Astrofon21

Runa Tyr, Tiwaz-Tir i Fenris

Po priči, Loki se tajno oženio divkinjom po imenu Angr-Boda, sa kojom je dobio troje strašne dece: vuka Fenrisa, boginju smrti Hel, i Iormungandr, Zmiju Midgarda. Loki je postojanje svoje dece skrivao od ostalih bogova što je duže bilo moguće, ali su Fenris i Iormungandr ubrzo toliko izrasli da su ih Bogovi primetili. Da bi rešio problem, Odin je poslao Hel u dubine Niflhajma, rekavši joj da može da vlada nad devet svetova mrtvih. Zmiju je bacio u okean, u kome je ona izrasla toliko velika da se obavila oko celog sveta, na kraju počevši da grize sebe za rep. Videvši taj zastrašujući rast, Odin je Fenrisa poveo sa sobom nazad u Asgard u nadi da će lrpz ljubaznost i prijateljstvo vuk postati pitom i da neće predstavljati opasnost za Bogove.
Međutim, Fenris je brzo izrastao do takve veličine da su se Bogovi plašili da mu priđu; svi osim Tira, koji ga je redovno hranio. Međutim, Fenris je nastavio da raste, i postajao je sve divljiji i besniji, dok se Bogovi nisu toliko zabrinuli u vezi toga da su se okupili i počeli da diskutuju kako da ga vežu, da ne bi mogao da napravi štetu celom svetu.
Uzevši veoma jak lanac, po imenu Laeding, Bogovi su, navodno zabave radi, ubedili Fenrisa da im pokaže koliko je jak tako što će se osloboditi nakon što bude uvezan lancem. Fenris, ubeđen u svoju snagu, im dopusti da ga vežu, i zaista – samo napne mišiće, i lanac se raspukne. Skrivajući svoje nezadovoljstvo, Bogovi su glasno slavili njegovu snagu; da bi nakon nekog vremena našli još jači lanac, Droma, i predložili Fenrisu ponovni ispit. Fenris je ponovo pristao, i opet je bez problema raskinuo lance…
Nakon ovoga, Bogovi su poslali Skirnira, Frejovog slugu, da ode do Svart-alfa-hajma, i da traži od patuljaka da naprave neraskidivi lanac. Patuljci su prihvatili posao, i od krajnje neobičnih materijala (zvuk mačjih stopala, ženska brada, korenje planine, želje medveda, glas riba, ptičja pljuvačka…) načinili svilenkasto uže po imenu Gleipnir, za koje su rekli Skirniru da će postajati sve jače što se više isteže.
Bogovi su zatim pokušali da ubede Fenrisa da uđe i u treće nadmetanje snage; ali Fenris je postao sumnjičav kada je video tanko i naizgled slabašno uže, pa je zatražio da mu neki od Bogova da garanciju da će biti oslobođen ako ne uspe da uže raskine. Bogovi su se za trenutak zbunjeno povukli, i izgledalo je da će čitava stvar propasti, ali je onda Tir prišao i stavio Fenrisu svoju desnu ruku u usta.
Fenris je zatim pristao da ga vežu, i pokušao je da se oslobodi, ali bez uspeha. Priznavši da je uze jače od njega, tražio je od Bogova da ga oslobode, ali su oni odbili – na šta je on odgrizao Tirovu desnu šaku u zglavku. Nakon toga, Bogovi su na jedvite jade odvukli Fenrisa do neke izolovane stene i vezali ga za nju; njegovi urlici su bili toliko snažni da se svet tresao od njih. Da bi ga sprečili da urla, Bogovi su mu stavili mač u usta, sa balčakom naslonjenim na donju vilicu a sa oštricom ubodenom u gornju, i tako ga ostavili.
Tir je ostao bez desne šake, ali je, budući najveći od ratnika, prosto nastavio da svoj mač koristi levom šakom. Pritom, dobio je titulu “vučji ostaci” (“wolf leavings”), a zglavak je na severu nazivan “vučji zglob.” Fenris je ostao vezan do dana Ragnaroka, kada je prorečeno da će uspeti da raskine čak i neraskidivo uže kojim je vezan; on će se pojaviti na bojnom polju da osveti nepravdu koja mu je učinjena, i upravo on će biti taj koji će ubiti Odina u borbi. I njegova smrt, međutim, je prorečena, pošto će ga Odinov sin, Vidar, ubiti neposredno nakon toga.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM