Astrofon21

Tarot -III Carica…Beli Orao na ovom Adutu odgovara Crvenom Orlu na karti Supruga, Cara

Ova karta je atribut slova Dalet, što znači “vrata” i odnosi se na planetu Veneru. Ova karta je, površno posmatrano, dopuna Caru; no, njene atribucije su daleko svestranije.
Na Drvetu Života, Dalet je putanja koja vodi od Hokmaha (Chokmah) do Binaha, spajajući Oca i Majku. Dalet je jedna od triju putanja koje su
potpuno povrh Bezdana. Pored toga, tu je i alhemijski simbol Venere, jedini planetarni simbol u kojem je sadržano svih deset Sefirota na Drvetu Života.
Doktrina koja se podrazumeva je ta da je fundamentalna formula Univerzuma Ljubav (krug dodiruje Sefirote 1, 2, 4, 6, 5, 3; Krst obrazuju brojevi 6, 9, 10, i 7, 8).

Nemoguće je sažeti značenja simbola Žene, upravo iz samog razloga što se ona neprestano javlja u beskrajno raznorodnim obličjima. “Mnogim
prestoljima darivana, mnogostranim duhom obdarena, neiscrpno prepredena kći Zevsova.”

Na ovoj karti prikazana je u najopštijem vidu manifestovanja. U njoj su spojena najuzvišenija spiritualna i najniža materijalna svojstva. To je razlog što je opremljena da predstavlja jedan od triju alhemijskih oblika energije, So. So je neaktivni princip Prirode; So je materija kojoj Sumpor mora udahnuti energiju da bi se održao uskovitlani ekvilibrijum Univerzuma.
Ruke i torzo njenog lika shodno tome nagoveštavaju oblik alhemijskog simbola Soli. Ona predstavlja ženu sa carskom krunom i odeždom koja sedi na prestolu čiji stubovi nagoveštavaju plavičaste izvijene plamene jezike koji simbolizuju njeno poreklo, rađanje iz vode, ženskog tečnog elementa. U desnoj ruci drži Izidin lotos; lotos predstavlja žensku, ili pasivnu, snagu. Njegovo korenje je u zemlji pod vodom, ili u samoj vodi, ali on otvara latice prema Suncu, čiji lik je trbuh pehara. On je, dakle, živi oblik Svetog Grala, posvećen Sunčevom krvlju. Na plamenim stubovima njenog prestola sede dve njene najsvetije ptice, vrabac i golubica. Suštinu i značenje ove simbolike moramo potražiti u poeziji Katula i Marcijala. Na njenom plaštu su pčele; pored toga i domine, okružene neprekidnim spiralnim linijama; smisao je svuda sličan. Oko nje, poput pojasa, je Zodijak.
Ispod prestola je pod zastrt tapiserijama, koje su izvezene ljiljanovim cvetovima ( fleurs-de-lys ) i ribama; izgledaju kao da obožavaju Tajanstvenu Ružu, koja je nagoveštena u osnovi prestola. Smisao ovih simbola već je rastumačen. Na ovoj karti su svi simboli srodni, zbog jednostavnosti i čistote slike. Ovde nema protivurečja. One suprotnosti koje naizgled postoje su tu samo kao suprotnosti nužne za održavanje ravnoteže. A to je prikazano mesecima koji se obrću.

Heraldika Kraljice je dvojaka: na jednoj strani Pelikan koji po tradiciji hrani svoje mlade krvlju iz sopstvenog srca, a na drugoj Beli Orao Alhemičara.

Što se tiče Pelikana, njegova potpuna simbolika dostupna je jedino Inicijantima Petog stepena O.T.O. Uopšteno govoreći, smisao se može nagovestiti poistovećenjem Pelikana sa Velikom Majkom i njenom decom, sa Kćeri u formuli Tetragramatona. Upravo zato što kći jeste kći svoje majke, ona može da se vine do sopstvenog prestola. Drugim rečima, postoji kontinuitet života, krvno nasleđe, koje sve prirodne oblike
međusobno povezuje. Između svetlosti i tame nema prekida. Natura non facit saltum. Kada bi se ova razmišljanja u potpunosti mogla pojmiti, bilo bi moguće pomiriti Kvantnu teoriju sa elektro-magnetnim jednačinama.

Beli Orao na ovom Adutu odgovara Crvenom Orlu na karti Supruga, Cara. Ovde je neophodno početi raditi unatrag. Jer, u ovim najvišim kartama se nalaze simboli savršenstva; kako prvobitno, početno savršenstvo Prirode, tako i konačno, krajnje savršenstvo Umetnosti; ne samo Izide, nego i Neftide ( Nephthys ). Shodno tome, pojedinosti dela tiču se i pripadaju narednim kartama, naročito Atu VI i Atu XIV.

Na poleđini karte je Luk ili Vrata, što je tumačenje slova Dalet. Da rezimiramo, u sažetom značenju, ova karta bi se mogla nazvati Vratima Raja.
Ali, zbog lepote simbola, zbog njegovog predstavljanja u mnoštvu oblika, student zaslepljen bilo kojom datom manifestacijom može da bude odveden na stranputicu. Ni kod jedne druge karte nije neophodno u tolikoj meri zanemariti delove i usredsrediti se isključivo na celinu.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM