Astrofon21

Runa Thorn, Thurisaz-Analiza,koreni i istorijski pogled

Analiza:
Bezgranična energija thorna može se koristiti za dobro ili za haos. Negativan događaj u životu može i donijeti važnu životnu lekciju. Divovi su zli i destruktivni prema bogovima Aesira, ali oni donose promenu i čist put za novo doba. Thorn je jasan falični simbol – on može probosti, ubosti i nauditi, ali i zaštiti. Predstavlja snage ljudske podsvesti.

Koreni:
Thurisaz je oblik reči thurs, “div;” ali ova Runa ima i još jedan čest naziv, Thorn, “trn.” Trnje je korišćeno za pravljenje zidova oko sela, radi zaštite od divljih životinja, i reč Thorn je izvor Nemačkog dorf (selo), i Engleskog thorpe (veoma malo seoce). Sama reč ide iz korenova *(s)ter-, tvrd, čvrst; *ter, preći, probiti, savladati, a moguće da postoji veza i sa *(s)tene-, grmeti.

Alternativni načini izgovora:
OHG – thurisaz, thorn
OE – thorn
ON – thuris, thurisar, thurs
GO – thauris, thyth

Istorijski pogled:
Kao što je već pomenuto, zidovi oko sela su često pravljeni od trnja; taj zid je predstavljao granicu između poznatog, pitomog doma, i spoljašnjeg nepoznatog sveta. Trnje se takođe koristilo (i dan danas se koristi u južnoj Srbiji i Bosni) za označavanje međa između njiva.
U raznim narodima, uključujući tu i mnoge neevropske, naziv za šamana ili plemenskog sveštenika znači “onaj koji sedi na ogradi” ili “onaj koji prelazi ogradu.” U legendi o Kralju Arturu, Merlina njegova voljena Nimue magijom zatvara u trnovitu među, gde on ostaje zauvek zarobljen, ali i zauvek svestan kroz vekove.
Neke varijacije Rune, kao i neke njene upotrebe, podsećaju na symbol Mjolnira, Torovog čekića, koga je taj Bog koristio da uništi mnoge divove.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK