Astrofon21

Runa Lagu, Laguz-označava izvor, kao i reku, bujice, promenljivost!

Lagu je Runa Vode, i njena interpretacija se poklapa sa definicijom “elementa vode” u zapadnoj hermetici – mada sa mnogo širim značenjem i dubljim konotacijama. U okviru ljudske ličnosti, ideja okeana označava podsvest i podsvesne uticaje; inituiciju; primalne životinjske instinkte koji plivaju po dubinama, i naš sopstveni odraz na površini.
Njena značenja su veoma povezana, koherentna i stabilna; ali jako teško opisiva, i fluidna kao i okean koga simboliše. Možda je najlakše objasniti celu ideju uz pomoć nabrajanja šta je sve Lagu…
Lagu je Runa Osećanja. Ljubav, mržnja, strah… sva osećanja izviru iz okeana unutar nas. Kontrolisana osećanja su kanali koji snabdevaju životvornom vodom sve delove našeg uma. Blago nekontrolisana osećanja su pljuskovi i kiše, koji mogu da osveže neke delove teritorije koji nisu dovoljno navodnjeni, ali mogu i da nanesu štetu. Potpuno nekontrolisana osećanja su oluje i uragani, koji ruše sve pred sobom. U svom čistom primalnom obliku, Lagu je verovatno jedna od najsnažnijih unutrašnjih sila koje postoje u čoveku.
Lagu je Runa Inituicije. Stvari davno zaboravljene ili nikada viđene na svetlu dana mogu da se nazru u dubinama okeana. Igra senki u vodi daje znake iz kojih mudraci čitaju budućnost, divinacija se nalazi u domenu ove Rune. Svetlost zvezda se odražava u okeanu, i pažljivom posmatraču će biti jasno da su zvezde istovremeno i na nebu, i u vodi – onaj ko zaroni dovoljno duboko, može i da ih dotakne, ako se usudi.
Lagu je Runa Tame, Runa Misterije. Stvari su skrivene u dubinama koje nikada niko nije video. Neke od njih su blaga potonulih brodova, dragocenosti izgubljene u vremenu. Neke su bačene u dubine sa razlogom. Neke čuvaju čudovista, a neke i same jesu čudovista. Pažnja i opreznost su ključni.
Lagu je, kao i tolike druge Rune, dvosekli mač. Tama koju ova Runa sadrži postoji sa razlogom, i daje mnoge prednosti; istovremeno, u toj tami žive stvari koje ne treba uznemiravati – bar ne bez veoma dobrog razloga. U ovom večnom Okeanu su se već mnogi udavili.

Prvo, Lagu je Runa koja najjasnije od celog Futarka stoji na Putu Leve Ruke; dok većina Magova uzleće i leti ka zvezdama saznjanja, neki Magi rone kroz mračne dubine u potrazi za stvarnim odrazima tih istih zvezda. Imajte u vidu sledeće: oni koji samo lete greše isto onoliko koliko i oni koji samo rone. Bez prihvatanja tame koja se nalazi u nama je nemoguće doći do prave mudrosti; ali, prava mudrost se ne nalazi u samoj tami. Idite ka ujedinjenju, and the light shall guide, and the darkness shall conceal.
Drugo, Lagu je veoma povezana i sa idejom smrti, i sa misterijama značenja smrti. Kada dođete do trenutka da vam ovaj aspekt postane važan, imajte u vidu da Lagu korespondira sa sledećim simbolima: Ginnuga Procep u Nordijskoj Mitologiji, Reka Stiks u Grčkoj, Da’ath u Kabali. Orfička ideja Nyx, kao i Egipatska Boginja Nuit imaju snažne aspekte koji korespondiraju sa Lagu.

Asocijacije:
voda, okean, more, jezero, tama, mrak, dubina, podsvest, misterija, sakriveno, tajna, inituicija

Magijske upotrebe:
suočavanje sa strahovima, psihička stabilizacija (ili destabilizacija), pomoć pri divinaciji ili predviđanjima, otkrivanje sakrivenih stvari.

Upozorenje:
Hagalaz-Lagu je jedan od najjezivijih magijskih napada koji postoje; takođe izaziva strahovit backlash. U principu, ako nekada odlučite da mrzite nekoga toliko da ste spremni da mu potpuno uništite život i razum, možete da pribegnete ovome – ali imajte u vidu da će vas to skupo koštati.

LAGU (LAGUZ) – TOK, VODA
Ova runa je povezana sa vodom i svim što ona nosi. Istovremeno označava izvor, kao i reku, bujice, promenljivost. Može značiti određenu nestalnost, a naročito po pitanju emocija, podsvesti, kao i intuitivnost. Povezuje se i sa ženom.

Prema Sinhronaru Laguz je jedan od 4 Moći Zagonetke: LAGUZ je Stvaranje Vode koja pročišćava Zagonetku (Gamma 10)

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK