rođeni). Kao i sva drevna znanja, astrologija traži da je postepeno otkrivamo i da se bavimo njenim simbolima i zakonima. Mi ne možemo ništa saznati iz naše pozicije znaka, ukoliko ne znamo postavku i našeg podznaka ( za koje je bitno da znamo preciznije vreme rođenja). To što se nudi u vidu znanja o samom našem znaku u kome smo rođeni, ne može da nam daje celovitu sliku nas samih. Mi treba sami, ako smo izabrali astrologiju i njene zakone kao put ili alatku koja nam pomaže, da sebe osluškujemo, da pratimo koji aspekt ili promena pozicije neke planete na nebu utiče na nas i na koji način. Svakome je dato da može doći do dubljih uvida i znanja, ukoliko teži otkrivanju tj. samospoznaji. Jer astrološkom analizom naredne godine jedino možemo da spoznamo sebe i način na koji mi način reagujemo na planetarne promene. Moramo da shvatimo i osvestimo da je Priroda ta kojoj treba da se prilagodimo, da je pratimo i da na osnovu njenih promena uvidjamo i spoznajemo sebe. Priroda je ta koja diktira šta će biti, a mi treba da se njoj prilagodimo. Nebo nad nama treba da nam služi kao zvezdani kompas a da bi znali kako da ga koristimo treba nam uvid u našu natalnu kartu jer je to karta – priručnik.

Svaka godina može da nam bude dobra, ukoliko pratimo unutrašnje spoznaje koje su u skladu sa trenutnim dešavanjima. Nemojte očekivati da će vam se desiti da preko noći ili od 1. januara desiti promena. Neće se ništa desiti ukoliko ne pročitate, barem nekoliko rečenica iz priručnika – ukoliko ne otkrijete neke svoje energije i ukoliko ih ne ovladate. Jer onda će Priroda biti ta koja će vas jedne godine sigurno naterati da ih otkrijete, ali na nemio način.

Evo saveta – zacrtajte sebi da od početka godine spoznate nešto o sebi, o odnosu sa drugima kroz neku aktivnost koju ste možda davno zatrpali brigom, strahom, sivilom svakodnevnice…

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK