Tehnika astroloških tranzita je najčešće korišćen metod u astrološkim predikcijama!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Tehnika astroloških tranzita je najčešće korišćen metod u astrološkim predikcijama (predviđanjima) ; osnovni princip jeste tumačiti kretanje nebeskih tela i njihov uticaj na naš Natalni horoskop, no isto tako i Kompozitne, Uporedne , Progresivne horoskope…

Kako je nama u ovom tekstu cilj da približimo značaj i verodostojnost ličnih, dnevnih horoskopa (onih koji se baziraju na principu tumačenja tranzita za određeni dan), ovde ćemo se prvenstveno baviti uticajem planeta na Natalne pozicije i njihovih kretanja kroz kuće (polja) Vašeg natalnog horoskopa.

Većina poznavalaca astrologije (i tumača horoskopa) je izuzetno dobro upućena u tranzite spoljnih plenata (prirodno, jer su oni najviše zastupljeni u literaturi, kao i prilikom astroloških konsultacija ). Tako da će mnogi od nas lako odrediti osnovne principe, poput toga da se:

Jupiterovi tranziti odnose na širenje i prosperitet, ma u kom polju da se nadje Jupiter postaje naklonost više energetske strukture koja nam pomaže da u svakoj situaciji prepoznamo smisao. Naravno ukoliko su izazovni aspekti onda to mora biti kroz stresnije okolnosti.

Saturnovi tranziti, o kojima se nesumnjivo najviše zna, na koje smo godinama upućivani, o kojima konstantno brinemo… I bez svake sumnje da nas Saturn suočava sa posledicama prethodnih delanja, čak i u najpozitivnijim aspektima on nas uči preuzimanju odgovornosti, hteli to mi ili ne.

Uran svojim „prolaskom“ kroz našu natalnu kartu govori o trenucima ekspanzije, genijalnosti, revolucije. Prilikom pozitivnih aspekata sa našim natalnim planetama nam daje mogućnost da spoznamo pun kapacitet individidualnih kvaliteta, no u negativnim aspektima čini nas neprilagođenima i nespremnima za promene koje su izvesne.

Neptunovi tranziti u bilo kojim aspektima upućuju na pronalaženje smisla, više znanje, unutrašnje putovanje, dolazak do sopstva. Naravno da se Neptun može iskazati kroz lutanja, ovisnost, nerealizaciju, ali on uvek donosi spoznaju (a Saturn nam pomaže da se sa njom formalno suočimo).

Pluton svojim aspektima donosi transformacije, upućujući nas sa suštinskim pitanjem KO smo mi sami, koji su naši ciljevi, zašto se nalazimo ovde gde smo, on je naš ego i njegov rušitelj u isto vreme. Pluton ima snagu da nas uzdigne do najviših pozicija, ali isto tako da nas natera da se suočimo sa potpunim besmislom.

Astrološke karakteristike koje sam u najkraćim crtama ovde navela, verujem da su svima poznate, i da ste na svoje, lične načine imali priliku da ih osetite, rastumačite i integrišete u svoj život.

Ipak, ostaje jedno značajno pitanje, šta je sa tranzitima ličnih plenata i koliko oni zapravo imaju uticaj na naš život?

Odgovor je da upravo tranziti Sunca, Meseca, Merkura, Venere i Marsa imaju dramatičan uticaj na način na koji mi živimo, šanse koje nam se otvaraju i odluke koje donosimo, i to na svakodnevnom nivou!

Kretanja spoljnih planeta (koje sam već prethodno spomenula) i njihovi aspekti sa natalnim pozicijama obeležavaju najznačajnije cikluse našeg života, govore o opštoj energiji, našim kapacitetima i najvećim promenama. No, šta se dešava ukoliko su nama potrebni odgovori na pitanja poput toga kada je optimalan trenutak za potpisivanje određenog ugovora, koji dan je povoljan za kontaktiranje partnera iz prošlosti, koji dani su dani najvećih rizika i sl.

Kao astrologu meni je prioritetno da svom klijentu pružim adekvatne i što preciznije odgovore na ova pitanja, a najefektniji način za to je izrada dnevnih, nedeljnih, mesečnih horoskopa (osnovna predrasuda je da su ovi horoskopi netačni, neprofesionalni, jer se predpostavlja da ne odnose na pojedinca, već na čitav astrološki znak, no istina je potpuno suprotna).

Iz mog dugogodišnjeg iskustva tvrdim da upravo tehnike analiziranja kratkih vremenskih perioda daju potpuni uvid u astrološke uticaje na dnevnom nivou, čime se drastično povećava mogućnost da se zapanjujuće precizno predoče najoptimalniji periodi, kao i da se upozori na one koji mogu biti okarakterisani težim astrološkim uplivima.

Naravno da se prilikom izrade Dnevnih, Nedeljnih i Mesečnih horoskopa ne mogu prioritetno tumačiti uplivi spoljnih plenata (koji svakako obeležavaju osnovnu dinamiku) pa upravo zbog toga uključujemo i tranzite ličnih pleneta, prilikom kojih važi nekoliko osnovnih pravila:

Tranziti Sunca
Govore o šansama, trenutku da zablistamo, povoljnostima koje su pred nama, ljudima na visokim položajima, očinskim figurama, zaštitnicima. U negativnim aspektima napominju da se upravo ovakvih ljudi treba kloniti ( naravno da je neophodno posmatrati obe plenete koje formiraju negativni aspekat. Npr. Merkur u kvadratu sa Suncem može govoriti o komplikacija u odnosu roditelj dete, glasove koji prete našoj reputaciji, loše vesti itd. ).

Tranziti Meseca
Iako se često zbog brzine Mesečevog kretanja ne koriste u praksi, moje iskustvo je da su oni dragoceni pokazatelj opšte energije koja prati određene dane, upućuju na važnost naših emotivno-psiholoških procesa, ali i drastično pomažu da se preciziraju pozitivne okolnosti određenih dana ( Npr.Mesec kroz II polje uvek pospešuje finansijske dogovore kroz XII govori o snažnoj intuciji, jakim snovima i sl .), pa je svakako vredan posmatranja i detaljnog analiziranja. Odnosi se na žene, majke, osobe tople, zaštićujuće energije.

Tranziti Merkura
Su svakako jedna od najosnovnijih astroloških smernica prilikom tumačenja Dnevnih horoskopa. Oni nam govore o opštoj energiji, razgovorima koje vodimo, glasovima koje primamo, važnim informacijama i sl. U vreme retrogradnog Merkura važno je posavetovati klijente na dodatan oprez prilikom potpisivanja ugovora, papira od vrednosti (naročito kada je uključen negativni aspekat), i/ili povratak na poslove iz prošlosti (kada je npr. Merkur R, u trigonu sa vladaocem MC-a ). Predstavljaju one koji su mlađi od nas, najmlađe saradnike, decu i sl.

Tranziti Venere
Predstavljaju najvažniji pokazatelj svih emotivnih događanja, dane u kojima su partnerski odnosi na samom vrhuncu, pozitivni aspekti govore o komplimentima, flertu, pa čak i važnim emotivnim pomacima u vezi (da bi ste ovo precizirali svakako uključite aspekte Uporednog i Kompozitnog horoskopa). U negativnim aspektima otvara šanse za prepirke, nesigurnost, svađe sa ženama, prijateljicama, partnerkama.

Tranizi Marsa
Nesumnjivo donose ogroman potencijal , no i velike izazove. U slučaju povoljnih aspekata dodeljuju nam pozitivnu energiju, volju, takmičarski duh i pobede. U negativnim upozoravaju na svađe, agresiju, pa čak i povrede. Predstavljaju mlađe, dinamične muškarce koji mogu biti implusivniji, i svakako upozoravaju na temperament koji je sada važno kontrolisati.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

1,73 KN

2,96 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

CRNA GORA (fix)

1,01 €

Status Astrologa

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

1,73 KN

2,96 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

CRNA GORA (fix)

1,01 €