Astrofon21

Venera – planeta ljubavi!Koliko je Venera „jaka“ u nečijem horoskopu?Položaj Venere u znakovima….

Od pamtiveka čovek žudi za ljubavlju, to je sasvim prirodno, jer ga upravo ovo plemenito osećanje čini humanim bićem. Neki su našli svoju drugu polovinu, neki još uvek nisu, ali su u stalnoj potrazi. Ne postoji vremensko ograničenje do kog doba možete da volite. I u pozamašnim godinama možete da se zaljubite, da crvenite i bledite kad vas On/Ona pogleda.

Za početak, pogledajte kako stoje stvari s Venerom: kakvu ulogu ima u vašem horoskopu, u kom se znaku i kući nalazi, kakve aspekte pravi s drugim planetama. Osnovni pokazatelj čovekove sposobnosti da voli u astrologiji se saznaje preko položaja Venere i aspekata koje pravi. Osim toga, i njen položaj po poljima ukazuje na životni plan u kome se ljubav najbolje ispoljava, kakva osećanja ta osoba gaji i kako se ona razvijaju. Prateći ovaj osnovni trag, u natalnoj karti posebnu pažnju traba da obratite na elemente koji će podrobnije rastumačiti emotivni život.

Koliko je Venera „jaka“ u nečijem horoskopu?
Osećanja u velikoj meri određuju sklonosti i ponašanje osobe, pogotovo ako je Venera u konjunkciji s jednom od kardinalnih tačaka ili ako se Sunce ili podznak nalaze u nekom od znakova u kojima vladaju Venera (Bik, Vaga) ili Mesec (Rak). Na primer, imate „jaku“ Veneru ako se ona u vašoj natalnoj karti nalazi na podznaku ili MC-u (vrh 10. kuće), ako ste rođeni u znaku Bika, Raka ili Vage, ako vam je podznak u Biku, Raku ili Vagi…

Aspekti Venere s drugim planetama

Po aspektima koje pravi Venera saznaćete da li imate predispoziciju za sreću u ljubavi ili vam se stalno dešavaju neke neprijatnosti i nesrećni slučajevi.

Položaj Venere u znakovima
Posle Merkura, Venera je planeta najbliža Suncu, tako da se računa u brze planete koje za relativno kratko vreme opišu zodijački krug. Ciklus Venere iznosi osam godina, što znači da se svakih osam godina vraća na isto mesto na kome je bila u trenutku vašeg rođenja.

Ukoliko je Venera izražena u vašoj natalnoj karti, vi ste ljupka, plemenita osoba naklonjena umetnosti, koju ljudi vole i koja je vesela, raduje se životu i, naravno, ima sreće u ljubavi.

Kakva su vam osećanja, kojim iskušenjima ste podložni, šta vam se dopada a šta ne dopada, kako se ponašate kad volite, na kojim mestima obično počinju vaše ljubavne veze… Sve to, verovali ili ne, može da se sazna preko natalne karte.

Venera u Ovnu. Simpatija i antipatija prema nekome izbijaju naglo, u trenutku. Moguća je i ljubav na prvi pogled, kao i neobuzdana strast koja neminovno tera u avanturu za jednu noć. Nikakva logika ne može da utiče na osećanja prema partneru, koja su jaka i iskrena, ali, nažalost, najčešće nisu dugovečna.

Položaj Venere u kućama

Velika je razlika između toga da li vam je Venera u 2. polju ili se smestila na primer u 8. polje. U prvom slučaju ljubav ne možete da razdvojite od finansijskog pitanja, a u drugom imate preveliki strah da niste voljeni i da ćete biti ostavljeni.

Venera u Biku. Nežno i velikodušno ispoljavanje ljubavi. Vernost u vezi zavisi isključivo od toga da li je osoba seksualno zadovoljena, ali je zato veza duga i po pravilu je ozvaničena. Osobe s Venerom u Biku uvek su „u braku“. Muškarci s ovakvim položajem planete ljubavi zaljubljuju se u žene koje dobro kuvaju.

Venera u Blizancima. Gracioznost i doza narcizma. Osobi je važnije da je voljena nego da voli. Osećanja ne mogu da se razvijaju ako nema stalnog podsticaja. Sklonost flertu, ali kad osvaja, onda to radi lepom pričom i majstor je u tome. Česte su i intelektualne veze. Upoznavanje je obično na nekim velikim skupovima.

Venera u Raku. Potreba za nežnošću i privrženost. Izražena osećajnost koja je kod lepšeg pola uglavnom ispoljena pasivno. Nekad se svesno „žrtvuju“, i stalno traže „dokaze“ ljubavi. Muškarci često dugo ostaju „mamini sinovi“. Ideal im je žena koja se brine o njima i oni joj uzvraćaju. Moguće su i erotske krize.

Venera u Lavu. Želja za ljubavlju, strast, pritom je moguće i „poziranje“ zarad utiska kad su loši aspekti Venere. Velikodušnost, ali i očekivanje zahvalnosti. Čast i dostojanstvo veliki su pokretači. Ne može dugo da voli osobu koja ga ne oduševljava nesmanjenom jačinom, zato su najčešće burne veze i ljubavi kao „na filmu“.

Venera u Devici. Kad misli na ljubav, podrazumeva i brak i porodicu, kod nje sve ide „u paketu“. U mladosti je romantična i naivna, ali je život nauči da nije sve slatko. Kad su aspekti Venere dobri, reč je o ljubaznoj osobi, ali analitičnoj, koja često razumom uništi ljubav. U slučaju da su loši, osoba može da bude i razvratna.

Venera u Vagi. Otvoreno srce, čista osećanja. Ovo je osoba koja voli da pleše, pa joj i veze najčešće počinju na mestima gde se igra. Teži idealnoj ljubavnoj vezi, ali ponekad radi nauštrb sebe, samo da bi održala „harmoniju“. Ove osobe najčešće nikad nisu same, uvek su u vezi ili braku, dopadaju se ljudima i imaju obožavaoce.

Venera u Škorpiji. Voli „komplikovane“ ljubavi i ne računa da je živa ako ne gori od strasti. Iako je na neki način privlači utakmica sa suparnicom, vrlo je ljubomorna, a loši aspekti Venere daju osobu koja je u stanju da pravi scene. Ako nije zadovoljna u ljubavi, sklona je i perverzijama ili nekim drugim kompenzacijama.

Venera u Strelcu. Jednostavna i iskrena osećanja. Za ovu osobu ljubav je radost, i u skladu s tim se i ponaša. U mladosti vrlo burno proživljava sve što joj se desi jer nastupa punim srcem, ali ne „ide do kraja“ zato što je časna. Privlače je agzotika i neobični ljudi, često joj veze počnu u inostranstvu ili na fakultetu.

Venera u Jarcu. Opreznost, odmerenost i razum karakterišu Veneru u Jarcu. Ipak, osećanja su jaka, mada ih osoba drži u tajnosti i ne dozvoljava da bilo šta ispliva na površinu. Interesantno je i da se ljubav vremenom ne gasi, već naprotiv – raste. Osvaja natenane. Loši aspekti Venere ukazuju na „ljubav“ iz računa.

Venera u Vodoliji. Svojstvena joj je prijateljska ljubav, odnosno – koliko god da je zaljubljena, ona je prvo prijatelj. To je slobodna ljubav, kakva je bila aktuelna u vreme hipi komuna, i mada povremeno može da pokaže ljubomoru, ova osoba ceni svoju slobodu i poštuje tuđu. Loše je što poklanja pažnju tuđem mišljenju.

Venera u Ribama. Potpuna predanost i odanost. Kad su aspekti Venere dobri, ova osoba je najbolji pratilac svoje druge polovine i savršeno se dopunjuje s njom, a kad su loši, onda potpuno gubi svoj identitet. Ide čak i do mazohizma jer se predaje onome zbog koga pati ili mora da podnese veliku žrtvu. Idealizuje partnera.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM