Astrofon21

Značaj asteroida

Informacije svih vrsta jure elektronskim superputevima brzinom munje, probijajući granice koje su odvajale carstva kompjuterskih i telefonskih kompanija, kablovskih sistema, filmskih studija, medijskih konglomerata. Izazov je u tome da primimo, shvatimo, prihvatimo i delujemo na osnovu te velike eksplozije informacija, a da pri tome ne osetimo da su nas one preplavile i onesposobile. Astrolozi, uzimanjem u obzir svih pet hiljada do sada imenovanih asteroida, mogu razviti određeni jezik koji će se na specifičan način baviti time kako ova eksplozija informacija utiče na evolutivnu psihu čovečanstva i zauvek je menja.
Astrologija nije uvek bila tako komplikovana. Pretci naše profesije delovali su u svetu koji je opisivalo samo sedam planeta. Saturn, najdalja planeta koja se tada mogla golim okom videti, simbolizovala je ograničenja onoga do čega čovek može da dopre. Onda su Viljam i Karolina Heršel otkrili Urana 1781. godine i drevne kosmologija koja je bila zasnovana na sedam svetih planeta, sedam čekri, sedam muzičkih nota, sedam dana u nedelji, itd. doživela je potres. Iz metafizičke perspektive, planeta predstavlja aspekt svesti. Imenovanje neke nove planete odslikava simultano aktiviranje svesti u ljudskoj psihi.

Uran svesti govori da svaka osoba ima pravo da bude slobodna i jednaka. Takva svest navela je ljude širom sveta da se pobune protiv tlačitelja i da osiguraju svoju slobodu. Do sličnih društvenih promena došlo je i prilikom otkrića Neptuna i Plutona. Neptun je došao u trenutku u kome su anesteziranje, zbrninjavanje bolesnika, lečenje homeopatijom i zvanična medicina postojali sve sistematičniji. Otkriće Plutona poklopilo se s ekonomskom krizom, svetskim ratom i otkrićem nuklearne energije koja je obećavala transformaciju čovečanstva procesom alhemijske evolucije. Otkriće i imenovanje novootrkivenih planeta sinhronizovano je s novim periodima u istoriji i pojavom pojedinaca koji menjaju drustvo. Imenovanjem asteroida pre dva veka, astroloski jezik je prosiren kako bi objasnio delove licnosti koji su u ljudskoj drami predstavljali novinu.

Novogodisnje veče 1800. godine obeležilo je otkriće Ceresa, prvog asteroida. Ubrzo nakon toga otkriveno je jos asteroida i oni su dobili imena po boginjama iz drevne mitologije: Palas, Vesta i Juno. do kraja devetnaestog veka, bilo je poznato više od četristo asteroida. A vek kasnije izračunate su orbite za preko četrnaest hiljada asteroida, od kojih je pet hiljada dobilo ime ne samo po bogovima i boginjama iz mitova, kao što je slučaj s Bakusom, Apoom, Herom, Artemisom, već i po mestima poput Kalifornije, Ohaja, Toronta i Tuksona, istorijskim ličnostima poput Kleopatre i Kopernika, Baha i Bernaštajna, svari kao što su Medved i Autobus, Univerzitet i Ujedinjene nacije, i imenima ljudi kao što su Dijana i Dona, Ana i Artur, Džejms i Johana. Većina asteroida orbitira oko Sunca u prostoru između Marsa i Jupitera, iako nekolicina njih dolazi i u blizinu Venere i Zemlje, a jedan je pre šezdesetpet miliona godina pogodio Zemlju i doveo do izumiranja dinosaurusa. Asteroid veličine jednog gradskog bloka približio se Zemlji 1994. godine na razdaljinu koja je upola manja od razdaljine između Zemlje i Meseca, bliže od bilo kog drugog potencijalno destruktivnog svemirskog objekta. Sledeće približavanje nekog asteroida Zemlji očekuje se u dvadesetdrugom veku. Mnogi naučnici danas smatraju da je misteriozna eksplozija iz 1908. godine iznad Sibira rezultat eksplozije asteroida pre njegovog pada na Zemlju.

Efemeride asteroida nisu bile dostupne sve do kraja dvadesetog veka, tako da dva veka nekon otkrića Ceresa nije bilo moguće proučavati moguće astrološke uticaje asteroida. Većina astrologa nije ni znala da oni postoje, a oni koji jesu nazivali su ih “kosmičkim peskom”, smatrajući ih nevažnim; deset redovnih planeta bilo im je sasvim dovoljno. A oni koji su možda i razmatrali mogućnost upotrebe novih tačaka u natalnoj karti, kao što su četiri najveća asteroida: Ceres, Juno, Palas i Vesta, plus kometa Kiron, bili su šokirani saznanjem da tu nije kraj, već da postoji na hiljade asteroida.

Asteroidi ukazuju na evolutivni prodor čovečanstva. Ako prihvatimo premisu da je imenovanje novog planetarnog tela u vezi s novim centrima svesti unutar nas, iznenada dolazimo do otkrića da se na hiljade novih centara svesti pali u kosmosu i u našem umu.

Pevačka grupa “Peter, Paul and Mary” po prvi put je nastupila u javnosti u leto 1961. godine. Asteroidi Peter (br. 1716), Paul (br. 3525) i Marz (br. 2779) tada su se takođe našli zajedno u teatralnom znaku Lava. Kada je fidel Kastro uspostavio prvu marksističku vladu, asteroid Karl Marks (br. 2807) bio je u konjunkciji s asteroidom Amerika (br. 916). Asteroidi Adolfina (br. 608) i Germania (br. 241) otkriveni početkom dvadesetog veka, imaju skoro istu orbitu oko Sunca i njihova uzajamna konjunkcija je retka pojava, ali kada do nje dođe, ona traje dugo. Njihova longituda i deklinacija bile su zajedničke tokom dvadesetogodišnjeg perioda vladavine Adolfa Hitlera u Nemačkoj, da bi se razišli u leto 1945. godine, kada je došlo do propasti Trečeg Rajha!

Asteroidi dodaju stvarne ljude i mesta u naš život i horoskop. Ako ih povežemo s planetama, zodijačkim znacima i kućama, kao i međusobno, dobićemo obrasce naših odnosa s drugim ljudima. Asteroidi koji nose imena koja su vam značajna postaju vaši asteroidi.

Pošto su asteroidi tako mali i brojni, mogu se usredsrediti na odrešeni odnos među ljudima, mestima i stvarima; oni samo identifikuju ime osobe, mesta, događaja i daju nam odrednicu kada dolazi do njihovog spajanja.

Najveći broj vama važnih osoba, mesta i stvari nose ime kao i neki asteroid. Nije li čest slučaj da osoba uspostavi prijateljski odnos s nekoliko osoba istog imena? A koliko često čujemo da neko kaže da se nikada nije dobro slagao s osobama tog i tog imena… Asteroidi mogu objasniti zašto.

Ime sada ima svoj ciklus, ono putuje kroz znake i kuće, pravi aspekte s planetama, lunarnim čvorovima i drugim značajnim tačkama u astrološkoj karti. Odjednom horoskop je prepun ljudi, mesta i stvari! I ta imena sada imaju međusobni kosmički odnos! Povezivanje kosmosa s određenim ljudima i mestima predstavlja suštinu geokosmičke astrologije. Razlika je u otme što u tumačenju više ne koristimo samo apstraktne planetarne simbole, već sada kosmos povezujemo s određenim imenom.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM