Astrofon21

Sunce-izvor svekolikog postojanja i energije….Sunce je duh, večna i neuništiva srž našeg bića!

Sunce je izvor svekolikog postojanja i energije. Njegova snaga ima moć da stvara i uništava život. Ono je stožer oko koga se okrećemo ovde, na trećem kamenu od Sunca.

Sunce je neuništivi duh koji prožima svako živo biće. Ipak njegova silina bi nas razorila da nema Meseca koji ublažava snagu isijavanja. Mesec umiruje i preuzima energiju čime omogućava životu da se u potpunosti ispolji. Sunce je božanski otac, dok je Mesec božanska majka.

Sunce je duh, večna i neuništiva srž našeg bića. Mesec je duša koja prima uticaj, oblikuje ga i pruža mu mogućnost da se ispolji u fizičkom svetu.

Lična moć, harizma, autoritet i snaga dolaze od našeg unutrašnjeg bića. Kada nekom prosto ne možete da odolite, kada vidite snagu u pogledu, sigurnost u izražavanju i odlukama koje osoba donosi to je zbog bliske povezanosti sa samim centrom vlastitog bića. Osveštavanjem unutrašnjeg sunca postajemo toliko puni svetlosti da privlačimo pažnju gde god da se pojavimo. Samo naše prisustvo postaje dovoljno da se svi pogledi usmere u našem pravcu.

Ipak, sa ovolikom količinom osobne moći moramo biti pažljivi. Svesno ili nesvesno možemo sebe postaviti iznad drugih usled čega postajemo egocentrični. To je tamna strana unutrašnjeg jastva iz koje se razvija ego.

Tanka je linija između istinskog buđenja unutrašnjeg sunca i razvijanja egoizma. Taj odnos između svetlosti i senke možemo videti u mnogim religijskim predstavama. U njima su ispričane duboke životne istine i mudrosti zaogrnute u metafore.

U hrišćanstvu Isus govori: „Ja sam put, istina i život: niko ne dolazi Ocu – sem kroz mene.“

Isus ovde podučava svojim vlastitim primerom i praktično pokazuje kako svako može dostići Oca, odnosno Sunce u sebi.

Primer istinski probuđenog sunca može se videti u delima velikih kraljeva koji su davno živeli, a čiji se životi prepričavaju u mitovima i legendama. Jedan od takvih mitova vezuje se za Krišnu, za koga se predpostavlja da je živeo pre nekih 5000 godina.

Kralj koji je milostiv prema narodu i koji zapravo sedi na tronu da bi služio drugima. Takođe zarad dobrobiti naroda podnosi velike žrtve ako je to neophodno i koji u svojoj mudrosti usmerava i predvodi. To je slika idealnog Oca/Kralja koji je svetsan svoje istinske prirode i svetlosti kojom obasjava druge.

U negativnom ispoljavanju nastaje izuzetno grub i prizeman ego. Danas smo svi svedoci koliko je ego prisutan kod moćnika i političara. Oni postavljaju sebe na čelo države da bi vladali nad drugima. Koriste narod za svoje vlastite potrebe, umesto da mu služe.

Sunce sa sobom donosi moć, ali takođe traži i žrtve. Međutim ako se moć koristi nepravilno ili još gore ako osoba ne ume da upravlja sa tom moći, pre ili kasnije dolazi do potpune propasti.

U indijskoj mitologiji Surya, Sunce, oko svoga vrata nosi dragulj Sjamantaku. Ovaj dragulj onome ko ga nosi svakog dana daruje osam vagona natovarenih zlatom. Ako ga oko vrata nosi kralj dragulj će štitti kraljevstvo od poplava, suša, zemljotresa i gladi. Pri tome darovaće obilje i bogatstvo celom kraljevstvu.

Za vreme Krišnine vladavine u gradu Dvaraki živeo je Satrađit koji je provodio dane i noći na morskoj obali vršeći pokore kako bi umilostivio Sunce. Kada je Sunce postalo zadovoljno služenjem pojavilo se pred njim darujući mu dragulj Sjamantaku. Rekavši Satrađitu da će mu dragulj svakodnevno donositi osam vagona natovarenih zlatom Surya ga je istovremeno upozorio i na opasnost. Da bi bezbedno nosio Sjamantaku oko svog vrata svako jutro mora da se okupa i da obavi svakodnevne molitve. U suprotnom biće uništen ako ga nečist ponese.

U jednoj drugoj priči Surya je primorao svoju ženu, Samđnu da ga napusti jer nije mogla da izdrži toplotu svoga supruga. Otišla je do svog oca da se požali na neizdrživu silinu žarkih zraka. Kada je otac poseavetovao kćeru da se sa odgovornošću mora vratiti mužu, ona ga nije poslušala. Da bi mogla podneti isijavanje svoga muža, otišla je na Zemlju da bi vršila strogu pokoru.

U ovom trenutku jedno pitanje nameće se samo po sebi; kako izdržati i upravljati snagom i moći Sunca?

Ključ za rešenje ove zagonetke nalazi se u Mesecu. Mesec je taj koji zna sve naše tajne, želje i snove. On će nam reći da li smo u stanju da sijamo zaslepljujućim sjajem ili moramo još uvek da se krećemo misterizonim putevima duše.

Kroz uticaj ega stvorićemo sliku o sebi kojom ćemo se predstavljati drugima. To će biti naša lična karta. Ipak kakvi smo zaista u dubini duše zadržaćemo za sebe. Druge možemo lagati, ali sebe nikako.

Možemo misliti da smo dorasli određenom zadatku. Da bi se dokazali sebi i drugima preuzećemo na sebe više nego što možemo da podnesemo. Mesec, duša, upozoriće nas da to ne radimo, ali pitanje je da li ćemo slušati glas intuicije.

Mesec je zapravo delić sveukupne moći Sunca. To je onaj delić koji nam je dat i sa kojim treba da se ophodimo prema poštovanju. Sve ostale lude ideje koje nam padnu na pamet bolje da ostavimo po strani. Naše unutrašnje svetlo vodiće nas nepogrešivo prema cilju.

Snagu i moć Sunca nije lako dostići i za to treba dosta vremena. Zato ne žurite. Ronite po lavirintu svoje duše. Pre ili kasnije bićete nagrađeni za uloženi napor i to onda kada se budete najmanje nadali.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK