Astrofon21

TVRTKOV NAMET

Međutim, kriveći nerazboritu strategiju kneza Lazara, neslogu srpskog plemstva i vitezova uoči samog boja, kralj Tvrtko Kotromanić je zahtevao od udove Milice veliku nadoknadu od šest tovara blaga za učešće njegovih vojnika u kosovskom boju. Verovatno je bio uvređen odlukom mladog Stefana Lazarevića da se povinuje vazalstvu bez prethodnog savetovanja sa njim.
Radi pojašnjenja, bitno je napomenuti da knez Lazar nije bio zvanični vladar srpske države mada je uživao takav renome, a da je Tvrtko samo formalno nasledio vladarsku krunu kralja Srba i Bosanaca kao jedini naslednik dinastije Nemanjića, po ženskoj liniji.
Kneginja Milica našla se u nezavidnom položaju zbog potraživanja tako velikog duga. Zato se i vratila u Kruševac. Savetujući se sa sveštenstvom i sinom Stefanom šta da preduzme, dobila je odobrenje da se blago sakupi u roku od godinu dana. Veći deo uzela je iz zaostavštine kneza Lazara, dok su preostalo sakupili sveštenici i monasi u vidu dragocenih crkvenih relikvija.
U proleće, 1390. karavan mazgi i konja sa tovarima, u jakoj vojnoj pratnji, napustio je Kruševac. Držeći se glavnog puta koji je vodio iz moravske doline na Rudnik, Suvobor, Povlen, Maljen i silazio na trg Valjevo, pa odatle izlazio na Medvednik, karavan se zaustavio radi odmora životinja i vojnika kod rudarskog naselja Stubline, ispod Medvednika. Istorija se donekle slaže sa predanjem očuvanim u ovim krajevima, da se tada nešto zagonetno i dramatično odigralo sa vojnom pratnjom i karavanom. Predanje govori da je karavan nastavio put prema vencu Medvednika i da je sišao u kanjon rečice Ljuboviđe, koja se uliva u Drinu. U kanjonu mu se izgubio svaki trag. Šest tovara blaga nikada nije stiglo u Bosnu kralju Tvrtku.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM