Astrofon21

Runa Sigil, Sowelu-moć, sila, snaga, energija, tok, vatra, kanalisanje moći, tok promene, snaga, sreća, uspeh, blagoslov…

Sowelu predstavlja prirodnu moć Sunca. Sunčeva toplina i svetlost simbolizuju život, rast i sve ono što je pozitivno i dobro. Prema nordijskom mitu, Sunce voze preko neba u kočiji koju progoni veliki vuk. U indoeuropskom paganizmu, Sunce je često povezivano sa konjem (sunce u kočiji koju vuče konj). Oboje su simboli života i plodnosti. Simbol sunčevog točka pojavljuje se već u neolitskom razdoblju širom Azije i Europe. Sunčeva runa predstavlja kretanje i energiju. Sowelu označava kraj drugog aetta i kao Wyn simbolizuje uspeh i slavu. Ali Sunce je vrlo aktivan simbol za razliku od opuštajuće Valhalle. Uspešno smo došli do kraja aetta i zaključak je pozitivna runa. Ovde se možemo nakratko odmoriti od puta u toplini i svetlosti sunca, upijajući energiju za posao koji nas čeka.
Istorijski pogled i interpretacija:
“Sve teče”
Heraklit
Sowulo je višeslojan simbol, koji nosi u sebi više značenja. Recimo, u tri linije koje čine Runu možemo da vidimo kretanje, skretanje, i nastavak; što je jasno onima koji su proučavali formulu IAO (Isis, Apophis, Osiris), najčešće korišćenu solarnu formulu u zapadnim granama magije (poznatu i kao vrhovno gnostičko Ime Boga). Dalje, neki autori asociraju oblik Rune sa munjom, gromom koji je udarao iz neba, i prvi doneo ljudima “vatru sa neba.” Svakako, postoji veoma snažna veza između Rune Sowulo i ideje vatre.
Ali ono na šta ćemo ovde da se koncentrišemo je ideja Sowula kao Rune Sile, Moći i Energije. Sunce je izvor sve energije na zemlji. Sva dinamička energija (energija vode, stvorena kroz isparavanje izazvano Sunčevom svetlošću) potiče od Sunca. Sva statička energija (nafta, drvo, samo ljudsko telo) takođe potiče od Sunca, i samo je privremeno “zamrznuta.”
U prenesenom značenju, Sunce je izvor sile koja protiče kroz postojanje i čini ga stvarnim. Energija ne može da se zaustavi, ona može samo eventualno da se zadrži za određeno vreme, i onda mora biti upotrebljena. Ovo nosi sa sobom dva značenja:
Prvo, Sowulo je praktično beskonačan izvor sile. On je uvek prisutan, dogod postoji svest; u svakom trenutku u kome možemo da donesemo bilo kakvu odluku, mi možemo i da stvorimo promenu u realnosti. Jedino pitanje je sa koliko sile raspolažemo, i gde i na koji način tu silu možemo da usmerimo.
Drugo, Sowulo nas uči lekciji dinamike; svaka konstantna forma će biti pre ili kasnije uništena silom koja je u njoj sadržana. Čovek koji pokuša da skupi moć na jednom mestu je kao čovek koji gradi svoju kuću od štapova dinamita – pre ili kasnije, ta moć će se eksplozivno osloboditi. Tok, kretanje, beskrajne promene, neprestano…to čini univerzum.
Alternativa je led Ise – ali i taj led je samo privremen.
Runa Sowulo je posebno okaljana tokom Drugog Svetskog Rata. Naime, jedan od najstarijih simbola ove Rune, sunčev točak (poznatiji kao svastika; sastavljen od dve Rune Sowulo, jedne vertikalne jedne položene; jedan od najsvetijih simbola u svim evropskim religijama još od neolitskog doba) je postao u umovima većine ljudi povezan sa idejom Nacizma. Takođe, nemački elitni Schutzstaffel, poznatiji kao SS, je koristio dve Rune Sowulo kao svoju oznaku. Za brisanje ove mrlje na istoriji će verovatno biti potrebni vekovi…

Asocijacije:
moć, sila, snaga, energija, tok, vatra, kanalisanje moći, tok promene, snaga, sreća, uspeh, blagoslov. Neki sistemi asociraju Runu Wunjo sa “radost” dok značenje “pobede” daju Runi Sowulo.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM