Astrofon21

Simbolika brojeva

NULA nije broj. Ona stoji na mestu odsutnih veličina i svakom broju uz koji se nalazi dodaje ili oduzima vrednost u zavisnosti od toga da li se nalazi ispred ili iza broja. Simbolizuje osobu koja ima moć samo po opunomoćenju.
DVA simbolizuje ambivalentnost, suprotnost, sukob, suparništvo, udvostručenje, dualizam (dobro i zlo, svetlo i tamu, božanski par blizanaca). Dva je broj zemlje. Pojedincu 2 donosi raznolik ali nestabilan život, ali vremenom ipak stižu i životni uspesi. Zbog kolebljivosti može propustiti mnoge životne prilike.
1 je broj početka plodnosti, individualnosti, uspravnosti, falusa, znak čoveka, delatnosti, može označavati neumerenost i sukob. Jedan je simbol bića i otkrivenja Boga, kosmičko i ontološko središte. U životu pojedinca 1 simbolizuje vrlo aktivan život sa dosta nestabilnosti i nepredviđenih promena.
2 simbolizuje ambivalentnost, suprotnost, sukob, suparništvo, udvostručenje, dualizam (dobro i zlo, svetlo i tamu, božanski par blizanaca). Dva je broj zemlje. Pojedincu 2 donosi raznolik ali nestabilan život, ali vremenom ipak stižu i životni uspesi. Zbog kolebljivosti može propustiti mnoge životne prilike.
3 je temeljni broj koji simbolizuje savršenstvo, sveukupnost, potpunost. To je broj muškog principa, broj neba. U životu pojedinca označava ambicije i intelektualne aktivnosti.
4 je broj elemenata, simbol krsta, čvrstih i opipljivih stvari, ali i simbol sveobuhvatnosti. U životu pojedinca označava materijalni uspeh i osigurava zaštitu i podršku za taj uspeh.
5 je broj sjedinjenja (2+3), broj centra, ravnoteže, integrisanog savršenstva, samožrtvovanja, čoveka simbol veze između sveta svetla i sveta tame. U životu pojedinca simbolizuje nezavisnost, duhovnu zaštitu, ali i unutrašnje sukobe.
6 Proskribirani broj, broj zveri (Đavola), greha, iskušenja između dobra i zla, Boga i Đavola, broj mistične sudbine, uzajamnog darivanja i suparništva, ali može biti i broj posredništva. U životu pojedinca označava nestabilnost, ali i mogućnost izbora (u poslu, u ljubavi itd), u svakom slučaju u životu ljudi Šestice su praćeni velikim iskušenjima.
7 je sveti broj koji označava sveukupni dinamizam. To je broj obnove, prelaza iz poznatog u nepoznato, broj saveza, ali i teskobe. Sedam je svakako težak broj jer prati ekstreme – ili sreća ili nesreća. Zbog toga pojedinac Sedmice doseže uspeh tek nakon dugih i upornih borbi i napora. Sedmici leže putovanja.
8 je na univerzalnom nivou broj kosmičke ravnoteže, broj pravde i promene, oblika ali na ličnom nivou simbolizuje ravnotežu koju tek treba pronaći. Ukoliko Osmica ne pronadje tu ravnotežu slede haos i gubici.
9 simbolizuje kraj i početak. To je broj neba, punine, analize, celine, rođenja, klijanja. Predstavlja svladavanje slabosti, ali može označiti i smrt označavajući kraj puta, ciklusa, jer je simbol transmutacije tj. prelaska u nešto potpuno novo. Na ličnom nivou simbolizuje teško ostajanje na jednom mjestu, prelaženje granica i stvarnih (inostranstvo) i imaginarnih. Ako Devetka nije dovoljno mudra i na oprezu, često je u situaciji da “steže petlju”, a može se i osećati kao da je u zamci, pa je sklona putovanjima da bi olabavila taj stvarni ili imaginarni stisak.
10 je broj objave-dekaloga (deset zapovedi), sadrži u sebi smrt i život, označava dovršenost i povratak jedinstvu. Na ličnom nivou 10 označava razvoj uz uspone i padove, ali i sreću. Takođe je povoljan za putovanja.
11 pokriva tajne plodnosti, vezan je za crnu magiju, neumerenost, nasilje, nerazumnost, sukobe svake vrste. Jedanaest je grb greha, nereda, bolesti, konflikta. Na ličnom nivou postaje simbol pobede u borbi suprostavljenih snaga.
12 je broj prostorno vremenskih deoba, simbol univerzuma, zodijaka, dovršenosti, sklada. Pokriva aktivnosti i inerciju, sve mogućnosti izbora, simbolizuje crkvu i simbol je postojanja. Na ličnom nivou može doneti materijalne teškoće, velika iskušenja, a zbog mogućnosti izbora (slobodna volja) čovek 12 čini mnoge greške na životnom putu.
13 je većini zapadnjaka broj nesreće, ali se zapravo u njemu krije moć sublimacije. On pokriva princip aktivnosti, dinamizma, fatalnosti, zla i kretanje ka smrti, a to u život pojedinca donosi promenjivu sudbinu i prisiljava ga na promene iz korena.
14 je simbol promena u ravnoteži sa tendencijom ka poboljšanju.
15 Priziva fizičku i materijalnu sreću, ali i upozorava na preterivanja (pohlepu) koja mogu dovesti do razočarenja i gubitaka.
16 simbolizuje neredovnu sudbinu i ponovne početke nakon padova i iskušenja.
17 je magijski broj i predstavlja kobnost (neizbežnost). Može značiti uspešan život i sreću, ali uvek uz pomoć sa strane.
18 simbolizuje snažnu i razigranu maštu, greške zbog nerealnosti i takve osobe lako postaju žrtve prevare.
19 donosi opšti uspeh i sklad, naročito u ljubavi.
20 je broj iznenađenja, brzih i neočekivanih događaja i uvek donosi naknade za uložene napore.
21 je simbol zrelosti, simbol savršenosti (3×7). To je broj osoba fokusiranih na objekt, označava slobodnu jedinku razapetu između duha i materije, između dobra i zla, to je broj stvorenja. U lični život pojedinca ovaj broj unosi inspiraciju i zaštitu, a u svim naporima donosi uspeh i sretan ishod.
22 je broj velikih arkana u tarotu, on predstavlja oslikavanje bića u svoj raznolikosti tokom života. Ovaj broj je simbol svih prirodnih oblika i sveg stvorenog života. Na ličnom nivou ovaj broj može ukazivati na nestabilan život, loš put, neuravnoteženost, na potrebu za okretanjem nove stranice i za konstruktivnim životom.
36 je broj kosmičke uzajamnosti, broj neba i broj tajnih udruženja.
40 označava slutnje, pripreme, iskušenja i kazne. To je simbol završetka jednog ciklusa.
100 je simbol psihičkog rasta.
1000 ima rajsko značenje, a simbolizuje savršenstvo života i sreće, besmrtnost.
10 000 je simbol punoće, plodnosti, izobilja i obnove.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM