Astrofon21

Venera u retrogradnom hodu-Zato je bitna retrogradna Venera?!

U astrološkom smislu dosta planetarnih dešavanja i retkih aspekata među planetama. Interesantna godina je i po tome što će do kraja ove 2020 godine, dve planete koje predstavljaju arhetipe ljubavnika – Venera i Mars ići retrogradno. Kad kažem retrogradno to znači idu unazad ( prividno, astrološki fenomen), dakle u jednom trenutku usporavaju, staju, a zatim kreću onim zodijačkim pojasem unazad kuda su već prošli…simbolika retrogradnosti i njeno tumačenje zavisi od planete do planete. Nije isto kad Merkur ide retrogradno, kad Venera a kada je Mars retrogradan. Zato je važno da znamo kako da se postavimo u narednom periodu, šta da očekujemo i šta zapravo donosi nama ovaj natraški hod ljubavnih planeta. . Ona kreće unazad iz znaka Blizanaca, a izlazi iz retrogradnosti 25.6 takodje ujutro. U toku ovog perioda, dakle 42 dana koliko je uvek, jednom u 19 meseci retrogradna, desiće se dosta promena na nebu, pa su verovatne i ozbiljnije promene u odnosima ali i dešavanja u oblastima koje su zahvaćene u našim natalnim kartama njenim tranzitom.

Pre svega je važno znati kako se tumači retrogradnost Venere uopšteno, zatim kad prolazi kroz znak Blizanaca. Važno je znati gde se u to vreme nalazi njen dispozitor ( Merkur, jer je on vladar znaka Blizanaca), ispratiti njegovo kretanje i promene u toku tog perioda. Važno je takođe obratiti pažnju na aspekte koje ona pravi sa drugim planetama kad bude pravila retrogradni hod, kao i ostale fenomene koji se dešavaju u toku tog perioda ( pomračenja Sunca ili Meseca, Mlad Mesec itd). Na kraju ili pak na početku ( ako idete od sinteze ka analizi ili obrnuto) pogledati koje se Fiksne Zvzde ili Sazvežđa aktiviraju dok ona bude kretala u hod unazad.

Jedan fenomen, kao što je ovaj, Venerina retrogradnost, ali i svaki drugi astrološki, može i treba da se tumači u okviru promena i dešavanja na individualnom, kolektivnom i globlanom nivou. Jer mi smo svi jedinke, ali itekako zavisimo od okoline, društva i kolektivnog trenda, globalnih dešavanja i puteva koji su zacrtani globalnom politikom i ostalim događajima, a jedan od njih je trenutno aktivirao ceo svet i menja ga iz dana u dan. Svakako da nas interesuje šta nama donosi na ličnom planu ovakva Venera, te je važno pogledati pre svega kroz koju našu natalnu kuću tranzitira, koje aspekte pravi sa ostalim planetama, da li aktivira neke naše planete pa samim tim i natalne aspekte koje nosimo kao obrasce i koji mogu biti upravo ovom retrogradnom Venerom aktivirani, u vidu dešavanja ili događaja koji nam slede.

Pre iznošenja astroloških činjenica u vezi aspekata i objašnjenja kombinacija znakova i planeta, i njihove simbolike i mogućih dešavanja ovog tranzita treba da se objasni šta označava Venera, koja je njena osnovna simbolika i primarna energija kojom ona zrači. Često Veneru povezuju sa osećanjem ljubavi. Ali to je donekle korektno. Venerinu energiju povezujemo sa drugom čakrom, onom koja se nalazi i povezuje sa genitalnim organima, ona koja budi vatru i želju za seksualnim činom, fizičkom privlačnošću, potrebom za reprodukcijom i organima koji su povezani sa tim. Venera voli da uživa i da je zaljubljena. Da bude osvojena i zadovoljena. Biti zaljubljen nije isto što i voleti. Stari Grci ovu vrstu ljubavi su nazivali Eros. Oni su poznavali tri odvojene vrste ljubavi – Eros, Filos i Agape. Filos kao osećanje ljubavi koje se budi u nama možemo pre povezati sa Mesecom, planetom koja nam je mnogo bliskija, koja je ličnija i koja predstavlja našu dušu, u kojoj su pohranjena sva naša sećanja i osećanja, iskustva u odnosima iz prethodnih života, te najbliže ovo osećanje možemo objasniti težnjom da želimo najbolje drugoj duši i da je tako volimo i na taj način sećamo. Naša duša je besmrtna i mi u njoj nosimo sećanje da smo svi jedno i iz te jedne, više bratske ljubavi i saosećanja prema drugim ljudskim bićima osećamo ljubav. Treća vrsta ljubavi, Agape – božanska ljubav, je spiritualna ljubav, ona koja je najčistija i lišena ega, ona koja je povezana sa odanošću, nekritikom, požrtvovanošću i potpunom predajom, te ovu bezuslovnu ljubav u astrološkom smislu povezujemo sa planetom Sunce.

Kada upoznamo nekog novog u životu, odmah osetimo da li nam se ta osoba svidja ili ne. Imamo neki osećaj već nakon prvog kontakta. Daljim ulaskom u razgovor ili vidjanja, ako nas ta osoba zainteresuje, imamo potrebu da se družimo ili da imamo nešto više od toga sa njom, mi se zaljubljujemo i želimo da smo što više vremena sa njom. Zaljubljenost je emocija koja je više vezana za potrebu, našu potrebu koju osećamo u sebi kad mislimo na tu osobu. Potreba je i sekualni čin, zadovoljenje naših čula i potreba za kompletnim spojem sa osobom koja nam se svidja. Vremenom nestaje zaljubljenost i imamo sve manju potrebu da imamo seksualne odnose i odatle postoje dva puta, jedan je da se zaljubljenost pretvori u ljubav, a astrološki da iz aktivacije Venere prebacimo akciju na Meseca, tj. tada nam se aktiviraju i aspekti koji su povezani sa ove dve planete iz natalne karte. Nama je zaljubljenost potrebna da bi se privukli, a ta privučenost u astrološkom smislu, ali u domenu karme, znači da iza svakog odnosa i privučenosti postoji razlog zašto nam se ta osoba sviđa a vremenom i da ispliva zašto nam je došla u život, tačnije zašto smo je pustili u život. Uglavnom su to lekcije karme u kojima učimo, rastemo, stičemo nova iskustva, ispravljamo ili pravimo greške. Svaki odnos, svaka osoba u našem životu je prikazana nekom našom planetom, te će u našim natalnim kartama Venera opisivati sve veze i osobe sa kojima imamo seksulane odnose, koji nas privlače, koji nam se sviđaju i sa kojima razmenjujemo flert, uživanje, strast i zadovoljenje.

Ljubav nema puno veze sa tim. Ljubav je vrhunsko osećanje bliskosti sa drugom osobom, u svakom smislu. Pa zato, ukoliko mislite da je vaša Venera dobro postavljena sa partnerovim Marsom i obrnuto, kao i neke druge planete, to je samo jedan deo priče, onaj erotični deo, te mnogo je važnije da vaš Mesec ili njegov ima dobar kontakt sa vašom Venerom ili nekom planetom koja je vladar vašeg horoskopa, ako želite da vaša veza traje, da se pretvori u Filos ( u kojoj takođe postoji seks!). Po čakrama objašenjeno, energija koja se stvara u drugoj čakri , tj. onoj koja se nalazi ispod stomaka, u nivou naših kukova, u odnosu sa nekim može ostati na tom nivou, ali može da se digne do grudne čakre, one u kojoj se nalazi naša duša, kojom vlada Mesec. Za to je potrebno vreme, rad na odnosu, osećanje koje mi sami u sebi imamo u vezi bliskosti ka sebi pa i drugima. Ako smo mi u tom delu spokojni, ako smo mirni i u sebi gajimo osećaj ljubavi mi ga možemo podeliti sa drugim ili osvestiti kroz nekog drugog. Uvek smo u pitanju samo mi i rad na sebi. I naravno u svemu je potreban balans, pa i u ovim prelascima iz jedne faze u drugu, te tačkica u Jinu i Jangu mora da se upotpuni. Nijedan odnos ne može postojati bez seksualnog konktakta i obrnuto, nijedan odnos nije samo seksualni.

Postoji i drugi put iz zaljubljivanja, u osvešćenje – ko je zapravo ta druga osoba, da ta osoba nije tako idealna kao što smo mislili tj. osećali, da i ona ima mane. Energija iz druge čakre, Venerine čakre, može da padne niže, u prvu čakru, kojom vlada Mars. Tada nastaju borbe, konflikti i strasti, nerauzmevanje i neprihvatanje druge osobe kao takve. Tada veza postaje mučna, osećaj zaljubljenosti može da se pretvori u borbu, nemir i mržnju.

Šta je sa trećom vrstom ljubavi, tj. sa Agape, kad se ona budi u astrološkom smislu i sa kojom je planetom povezana? Sunce je planeta u astrološkom smislu koja vlada petom kućom zodijaka, onom koja je u domenu petog astrološkom znaka – Lava, a koja se odnosi na ljubav . Sunce je ono koje nam daje život, koje oživljava u nama svojom toplotom i svetlošću naše telo. Sunce je planeta koja vlada našim svesnim delom, egom i našom ličnošću. Da nemamo svesti ne bi bili ovo što jesmo. Sve drevne civilizacije u centar postojanja stavljaju Sunce i slave ga. Ono jeste naš Bog. Dakle kada Venera dođe u kontakt na svakih 19 meseci i to uvek kad je retrogradna, kad se ove dve planete spoje, stvara se jedan krak petokrake ili jedna latica ruže koju Venera veze u svom ciklusu, te nakon osam godina i napravi kompletan cvet, dodirijući pet puta Sunce, astrološki ona napravi pet Sindočkih ciklusa. Ovi ciklusi su veoma bitni za spritualni rast svakog čoveka u njegovoj ljubavi, koja ga može voditi korak bliže ka apsolutnoj ljubavi. Zato je bitna retrogradna Venera.

Ovo duže objašnjenje same uloge Venere u našim života je važno da znamo ukoliko želimo da se bavimo njenim retrogradnim hodom i pitanjima koje dobijam u vezi narednog perioda. Venera neće doneti ljubav, ona će doneti lekcije u vezi ljubavi, doneće sve ono što nismo do sada naučili, da to ponovimo. Kad su planete retrogradne one nam ponovo donose ljude i događaje ili dešavanja koja treba da ispravimo ili završimo. Retrogradan hod nikad neće doneti nešto novo. I zapamtite u pitanju su odnosi. Uvek će doneti neku situaciju koja će biti prouzrokovana nerazrešenim odnosom.

Period tokom konjukcije retrogradne Venere sa Suncem nam uvek daje presek vremena dokle smo mi došli u svom unutrašnjem razvoju u smislu ljubavi. Koliko propuštamo svetlosti u nas, koliko smo naučili da volimo, istinski, da budemo odani svom putu ka večnom osećaju ljubavi ka svemu. Takođe je bitno znati da ispratimo gde kod nas pada u natalnoj karti upravo ova konjukcija Sunca i Venere, jer ona formira jedan osmogodišnji obrazac. Ovog puta 3.juna desiće se konjukcija Venere i Sunca na 13 stepeni Blizanaca. Ovaj stepen je bitan i u uporednim horoskopima, ako pada na neku važnu tačku, pa će izazovi ili dešavanja iz te kuće gde pada ova konjukcija biti aktivirana.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM