VLAŠKA MAGIJA: Kontakt sa višom silom, da se mrtvi probude,da se spoje rastavljeni a sastavljeni rastava

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Vlaška magija je nadaleko poznata. Ljudi iz raznih delova sveta su dolazili da proučavaju ovaj fenomen. Isina je da se u istočno predelu Srbije dešavaju neke neobjašnjive stvari. Pokušali smo da ptotumačimo neke uticaje i primene ove ne tako naivne priče.

U vlaškoj magiji ima bezazlenih bajalica i rituala kod kojih se primenjuje “alat“ kao što je crveni konac, bosiljak, ogledalo, metla… Ali ima i onih gde se koriste daleko bizarniji predmeti tipa menstrualne krvi, sedmog rebra mrvog čoveka, kao i voda kojom je mrtvak bio okupan.

Vlaške vračare veruju kako se sve može postići kontaktom sa višim silama i mrtvima. Verovanje govori da se rituali sprovode, kako bi imali najjači učinak, u vreme između Božića i Bogojavljanja. Bavićemose nekim segmentima postupaka koje vračare vlaškog podneblja primenjuju.

Neki od obeda kojim se služe je “mrtvačka voda“ koju “žrtvi“ sipaju u kafu ili mleko da bi se osoba “osušila“.

Trudnoj ženi se daje kompot od šljiva kojoj je koštica prethodno izbajana, u cilju da se se postigne pobačaj. Dok koštica trune u zemlji, tako plod trune u utrobi.

Ritual “zavezivanja“ podrazumeva upravo vezivanje muškarca i slepu vernost određenoj ženi.Vradžbina se izvodi pomoću crne vunice čime muž postaje polno moćan samo za svoju suprugu.

Voda kojom su okupani slepi mačići, ima isti efekat, i izabranika navodi da “slepo“ prati samo jednu ženu.

Još jedan od surovih čini su one koje se primenjuju u cilju izazivanja nečije smrti. To se radi tako što će vračara baciti zmijsku kost na mesto koje bi trebalo da zgazi “žrtva“, posle čega joj se, po verovanju, mora dogoditi nešto loše.

Zaštita od ovih sila jesu crven končić vezan oko ruke, izbajan nož zabijen iza ulaznih vrata kuće, a najjača zaštita od zlih sila je plećka mačke koju u sred noći treba potopiti u vrelu vodu, pod uslovom da nema crkve u blizini.

Ovo su neki od tradicionalnih rituala magije. Ipak, jedno je sigurno, zlo se uvek i nepogrešivo vraća još gorim.

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

POZOVI ODMAH

SIGURNO

BRZO

POMAŽE

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.