Sade sati – sedam i po godina…Od trnja do zvezda!Saturn!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Sade sati ili sedam godina tuge je period u toku koga tranzit!ni Saturn prelazi preko natalnog Meseca. Ako se natalni Mesec nalazi u znaku Lava, sade sati počeće onog trenutka kada tranzitni uđe u znak Raka i trajaće sve dok ne izađe iz znaka Device. Dakle, sade sati trajaće sve dok tranzitni Saturn prolazi kroz znakove Raka, Lava i Device. To je period od ukupno sedam i po godina.

Pravilo glasi da kada tranzitni Saturn uđe u znak koji prethodi znaku u kojem se nalazi natalni Mesec počinje sade sati. Trajaće sve dok tranzitni Saturn ne izađe iz znaka koji se nalazi posle znaka u kome je natalni Mesec.

Ovaj period se još naziva i sedam i po godina tuge. Ali hajde da pogledamo šta se zapravo nalazi negde u pozadini ovog razdoblja.

Sedam i po godina…
Svi mi imamo vrline i mane, talente, darove, stvari na koje smo ponosni i stvari koje bi radije da sakrijemo od sebe i drugih. Saturn je stroga planeta koja kaže da svako mora da preuzme odgovornost za svoja dela. Svako mora da se suoči sa sobom, da stekne mudrost i da pogleda istini u oči.

Sade sati je razdoblje kada zapravo učimo o sebi. A na koji način učimo? To je već potpuno individualno. Sve zavisi od položaja Saturna u nečijoj natalnoj karti.

Ako osoba ima u natalnoj karti Saturna u četvrtoj kući, lekcije će biti vezane za dom, porodicu i za emocije.

Ovakva postavka Saturna izazovna je sama po sebi, jer ukazuje na probleme u toku odrastanja. Strogi roditelji, nedostatak doma, pervelika očekivanja i odbacivanje samo su neki od primera. Ono što je zajedničko za ovakav položaj Saturna je nedostatak emotivne ispunjenosti osobe u većoj ili manjoj meri.

Porodica i porodični odnosi predstavljaju temelj života. Roditelji su detetov pogled u svet. Na osnovu njih dete će izgraditi vlastita uverenja o sebi i svetu oko sebe. Ako se detetu uskrati ljubav, zdrav odnos prema emocijama, zaštita koju dobija od roditelja ostaće bez osnovnih, početnih koraka u životu. Upravo zbog toga dete neće znati kako da izrazi sebe kada odraste.

Ako se detetu stalno govori da ne zna ništa, da nije dovoljno vredno i slično tome, ono će u to zaista i poverovati. Zbog toga će kasnije verovatno imati problem sa samopouzdanjem.

Kako to obično biva nastaju oprečni osećaji. Sa jedne strane postoji potreba da se ode iz roditeljske kuće, a sa druge strane postoji sumnja u vlastitu vrednost i snagu.

Kada nastupi sade sati može doći do veoma bolnog odvajanja od porodice. Ne toliko bolnog zbog samog odvajanja, već zbog toga što osoba sada ne zna i ne ume samostalno da izgradi svoj život. Saturn ovde pred osobu stavlja izazov da samostalno izgradi sistem vlastitih vrednosti. Tada je najmudrije redovno se povlačiti u sebe, imati svoj mirni kutak, jer proces koji će se odvijati tražiće od osobe da bude sama sa sobom u tišini.

Od trnja do zvezda
Ovo je samo jedan primer kako bi se lakše moglo razumeti razdoblje od sedam i po godina tuge. Naravno, sade sati neće svakom doneti ovako dramatična dešavanja. Ono što je svima zajednično je to da tada nastupaju velike promene u životu, a na neke stvari moraće se staviti tačka.

Mnogi u tom periodu intenzivno uče o sebi i upravo tada nađu svoju životnu svrhu i smisao. Upravo tada dožive otkrovenje, postanu svesni nečeg o čemu do tada nisu ni razmišljali i krenu nekim svojim putem. Kada se period završi i kada pogledaju iza sebe, vide da su prošli trnovit put, ali nipošto bez razloga! Postali su jači, mudriji i svesniji. Shvatili su neprocenjive životne lekcije i spremni su da idu dalje.

Sve što je skriveno Saturn iznosi na površinu i nastoji da osobu suoči sa svim onim što je potisnuto. Zavese padaju, a ono što je iza njih mudro je prihvatiti. Saturn je najveći učitelj i najbolji prijatelj kojeg ljudi mogu poželeti. Strog je kao i svaki pravi učitelj i nikom neće povlađivati. Gurnuće osobu do samih granica izdržljivosti, a pri tome ukloniće sva senovita mesta na koja bi se neko mogao sakriti.

Saturn može osobu bezbolno voditi ka istini ili je na to može prisiliti sve u zavisnosti od toga kako pojedinac izabere. Kada nam Saturn jednom donese unutrašnji mir, niko nam ga više ne može oduzeti.

Kada osetite veliku tenziju i napetost, povucite se. Idite na neko mirno mesto i pokušajte da sagledate stvari drugim očima. Rešenje se uvek nalazi negde u blizini, a Saturn nam upravo pokazuje put koji treba da sledimo.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK