Saturn i Uran vreme velikih promena koje slede-Fokusirajte se na svoju najužu porodicu, pravite male korake u poslu, štedite i budite mudri i tihi….

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Saturn i Uran vreme velikih promena koje slede, povod za astrološke tekstove često budu prelasci važnih planeta na nebu iz jednog znaka u drugi te astrološka analiza događaja koje donosi taj prelazak može da pomogne u ličnom razvoju i svima kao pomoć u kom pravcu usmeriti energiju misli. Za to može da posluži i prelazak Saturna iz znaka Strelca u znak Jarca sledećeg meseca. Ali, iako je ovo veoma bitan momenat na nebu i uvodi nas u novu dvoipogodišnju fazu koja je za svakog na ličnom nivou bitna u zavisnosti kroz koju našu natalnu kuću prolazi, ovaj hronokrator – kako Saturna astrolozi stručno zovu – i njegova promena znaka je veoma važna za razvoj globalnih dešavanja, naročito zemalja i država koje su pod njegovim uplivom.

Ali, ono o čemu želim da pišem a što može da se poveže i sa ulaskom Saturna u Jarca pred sami događaj je i da još jedna vrlo važna planeta u proleće sledeće godine menja znak, Uran koji iz znaka Ovna ulazi u znak Bika. Transcedentalne planete, kojima pripada Uran, vrlo retko (Uran još i najbrže, na svakih 7 godina) menjaju znake, a to uvek označava ulazak našeg kolektivnog (nesvesnog) u jednu novu energetsku fazu i uvek se odnosi na globalne promene u kojima učestvujemo kao pojedinci. Transcedentalne planete – tako se zovu jer ih ne možemo videti golim okom na nebu, su planete zadužene za kolektivna dešavanja a u natalnoj karti njihova postavka opisuje mogućnosti nas kao pojedinaca da budemo zahvaćeni i u kojoj meri tim dešavanjima. Uran je prva planeta sa druge strane – tj. strane nevidljivog za nas ( pa ne možemo lično i aktivno da utičemo na događaje koje donosi) opisuje na objektivnom nivou iznenadne događaje, zemljotrese, potrese, padove, revolucije, anarhiju, zbacivanje starog, konzervativnog i svih ustaljenih sistema a na subjektivnom nivou potrebu za slobodom, iskrenošću, oslobođenjem, inovativnošću, haotičnošću, anarhijom ali i avangardom, jednakošću, humanizmom. Uran vlada svim organizacijama pre svega humanitarnim (jer Uran je i Prometej – onaj koji je doneo vatru od Bogova narodu), ali i svim društvenim mrežama, poslovima koje se baziraju na razgranavanju itd. Uran je planeta koja od nas traži da se probudimo kao ljudi i da unesemo novine koje su neophodne za razvoj nas kao pojedinaca ali u socijalnom i društvenom smislu. Pored Urana – Neptun i Pluton – transcedentalne planete su takođe zadužene i za našu kolektivnu svest – tj. kolektivno nesvesno.

Svaka dublja i nesvesna pomeranja kolektivne svesti dešavaju se na globalnom nivou u vidu događaja koji su konkretni i i vidljivi. Sa jedne strane se nalaze emocije ( strah, panika i mržnja) a sa druge strane nalazi se potreba za buđenjem i osvešćenjem, oslobođenjem i ujedninjenjem. I jednu i drugu stranu imamo svi i Uran ih pođednako pokreće ili talasa svakim svojim ulaskom u novi znak ili egzaktnim aspektima sa drugim planetama na nebu. Ova planeta donosi vrlo nagle i nepredvidive događaje, ona nema emocije i budi sve što dotakne. To može za nas biti vrlo teško i mi dodir Urana doživljavamo uvek kao stres.

Saturn i Uran vreme velikih promena koje slede
Primer za to na objektivnom nivou je kad je Uran ušao u znak Ovna pre manje od sedam godina ( 11.03.2011) u trentuku kad se desio ozloglašeni zemljotres/cunami u Japanu. Simbolika samog ulaska ove nepredvidive planete u prvi znak zodijaka, u kojem je Sunce kao planeta egzaltirana, je potpuno ispunjena – Japan – zemlja izlazećeg Sunca – je potresena razornim zemljotresom kao opomena ili kao najava da će narednih 7 godina u kolektivnom nesvesnom vladati neprijatan strah od mogućnosti aktiviranja atomske centrale u gradu Fukušimi, gradu koji je bio najviše pogođen zemljotresom. Šta više, Uran je direktno povezan sa atomskom fisijom i atomskim zračenjem ( Sunce sa fusijom a Uran sa fisijom).Svaki zemljotres je povezan sa kretanjem ove planete, mada su i ostale transcedentalne planete povezane sa kolektivnim nesrećama i kataklizmima ( Neptun i Pluton).

15.5.2018 godine, Uran ulazi u znak Bika. Ovo je zemljani znak u kome se Uran uopšte ne oseća dobro, a ovaj znak kako znamo je itekako vezan za našu planetu Zemlju ( dan Zemlje slavimo 22.04. u znaku Bika našu plnetu zovemo zelenom što se takođe odnosi na ovaj znak ) pa i za samu Evropu ( grč. mitologija – mit o Biku i Evropi). Po tome sudeći mogući fokus događaja sledi Evropi, a Uran kao planeta revolucija i nereda, naročito zemljama koje su pod uplivom ( što znači da imaju karakteristike određenog znaka ) ovog znaka mogu doneti velike promene ( Španija ali i naša Vojvodina npr). Uran je planeta koja nas budi. Ukoliko je to buđenje neudobno i teško – moramo prihvatiti posledice onoga što donosi – ali i da se suočimo sa lekcijama koje nam servira a koje su neophodne za naš razvoj . U toku ovog perioda od kada je on ušao u znak Ovna bilo je više razornih zemljotresa. I više nego ranije. Šta Uran želi da razdrma i da nas upozori, a naročito koja mesta i gradove je potresao – moramo da osvestimo i da pokušamo da shvatimo kao poruku. Ono što Uran moguće sad sprema jesu raskidi svih veštačkih tvorevina koje nisu iskrene – jer Uran traži od nas samo iskrenost i raskidanja svih lanaca koji nas neminovno dovode do promene – svejedno da li su u pitanju razvodi brakova ( najčešće u ličnim horoskopima kad uđe u sedmu kuću) ili rascepi poslovnih, prijateljskih ili pak državnih odnosa.

Odnosi hronokratora i transcedentalnih planeta na nebu su vrlo važni za prognoziranje globalnih dešavanja. Postoje ciklusi koji se prate među njima a naročito su konjukcije ( Velike Konjukcije) važne između datih planeta jer se odnose na same početke određenih svetskih dešavanja i političkih/ekonomskih/socijlanih procesa koja se završavaju narednim konjukcijama. Uvek treba razmotriti paralelno kretanje i njihov odnos u datim situacijama i događjima, naročito kad se prate svetski događaji , te pojasniti šta koji odnos između njih donosi svima.

U toku Uranovog ulaska u Ovna 2011 godine, Saturn je bio u znaku Vage, i iako je tada bio na dobroj poziciji za sebe ( Saturn egzaltiran u Vagi) ove dve planete su pravile opoziciju ( napet aspekt 180 stepeni) među sobom, što uvek donosi (kad su ove dve planete u nekom odnosu) akcent u političkom smislu na desničarskim, konzervativnim i autoritarnim procesima, tvrdim strujama i nerešenim procesima. Saturn tada nije davao podršku Uranu, ali ulaskom Saturna u Jarca ( 20.12.2017) reforme koje su krenule tzv . Velikom Konjukcijom između ove dve planete ( koja se desila 1988 godine) moguće je da se razreše u periodu koji sledi. Moramo da osvestimo vrlo bitan trenutak u vremenu koji sledi ( Srbija je u znaku Jarca ) pa procesi koji su otpočeli upravo od 1988. godine mogu biti vrlo značajni i presudni upravo i za nas ( Kosovo) i po raznim drugim nerazrešenim pitanjima koja se provlače još od devedesetih godina prošlog veka.

Uran koji ulazi u znak Bika mora pokrenuti ne samo bikovske zemlje i događaje koji se pripisuju datoj simbolici ovog znaka nego i opozitnu stranu zodijaka Škorpiona ( dosta islamskih zemalja je povezano sa ovom osom !) . Ova zodijačka osa Bik/Škorpion je vrlo strastvena, odnosi se na pojačane strasti, fanatizam, nediplomačnost a naročito potrebu da se do kraja brane svoje ideje ( tvrdoglavost) iako možda i nemaju smisla ( duboka religiozna uverenja ).

Vratimo se na Saturna koji menja znak krajem ove godine. Poslednji put ovaj vladar karme je bio u znaku Jarca od 1988-godine do februara 1991. U isto vreme i Uran je bio u tom znaku, ali i još jedna transcedentalna planeta Neptun. Osobe koje su rođene u ovom periodu dakle, imaju tokom naredne dve i po godine Saturnov povratak ili kako se to kaže završetak jednog životnog kruga. Ali na globalnom nivou Karma je očigledno odradila svoje tokom devedesetih na našim prostorima – naročito što su tri vrlo važne i daleke planete bile u znaku Jarca – znaku koji se odnosi na ograničenja i odricanje, tvrdoglavost i nepoverenje ali i nedostatak fleksibilnosti i diplomatičnosti te rezultat takve pozicije na opštem nivou doneo je dalekosežne posledice na naše buduće živote, koje i danas osećamo ( raspad SSSR a Čehoslovačke, Jugoslavije). I sad se ponovo sučavamo sa Saturnom koji ulazi u ovaj znak ali sad će imati sa Uranom uglavnom dobre aspekte ( u periodu do novembra 2018. godine obe planete u skladnim odnosima u zemljanim znacima ) – te reforme ali i svi tehnološki ili društveni pravci koji su se pokrenuli u tom periodu mogu sada da dobiju jedan kvalitet u vremenu i da se nađe dobar kurs u rešavanju određenih problema na koje smo nailazili tokom prošlih godina. Za to je dobra 2018 godina, do novembra, kad Saturn dolazi u aspekt i to u konjukciju sa još jednom transcedentalnom planetom – Plutonom.

Pluton, koji je poslednja planeta našeg solarnog sistema – već dugo se nalazi u znaku Jarca i donosi vrlo jake i duboke, korenite promene na opštem nivou ukoliko se aktvira. Saturn će u toku svog hoda kroz znak Jarca naročito tokom druge polovine 2019 godine i početkom 2020 godine (dok ne izađe iz ovog znaka u februaru 2020 godine kad ulazi u znak Vodolije) dolaziti u konjukciju sa ovom destruktivnom planetom, pa će to biti period suočavanja nas sa dubokim i neizbežnim promenama koje dolaze u društvu ali i na našoj planeti. Kakve konkretno možemo očekivati promene na gloablnom nivou? I šta donosi ova konjukcija dve vrlo jake energije čiji spoj najavaljuje neminovnost i transformaciju – ili milom ili silom. Ovaj aspekt, koji se dešava na svakih 35 godina (otprilike) na nebu, može doneti pre svega izbijanje na površinu tenzija prouzrokovanih dubokim razlikama u kulturama, transformacije naroda i migracije, opsade i ratove – kojis u prouzrokovani dugotrajnim trepljenjem i neslaganjem sa politikom zemlje i društva, dekolonizacije i slično. Poslednja konjukcija ove dve planete se desila u novembru 1982 godine, kada je, možemo reći došlo na globalnom nivou do velikih političkih ali i ekonomskih promena ( setimo se samo krize sa naftom, inflacije, čelične Lejdi i Folklandskog rata, hladnih odnosa Amerike –Regan i Rusije) . Takođe, ovu Veliku konjukciju vezujemo najviše za dešavanja na Balkanu ali i za sve vrste radikalizma, a zajedno sa Uranom koji će tada da bude u retrogradnom hodu ( Saturn nema podršku od Urana i pravi više problema ) i sa Jupiterom , planetom pravde i mudrosti, blagostanja i sreće koji takođe ulazi u znak Jarca krajem 2019 – te se i opasno približava Plutonu u februaru 2020 godine – lako može doći do eskalacije sukoba, naroda ali i finansijskih i ekonomskih gubitaka i krahova kako kod nas tako i na svetskom nivou ( poslednja konjukcija Jupitera i Plutona se desila u decembru 2007 godine, neposredno pred krahove američke berze i banaka u Americi ( Lehman Brothers).

Da sumiramo, ovakva situacija na nebu a pre svega ulaskom Urana u Bika ( koji će biti u ovom znaku narednih sedam godina) može dovesti do velikih turbulentnih događaja i promena u zemljama koje su povezane sa ovim znakom, ali znak Bika vezujemo i za finansije, pa se to pre svega odnosi na nestabilnost upravo u finansijskom pogledu u svetu. Kako je planeta Uran povezana sa idejama bratstva, kolektivizma i vizionarstva a kako sam rekla Bik je znak u kome se Uran kao takav ne oseća dobro i ne može svoje ideje i reforme da sprovede kako treba ( Bik je fiksan, pasivan ženski znak), možemo se u narednim godinama suočiti sa većim restrikcijama ideja i inovativnih rešenja, finansijskim krahovima, pogrešnim ulaganjima, loše politike koja vodi više ka nacionalizmu ili radikalizmu nego ka spoljnoj politici. Interesantno će biti pratiti dešavanja na svetskim berzama ali i sa virtuelnim novcem – bitcoinom – kojem postavka Urana u Biku ne odgovara. Ulaganje u nekretnine, kuće, hranu ( pšenica) na berzi nije takođe povoljna. Na ličnim nivoima moguće su svađe i razdori naročito u podeli imovine, problemi oko stambenih pitanja, gubici zemlje, oranica. Znak Bika se više vezuje za sela i manje gradove pa će fokus problema biti na nezadovoljstvu seljaka, radnika i njihove proizvodnje. Moguće su veće cene hrane, hazarderski je ulaziti uopšte u poslove vezane za prehrambenu industriju, pa su mogući i gubici (afere, raskidi, optužbe i iznenadni rascepi) velikih prehrambenih magnata ili poznatih brendova koji se bave ovom granom industrije. Znak Bika je povezan sa temama odnosa i ljubavi, pa su mogući i ekscesi i afere u politici a vezano za ljubavne prevare, seks afere, povećane mobinge, seksualna uznemirivanja ali i da u javnost izađu mnoge devijantne priče na tu temu. Ono što treba iskoristiti na ličnom nivou je da će tri planete ( Saturn, Uran i Pluton) biti u zemljanim znacima i kako rekoh, u dobrom delu dvoipogodišnjeg perioda Saturnovog hoda kroz Jarca, praviti dobre aspekte među sobom, zajedno sa trećom transcedentalnom planetom Neptunom, koji je trenutno u Ribama, te svoj lični razvoj usmeriti ka konkretnim, prizemnim, materijalnim stvarima koje će Saturn odobroti kao ispravne jedino ako su vaše akcije ispravne. Fokusirajte se na svoju najužu porodicu, pravite male korake u poslu, štedite i budite mudri i tihi – jer to je ključ uspeha u vremenu koje dolazi.

 

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

1,73 KN

2,96 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

CRNA GORA (fix)

1,01 €

Status Astrologa

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

1,73 KN

2,96 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

CRNA GORA (fix)

1,01 €