Astrofon21

Runa Jera, Ger-ona donosi promenu, za plodnost i rast!

GER, JERA
Značenje:
godina, žetva, promena, potpuni ciklus godišnjih doba, nagrada, produktivnost, prirodna plodonosnost, kretanje, prirodni razvoj

Magijska upotreba:
ona donosi promenu, za plodnost i rast

Povezanost sa mitovima i bogovima:
Sif, Thor, Freyr, Granni

Analiza:
Drevnom seljaku nije trebao kalendar da bi se orijentisao ka sadnji ili vremensku prognozu kako bi znao kada će padati sneg. Godišnja doba bila su deo njegovih kostiju i krv, i njegova egzistencija je ovisila o prilagođavanju promenama. Ger prati runu Is kao što proleće prati zimu. Led je razbijen, točak se pokrenuo i stvari se opet kreću unapred kako bi i trebale. Ova runa razbija čitav set negativnih runa sa kojima je započet ovaj aett. To nije postignuto bežanjem od leda i borbom protiv nepravedne sudbine, već učenjem iz iskustva i jednostavnim čekanjem. Oluje dođu i prođu, ali sunce je uvek tu i život je uglavnom lep. Uživajte dok možete. Ger je runa uzroka i posledica, a povezana je i sa idejom pravde.

Koreni:
Jera je Runa Godine, ili Žetve. U osnovi se nalaze IE koreni *ger- (skupljati) i *gher- (uhvatiti). OICE reči jarda (zakopano), gardr (naselje, bašta), OHG gard, gardo (bašta, krug) kao i OE geard (zatvoren prostor, bašta, država) potiču odavde. Ime ove Rune je opstalo do današnjih vremena u rečima kao što je engleska reč garden (bašta).

Alternativni načini izgovora:

OHG – jera

OE – ger

ON – ar, jara

GO – gaar, jer

Istorijski pogled:

Današnjem čoveku, u stanu sa centralnim grejanjem, koji može da kupi praktično bilo koju vrstu hrane u bilo koje doba godine, je jako teško da zamisli koliko su ljudi ranije bili vezani za dnevne tokove. Kao drastičan primer, noćno osvetljenje je bilo vrlo neuobičajeno do pre oko tri stotine godina (sveće su bile preskupe za običan narod); zalazak sunca je značio odlazak u krevet. Šećer, slatkiši, svež hleb, meso u zamrzivaču… ljudima koji su odrasli sa svime time je teško da zamisle kako su stvari izgledale ranije (pa i pre samo sto godina, kada frižideri nisu postojali). Postojalo je doba godine za svaku stvar, i van tog perioda te stvari nije bilo; dužina dana, spoljna temperatura… sve su to bile stvari koje su duboko i kompleksno uticale na svakodnevni život.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM