Astrofon21

SATURN U VODOLIJI-Poštujmo prirodni red na Zemlji, zvezdano nebo nad nama i moralni zakon u nama!

Astrologija se služi jednom vrlo važnom merom u svojim prognozama – a zove se ciklus, te praćenjm ciklusa određene planete kao i odnosa koje ima sa drugim planetama, tačnije rečeno praćenjem pozicija ostalih planeta u odnosu na nju mogu se precizirati neka dešavanja. Ako govorimo o globalnim i svetskim dešavanjima, za astrologe je bitno kretanje dalekih planeta ( onih koje se ne mogu videti golim okom ) i njihovi ciklusi, ali najveći fokus mora biti na planetama koje zovemo hronokratori, planete koje upravljaju našim prostorom i vremenom, dimenzijama koje utiču na nas i oblikuju našu svest a samim tim i događaje – a to su Jupiter i Saturn. Jupiter je planeta koja se odnosi na prostor, tačnije prostor je pod vladavinom ove planete, pa kako je to najveća planeta u našem Sunčevom sistemu, vlada znakom Strelca ali i suvladar je i znaka Riba, ona vlada velikim površinama, prostorom, širinama, putovanjima i ekspanzijom, iskustvima koje dobijamo putujući ali i u domenu duhovnog i spiritualnog, duboko unutrašnjeg putovanja, u centar naše duše, gde je ova planeta i egzaltirana ( na 15 tom stepenu Raka – centar duše! ) i to je mesto kojem se ona najviše raduje.

Saturn, drugi hronokrator – onaj koji vlada vremenom i koji u prostor smešta vreme, trajanje i daje oblik, onaj oblik koji se formira iz sećanja koje zovemo prošlost, vlada znakom Jarca ali je i suvladar znaka Vodolije.

Saturnov ciklus traje 28 do 30 godina, to znači da na svakih tridesetak godina dođe u isti znak. Poslednji put u znak Vodolije je ušao u februaru 1991 godine i izašao 1994. Dakle u znaku Jarca je bio otprilike tri godine pre ovoga, dakle od 1988 do 1991 godine. Kada važna planeta, naročito ona koja vlada vremenom, sećanjima, učenjima starih lekcija i karmom menja znak, važno je povezati kakvu simboliku nosi i na šta se odnosi taj znak – u ovom slučaju Vodolija, te napraviti sintezu i povezati šta Saturn aktivira na globalnom ali i na ličnom nivou kad uđe u ovaj znak.

Saturn u Vodoliji zadnji put bio je, sad kad možemo pratiti cikluse od pre, od 1991 do 1994. godine. Nije teško setiti se dešavanja u to vreme na našim prostorima.

Prva asocijacija kad se spomene Saturn u Vodoliji za astrologe jeste politika. Vodolija je muški, vazdušni znak, onaj poslednji od tri muška znaka ( Blizanci, Vaga i Vodolija) koji se odnose na intelektualne spoznaje. Naime, vazduh jeste najređi element na Zemlji ( od čega sve nastaje i ide ka materijalizaciji) te ova tri znaka vezujemo za intelektualne ideje, društvene i socijalne odnose, pokrete, humanitarne organizacije, a Vodoliju kao ljudski znak, kao poslednji u evoluciji od Blizanaca preko Vage, kao probuđenog čoveka, svesnog i slobodnog, onog koji se vodi humanim, čovečnim idejama, onaj koji smatra ceo svet za svoju braću, onaj koji kaže da je ispravno društvo gde smo svi jednaki, gde ne postoji rasizam, podela, onaj koji je ukrao vatru od Bogova da bi dao narodu. Zato ovaj znak moramo povezati sa naprednim društvom, pa i komunizmom koji predstavlja takve ideje u suštinskom i teoretskom smislu. Saturn, planeta koja je pre svega povezana sa restrikcijom, ograničenjima, konzervatizmom, tvrdoglavošću i zastupanjem svog stava bez obzira na mišljenja drugih – onaj koji vlada sistemom i represalijama, zakonom i kaznama, Saturn uvek predstavlja državu i vladine institucije. Pre samo trideset godina imali smo pokušaj na miran način da dođemo do rešenja problema koji se izdešavao u periodu pre njegovog ulaska u Vodoliju ( od 1988 do 1991). Od 1991 godine imali smo mogućnost tj. bili smo na testu da li smo došli do nivoa kad možemo iz znaka Jarca ( kao kolektivno društvo) da pređemo u znak Vodolije, a to znači da napravimo korak ka fleksibilnijem odnosu, kroz prihvaćanje i toleranciju svih – jer ono što smo tada morali naučiti – da ne postoji separacija i to je najveća ovozemaljska iluzija, pali smo i to krvavo – na testu.

Ako znamo sada da Saturn predstavlja državni sistem i bilo koji sistem, na kraju krajeva, a sad ulazi u znak Vodolije, možemo li se ponadati da će svetska politika sprovesti u delo ono što predstavlja bit znaka Vodolije – jačanje ljudske slobode, buđenje humanizma, duhovnosti i svesnijeg čoveka u svakom od nas, da politika radi samo u interesu viših ideja i napretku kompletnog društvenog sistema i da je pre svega spremna na kompromis, da bi se kompletna civilizacijska svest i čovek popeo na viši nivo, na nivo humanog društva. Vodolija je znak kao i svaki drugi, ima svoje pozitivne i negativne strane, a ove druge smo osetili i u prošlim ciklusima – revolucije, anarhiju, neobuzadnost, tektonske poremećaje u društvu gde se gubi svaki prag tolerancije, ljudskog dostojanstva i onog najgoreg – potpunog odsustva empatije i osećanja. Dok pišem ovo, padaju mi na pamet razne asocijacije i scenarija koja mogu da se dese u narednim godinama – od novih prirodnih, humanističkih ideja i spontanih društvenih okupljanja koje prerastaju u pokrete, koje vrlo lako mnoštvo planeta u znaku Vodolije ne samo Saturna mogu da pokrenu ( dakle i Jupiter, od kraja godine ulazi u znak Vodolije, a zatim i ove brže planete tokom naredne godine ulaziće i aktiviraće ovaj znak pa i akcije ovog tipa ) do borbe za prirodu i njeno očuvanje. Kako je Vodolija znak koji vlada i revolucijama ( cela Rusiija je pod uplivom ovog znaka, pa će i na tim prostorima biti pojačane aktivnosti u društvenom pogledu) neobičnim i čudnim dešavanjima, pa i naučno fantastičnim događajima ( NLO), mogući su i ovakvi kontakti ( Vodolija je znak koji se povezuje sa naprednim tehnologijama, internetom, robotikom, brzim informacijama, ali i materijalima od kojih se prave veštačke stvari, razne legure ili pak kamenje za koje se ne zna poreklo na Zemlji, pa do informacija iz šireg kosmosa…). Sve su to samo scenarija koja savršeni Univerzum može da nam se servira, ali test i lekcija će biti ista kao onomad – da li smo spremni da na globalnom nivou napravimo zajednički korak u civilizacijskom stepenu razvoja – onaj jedini koji je ispravan – u skladu sa drugim sistemima – drugim narodima, prirodom i svemirom i na kraju krajeva sa našim ličnim sistemom – organizmom, porodicom, mikrosvetom u kojem živimo.

22.3.2020 godine Saturn ulazi u znak Vodolije. Jesmo li postali humaniji? Da li smo spremni da izađemo iz začaranog kruga našeg vremena koje vlada nama? Mi jesmo pod uplivom i osobinama znaka Jarca i Saturn je onaj koji nam je iznad glava. Sve dok ne naučimo da budemo u sistemu, dok ne naučimo kako funkcioniše sistem, ne možemo ni da ga prevaziđemo niti možemo da tražimo više slobode. MORAŠ PRVO NAUČITI TEHNIKE I FORME SLIKANJA DA BI IH MOGAO KRŠITI –rekao je Salvador Dali. Da li smo ih mi naučili? Videćemo u narednom periodu, naročito od kraja godine kad Saturn definitivno ulazi, zajedno sa Jupiterom u znak Vodolije. Od 22.3 do 2.7 Saturn će biti na prvim stepenima Vodolije, kad će krenuti u retrogradni hod i ući ponovo u Jarca. Od 18.12.2020 godine do sredine 2023. Saturn će se nalaziti u znaku Vodolije.

Na ličnom planu, pronađite sistem u haosu, onaj koji vam je najprirodniji za vaše telo, odnose, porodicu. Okrenite se prirodi, radu na njoj i za nju.

Poštujmo prirodni red na Zemlji, zvezdano nebo nad nama i moralni zakon u nama

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM