SATURNOVE LEKCIJE I KAKO IH SAVLADATI-Tiha voda breg roni, nek vam to bude na pameti u godinama koje slede!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Nebo iznad nas je u stalnom kretanju, dinamici i promeni. Ono nikad nije isto, kao što se i mi na unutrašnjem, ćelijskom, molekularnom nivou ali i na vanjskom nivou u komunikaciji kroz odnos sa drugim ljudima konstantno menjamo. Nebo iznad nas nosi poruku – Sve se menja, sve je prolazno i zapravo sve oko nas je projekcija našeg verovanja i misli, ali zahvaljujući jednoj planeti to je sve sadržano u formu, a to je planeta koju zovemo gospodar prstenova, vladalac karme i učitelj životnih lekcija – veličanstveni Saturn. Da nema Saturna, ne bi bilo vremena te ne bi bilo materije i mi bismo bili samo energija. Ono što sve drži u formi jeste naše telo. Saturn je planeta koja vlada našim telom, zapravo precima, sećanjima i prošlošću.

Sve ono što je zapisano u našem telu jeste naša prošlost, sa kojom smo mi, upravo kroz naše fizičko telo povezani. Saturn je planeta koju astrološki zovemo hronokrator, zajedno sa Jupiterom, čije je kretanje naročito vrlo bitno u godišnjim analizama i prognozama, jer one prave okvir našeg vremena i prostora, te u zavisnosti kako su one postavljene, mi imamo veće ili manje mogućnosti na godišnjem planu nešto i da pokrenemo – tj. da izadjemo iz okvira osrednjosti – da napravimo iskorak iz naše genetike , da od onog što nam je dato kroz vreme i kroz mesto gde smo trenutno napravimo nešto više. Saturn je planeta koja vlada znakom Jarca, ali je i suvladar, zajedno sa Uranom, znaka Vodolije. Saturn je vladar desete kuće u Zodijaku, a to je kuća koja je povezana sa karijerom, ambicijom ( vrh deste kuće je najviša tačka kruga) ali i sistemom, državom, ograničenim prostorom ( Jarac je na vrhu nema gde da krene dalje).

Pre svega, Saturn je ušao u svoje sedište, dakle u znak Jarca još od prošle kratkodnevnice, a biće tu do marta 2020 godine. Jupiter će mu se pridružiti krajem 2019 godine, dok planeta Pluton već duže vreme obituje u ovom znaku. Takodje, osa Mesečevih čvorova se nedavno pomerila, upravo na osu Jarac- Rak, a to znači da će se sva pomračenja tokom ovih godina dešavati upravo po ovoj osi i da će pomračenje i Sunca i Meseca aktivirati znak Jarca, pa je zapravo najviše aktivirani znak tokom ovih godina upravo ovaj znak.

Jarac je ženski, zemljani znak. U astrološkom smislu vladar Jarca, Saturn, potpada pod nesvesne planete, jer se ovde radi o znaku koji nosi Jin energiju, dakle pasivnu energiju a element zemlje je najgušći element u rangu elemenata, onaj koji je manifestovan, morfološki, najtvrđi ( Bik i Devica su takodje zemljani znaci, ali Bika povezujemo sa biljkama i drvećem, Devicu za plodove zemlje a Jarca sa kamenom) tj. opisuje krajnju manifestaciju i konkretizaciju svake ideje, želje i emocije kao krajnjeg procesa, te na svesnom nivou – konkretno savetom ili pak na podsvesnom – emocijom ne možemo uticati na nju niti promeniti svesno njen uticaj. Na naše telo, kojim vlada Saturn, jedino možemo uticati kroz fizički kontakt – vežbanjem, masažom, tj. ponavljanjem pokreta, kroz dodir, pa lečenje napetih aspekata u natalnoj karti Saturna sa nekom planetom, kao i u godišnjim prognozama kad se aktivira neki napet aspekt, može se uticati preko tehnika i vežbi koje se bave dodirivanjem, tapkanjem ( EFT) te spajanjem uma i tela ( yoga, pet tibetanaca, energetske vežbe, akupresura, akupunktura, hidjama itd). Znak Jarca, dakle je obojen pasivnom ( reaguje a nema akcije) i vrlo nefleksibilnom, gustom energijom, pa aktiviranje na nebu ovog znaka u toku narednih godina može doneti ograničenost, zatvaranje, upornost i nefleksibilnost – u svakom domenu – i na globalnom ali i na ličnom nivou i u zavisnosti koju našu natalnu kuću aktivira u tome domenu i oblasti možemo osetiti kočenje, zaleđenost, ali i stabilnost i stamenost, konzervatizam te vraćanje na staro i u prošlost. Upravo, da bi pomogli sebi, tj. da bi prebrodili Saturnove teške lekcije – ne smemo da se opiremo njemu. Jer,kao što rekoh, njegova energija je jaka, tvrdokorna, stabilna ( najčešće se dešavaju lomovi u vreme kad pokušavamo na silu da utičemo na Saturna!) .

Koliko god da se borimo ne možemo ništa učiniti, jer Saturn vlada vremenom, a kao što znamo i moramo uvek biti svesni toga vreme će nas uvek pobediti, te je bezuspešno revoltom ili snagom ( silom) ići na njega. Saturn pre svega traži poštovanje. On je sistem, država i sve ostale državne institucije. Ne možemo se buniti kad treba da popunimo gomilu obrazaca da bi dobili ono što želimo da dobijemo . tj. možemo se buniti ali ništa time nećemo dobiti. Respektom i učenjem pravila pod kojim je neki sistem napravljen možemo nešto učiniti. A to znači da moramo biti strpljivi sa Saturnom i njegovim lekcijama. Saturnova najvažnija lekcija koju nas uči je da naučimo biti strpljivi po pitanju bilo kakvog problema, da rešenje dolazi kroz odricanje, bol ili patnju, ali nas uči i tome da moramo biti i istrajni u želji da ga prevazidjemo. Ono što treba da znamo u vreme Jarčevske domanacije je da uvedemo red u 24 časa našeg života. Da uvedemo ritam, steknemo navike, da u isto vreme doručkujemo, radimo vežbe i idemo na spavanje. Dobro je znati vladavinu planeta u jednom danu. Kojim satom koja u toku dana vlada – što se naročito prati u tradicionalnoj astrologiji,te poštovati Saturnove sati, koje bi trebalo provesti u tišini ili meditaciji. Subota je dan kojim vlada planeta Saturn ( Saturn –day) pa poštovanje telu i precima u toku ovog dana može da se odradi kroz odlazak na groblje ili pak kod nekog starijeg rođaka na ručak ili kroz tihovanje u vrlo skromnu hranu. Saturn u astrološkom smislu predstavlja i našeg dedu i sve starije ljude koje srećemo u našem životu, pa je Porodični poredak , kao tarapeutska tehnika poštovanja i prihvatanja naših predaka vrlo svrsishodna za podizanje ove vibracije, te primenjivanje zahvalnosti u svakodnevnom životu može nam itekako pomoći u danima kad osetimo jače izazove ovog gospodara karme . Skromnost i poniznost – to je ono što Saturn voli. Štediti i ne razbacivati se je Saturnova deviza, pa je savet takodje u godinama koje slede da se ne razbacujemo novcem u bespotrebnim kupovinama, nego smanjiti sve troškove na minimum.

Znak Jarca takodje vezujemo za emociju straha. Često, problematični aspekti Saturna sa drugim planetama u horoskopu, ali često i sam znak Jarca ako je izražen u horoskopu ( recimo stelijum, tj. nekoliko planeta u ovom znaku), može da donese psihičke nestabilnosti, panične napade ili fobije, depresiju, samoću itd, pa je bitno da nas Saturn ne uvuče teške, crne misli, hronični umor i iscrpljenost. Vežbajte. Šetajte. Čitajte. Jačajte telo i um.

Onog trenutka kad osetimo kako kroz svakodnevno i uvek u isto vreme praktikovanje recimo yoge, Tai chija itd. ( dakle bitno je ponavljanje pokreta koje osvešćava naše telo, a ne znojenje i agresivni sportovi ) postajemo mirniji, staloženiji, stabilniji, zreliji – Saturn će nam dati šansu, uvek u vidu neke lekcije koja je test, da osetimo da li smo jači, da li naši preci u nama miruju i da naša dela imaju smisla, da smo ojačali formu, naše misli u našem telu, da imamo cilj i plan te da možemo krenuti u proces kreacije sopstvenog života, a to će se desiti kad Saturn napravi proveru ili u astrološkom prevodu kad napravi aspekt sa nekom našom ličnom planetom ( tada ćemo dobiti test ili lekciju). Dobra postavka Saturna u toku godine ne može da nam donese neke dobitke nego samo odsustvo duga ili karme. Moramo znati da je Jarac znak koji je vezan za kamen a jedina materija koje na dugoročno može izbrusiti I oblikovati kamen jeste voda. Voda je nosilac svih poruka – pa i vi pokušajte svoje poruke sa svojim telom kroz vodu povezati. Pijte energizovanu vodu ( napravite sami), zalepite poruku za vaše telo na flašicu vode ( volim te!), detoksikujte se, kupajte se u soli…Tiha voda breg roni, nek vam to bude na pameti u godinama koje slede.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

1,73 KN

2,96 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

CRNA GORA (fix)

1,01 €

Status Astrologa

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

1,73 KN

2,96 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

CRNA GORA (fix)

1,01 €