Tumačenje planete u odnosu na četiri faktora

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

1. Planeta se može tumačiti u odnosu na svoju prirodu.

2. U odnosu na znak u kome se planeta nalazi.

3. U odnosu na polje koje označava, na primer Mars označava šesto polje, ako je na vrhu šestog polja znak Škorpije ili Ovna, odnosi se na sva pitanja posla, bolesti, kolega, životinja, ishrane i slično.

4. U odnosu na almuten stepena, dakle planetu koja ima najveći uticaj na datom stepenu. Almuten datog stepena i dispozitor znaka govore o kontekstu ispoljavanja datog kvaliteta. Vrlo često almuten je ista planeta koja je i dispozitor, ali ne mora uvek da bude tako.

1. Mesec je planeta koja se simbolično odnosi na podsvest, emocije i sigurnosne vrednosti, majčinski instinkt i slično.

2. Mesec u Vagi svoje sigurnosne potrebe ispoljava u okviru društvenog angažmana. Ima potrebu da se povezuje sa drugima. Oseća se najbolje u vezi sa sobom kada može da doprinese zajednici. Ima potrebu za harmonijom i teško joj padaju duboke emocije, zato izbegava sukobe.

3. Ako Mesec vlada trećim poljem, a smešten je u šestom polju, njegovo delovanje će se odnositi sada na komunikaciju i svakodnevne aktivnosti. Na opštem planu, Mesec u Vagi se ispoljava kao u navedenom primeru pod opcijom 2, ali na specifičnom planu, ovaj Mesec govori o potrebi osobe da bude bliska sa okruženjem, braćom ili sestrama. Često će imati problem sa organizacijom ili će započinjati mnoge projekte, bez da ih ikada završi.

Misli te osobe su pod uticajem raspoloženja i emocija. Naglašena je intuicija. Sva ova svojstva se implementiraju kroz polje šest, gde se natalni Mesec nalazi, pa će sve navedeno osoba pokazivati u okviru radnog okruženja na primer, ili na zdravstvenom planu. To znači da zbog nemogućnosti da se osoba organizuje ili problema sa kašnjenjem to može uticati na njen posao.

Osoba je nasigurnija kada je u mogućnosti da poveže svoje svakodnevne aktivnosti sa poslom ili može biti u situaciji da radi sa nekim od rođaka, sve ovo spada u kombinaciju 3-6 polja.

4. Kada smo ovo razmotrili, većina modernih astrologa bi pogledala i položaj Venere, jer ona govori o daljoj prirodi Meseca. Prema Dorotejevoj tablici dostojanstava, na drugom stepenu Vage su sledeće planete:

-Sedište/ Venera/5
-Egzaltacija/Saturn/4
-Triplicitet/Saturn/3 ako je u pitanju dnevno rođenje
-Termin/Saturn/ 2 pošto je u pitanju drugi stepen
-Lice/Mesec/1

Kada se saberu bodovi, dobija se da Venera ima 5 bodova, a Saturn čak 9 bodova. Što znači da u natalnoj karti ove osobe za detaljnije informacije o njenom Mesecu, gledamo i položaj Saturna. Ako se Saturn nalazi takođe na 7° Raka, gde je u izgonu i u trećem polju, onda to govori o osobi koja vrednuje disciplinu i odgovornost zbog Saturna. Osoba se oseća sigurno kada ima sigurne i zacrtane okvire po kojima bi se kretala i koje bi pratila.

Međutim koliko god joj odgovarala disciplina, osoba teško da može da bude disciplinovana, jer je Saturn u Raku i to govori o veoma slabim ograničenjima. Jedina ograničenja koja mogu da postoje se odnose na ispoljavanje emocija. Osobi je teško da bude taktična i organizovana u privatnom životu i u vezi sa bliskim ljudima i to će je frustrirati i donositi nezadovoljstvo i nesigurnost, kao i teške misli i strahove, jer su Saturn i Mesec u kvadratu. Međutim kako se Saturn nalazi na 7° Raka, tu sadrži triplicitet, termin i lice Venere. Tako da sada imamo recepciju između Saturna i Venere, iako postoji među njima kvadrat.

Kako tumačiti recepciju? Zamislite da postoje dve osobe. Jedna je Saturn u Raku, druga je Mesec u Vagi. Ni jedna ni druga osoba nisu najbolje položene, jer je Saturn u Raku u izgonu, a Mesec u Vagi, jedino dostojanstvo koje ima se odnosi na Lice.

Međutim u kontaktu, Mesec nudi Saturnu egzaltaciju, a Saturn Raku sedište što je odlična kombinacija i što omogućava da se tenzija kvadrata smiri. Ako su dve osobe posvađane, i jedna ima ono što treba drugoj, a druga ono što treba prvoj, onda će one ma koliko god posvađane (kvadrat) da dođu u kontakt, jer im je to od interesa.

To je kao da ne pričate sa komšijom, ali da biste oboje skuvali kafu, vama treba šećer koji on ima, a njemu kafa koju vi imate. Kada razmenite proizvode to ne znači da ste sada dobre komšije, to znači samo da vas je povezala slična situacija.

Prevedeno na Saturna i Mesec to znači da kad god se javi problematična poslovna situacija ili problem sa kolegama osoba može u svoju korist da nađe rešenje ili da dobije pomoć/savet/sugestiju kada joj je to zaista potrebno, što ne znači da će isto važiti i za emotivne odnose, za odnose sa decom i porodicom, ako to ne spada u domen Saturn – Mesec recepcije.

Recepcije su najviše korišćene u horarnoj astrologiji, obično su ukazivale na ostvarivanje pitanje ako je recepcija po sedištu planeta u pitanju, ili pomoć drugih osoba ili srećne okolnosti, ako su u pitanju recepcije po egzaltaciji i terminima.

Ovo je samo jedan vid tumačenja aspekta i pokušaj sistematizacije svih faktora. Ovo nije i jedini način, ali je svakako logičan za povezivanje. Takođe, u zavisnosti koje pitanje postavljate menjaće se simbolika planete, jer Mesec može značiti i narod, majku, ribare, decu, dom, trudnoću, ženu…U zavisnosti od pitanja menja se i kontekst interpretacije.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

Status Astrologa

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €