Astrofon21

Šta se dešava u sedmoj kući vaše natalne karte?-Gosti, a domaćini…..

Dolaskom do sedme kuće ulazimo u oblast veza i odnosa u našem životu, tako da nam ova kuća može pokazati ponašanje drugih u odnosu na nas. Ako govorimo o projekciji, u sedmoj kući nam se vraća ono što projektujemo na druge

Ovom kućom u prirodnom horoskopu vlada Venera, a ova planeta teži da ujedini suprotnosti, da se odnosi dovedu u ravnotežu i sklad, tako da se za Veneru može reći da pospešuje uzajamne odnose između ljudi. Ona je spremna na kompromis u svakom trenutku, što igra veliku ulogu u našim odnosima i prijateljstvu. Venera ima potrebu za ljudskim zajedništvom, što je očigledno u sedmoj kući, kroz uzajamno priznavanje i poštovanje. Međutim, ako je funkcija koju predstavlja Venera poremećena u natalu ili ako postoji problem sa sedmom kućom, onda dolazi do nedostatka spremnosti na saradnju, nemanje takta i osećaja za diplomatičnost. Udruživanje sa drugima je svima nama potrebno, između ostalog i zbog održavanja vrste, kao što je i čovekova potreba vezivanja za druge, uzrokovana potrebom za sigurnošću. Ova udruživanja ne odnose se samo na ljubavni i bračni odnos, već i na poslovna partnerstva i svaki drugi oblik u kome smo društveno aktivni.

Ne treba zaboraviti Saturnovu egzaltaciju u sedmoj kući, tako da i naše pitanje statusa zavisi od toga kako ćemo prihvatiti druge i kako će drugi prihvatiti nas. Postoje neka pravila koje je potrebno poštovati u odnosima sa drugima, postoje određene norme kada smo društveno angažovani, kao i pravila zbog neophodnosti zajedničkog življenja. Trud, strpljenje i napor Saturna poželjan je u sedmoj kući da bi se uspostavila ravnoteža između stvari koje su u sukobu ili nisu u skladu.

Sedma kuća je nasuprot prvoj kući, kojom u prirodnom horoskopu vladaju Mars i Sunce, gde čovek sam sebe stavlja u središte, dok su u sedmoj kući u središtu ‘drugi’ . U prvoj kući čovek preuzima sve sam na sebe, dok u sedmoj kući dolazi do razvoja spolja, jer se sve u ovoj kući nalazi u vezi sa drugim osobama. Ali, ovde prilazimo uglavnom intelektualno, jer ne treba zaboraviti da je sedma kuća vazdušna. Za čoveka je od velike važnosti društveno svestan odnos sa drugima, koji se odvija u ovoj kući i gde se zbog egzaltacije Saturna uspostavljaju neki standardi, a od nas očekuje da ih priznamo i poštujemo u društvenom ophođenju prem drugima. Ovde su nam širom otvorena vrata i u sedmoj kući imamo društvena iskustva, pa kod svakog novog susreta u našem širem okruženju, bogatiji smo za nova saznanja i informacije. Sve ovo podstiče i naš intelekt, jer podsećam da je ovo vazdušna kuća. U sedmoj kući dajemo lični doprinos društvu za šta je često potrebno objektivno razmišljanje i zato Saturn i Merkur imaju povoljno dostojanstvo u Vagi, koja prirodno vlada ovom kućom. Bilo kakva sentimentalnost ili površnost lako dovode do nedostatka ravnoteže i zato je mišljenje u oblasti sedme kuće snažno naglašeno, što funkciju osećanja potiskuje u drugi plan. Venera određuje ono što nas privlači i odbija, a često rezultuje saradnjom u sedmoj kući. Svi mi zavisimo jedni od drugih, partnerstvo sa drugima je svima potrebno, a Saturn je osnova za saradnju sa njima. Da bismo došli u kontakt sa drugima, i sa njima se sreli na nekom određenom mestu ili pri izvršenju nekih društvenih aktivnosti, potrebna nam je sedma kuća.

Neko ko ima Sunce u sedmoj kući, usko povezuje svoje samoizražavanje sa društvenim aktivnostima i sa drugim ljudima, a onda postoji i potencijal za skretanje pažnje na sebe kroz profesiju, koja može biti javna ili neka koja zahteva društvenu angažovanost. Pa, ako je Devica na Ascendentu sa Merkurom u desetoj kući, onda će svemu tome prilaziti razumno, oprezno, analitično i sa mnogo ambicije da istakne sebe kroz profesionalnost i da naglasi važnost intelekta, težeći da svoju ambiciju realizuje odnose sa drugima. Još ako je Merkur u povoljnom aspektu sa Venerom, onda osoba koristi diplomatičnost i lakoću za svoje ideje i planove, bez obzira što je Devica na Ascendentu često sumnjičava i kritična.

 

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM