Astrofon21

Runa Ur, Uruz-Analiza i koreni rune

Analiza:
Označava tura (bizon koji je živeo na području cele Europe, a izumro je 1627.god.). Prema pričama bio je malo manji od slona, imao je rogove dugačke oko 6 stopa koji su bili veoma cenjeni kod Germana kao rogovi za piće. Slike turova su pronađene u neolitskim pećinama i veruje se da je upravo lov na tura imao obredno značenje u inicijaciji dečaka u svet odraslih muškaraca. Dečak koji je ubio tura time je dokazao da je muškarac i samim time iniciran u prvi nivo misterije – svest da je izvor života smrt. Runa Ur označava divlju životinju što je suprotno runi Fehu (domaće životinje). Ur predstavlja i svest o smrti i našoj prolaznosti. Energija ove rune je sirova, snažna, to je čista, iskonska vatra.

Koreni:
Uruz je starogermanska reč za auroksa (vidi istorijski pogled). Takođe, neki uzimaju da je ova runa referenca na Urdin bunar (izvor Urdar); prefiks ur- se koristi u Nemačkom (i ponekad, retko, u Engleskom) da označi stvari velike starosti ili stvari koje prethode drugima: Ursprung (izvor), Urknall (veliki prasak), urtĂĽmlich (originalno). Reč wyrd, koja označava sudbinu ili prospekte, dolazi iz IE korena *uer-, postati, isplesti, saviti. ON reč orlog, OHG urlag – stari zakon, običaj. Za vode Urdara je rečeno da leče bolesti, peru probleme i bolove, otkrivajuci čoveku njegovo istinsko ja; odatle, možda, sledi veza sa OHG rečima urlosa (iskupljenje), urristi (vaskrsenje), urruns (podizanje), urrunst (početak), ursach (praizvor, osnovni razlog ili akcija iz koje su potekle ostale).

Alternativni načini izgovora:
OHG – uruz, ur
ON – űr, urur, ur
OE – ur
GO – urus, uraz

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM