Astrofon21

Runa Rad, Raido-Analiza i koreni rune

Analiza:
Rad predstavlja životni put neke osobe i njegov uticaj na druge puteve. Ti putevi su povezani sa sudbinom kojom u nordijskoj mitologiji upravljaju Norne, tri sestre koje žive u blizini prvog korena Yggdrasila. One ga zalivaju vodom iz bunara Wyrd. Norne okreću sudbinu bogova i ljudi. Rad nam poručuje da iako izgleda kao da smo postigli naše ciljeve (ansur), život i promene se nastavljaju i moramo uvek ići napred. Završićemo tamo gde smo i počeli, ali na višem nivou i sa boljom perspektivom. Putovanje ustvari nikad ne završava.

RAD (RAIDO) – KOMUNIKACIJA, PUTOVANJE
Predstavlje kretanje prema svom cilju, putovanje, rešenost da se istraje, primanje ili davanje poruka, komunikaciju.

Koreni
Raido označava putovanje. Korene nalazimo u OE “rad” (put, staza; izvor današnjeg eng. “road”), OE “ridan” (jahati), OHG “rado” (brzo, hitro), OHG “girado” (odjednom), OICE “reiđ” (kola), OICE “reida” (kretanje); koji svi polaze iz IE korena *ret(h)- (trčati, kotrljati).

Takođe, Raido je Runa točka; koliko točka na kolima, toliko i velikog točka prirode, kao i točka života i vremena. Kelti su godinu delili na četiri “radh” sezone. Krug je takođe bio simbol plemenskog saveta, odakle polaze reči kao što su OICE “rađ ” (savet, plan, namera, sabor, veće), OHG “rat, raht” (veće, odluka), OE “raed” (pomoći, savetovati), OE “raedan” (vladati, upravljati). Današnje engl. “rite” i “order” se kreću iz istog korena.

Alternativni načini izgovora
OHG – raido
OE – rad
ON – rat, raiđu, rćiđ, reiđ
GO – reida, reda

Istorija
Ovde nailazimo na ideju potrage (quest), koja je bila uobičajena u Evropi sve do renesanse – vitezovi, kao i ratnici raznih plemena, bi se zaputili u duga lutanja, u toku kojih bi stekli veći deo svog obrazovanja, kao i životno iskustvo.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK