Astrofon21

Runa Ing, Ingwaz-Koreni, istorija i interpretacija

Runa Ing je Runa sa najopskurnijim značenjem od svih. Nije jasno ni šta tačno označava, ni koja joj je etimologija. Ono što se zna je sledeće:
Staroenglesko ime Ing izgleda označava ime heroja ili boga, i bilo je izgleda opštepoznato i rašireno među svim germanskim plemenima. Tacitus pominje germansko pleme pod nazivom “Ingcones,” koji su možda isti narod kao “Ingwines” iz Beowulfa. Zatim, ime Yngvi se pominje kao drugo ime za Frejra, boga žetve i plodnosti, a postoji i varijanta toga imena, Ingunar Freyr, koje je zapisano u Lokasenna pesmi u okviru Edi. Iz svega ovoga, izgleda sasvim verovatno da je Ing prosto drugo ime za Frejra (ili eventualno za dualno božanstvo Freja/Freju).
Većina knjiga o Runama se zaustavlja na ovome, i daje značenje Rune kao “plodnost, žetva, povezanost sa zemljom.” Ali, na malo dublji pogled (koji se slaže i sa Runskom Pesmom), stvari se komplikuju:
U više germanskih mitova se pominje motiv kralja koji dolazi kao dete brodom preko mora. Dotični kralj obično ima dugu i uspešnu vladavinu, da bi nakon smrti bio poslat brodom nazad preko mora. Najpoznatija od ovih priča je jasno postavljena u Beowulfu, ali se sličan motiv javlja i u mnogim drugim mitovima, uključujući i onaj o Kralju Arturu (mada u ovom slučaju prilično opskurno). Kao dodatak na ovo, postoje priče o Yngviju koji je vladao Švedskim plemenima, i Ingui koji je jedan od predaka Bernicijskih kraljeva.
I taman kada pomislimo da smo počeli da razotkrivamo nešto od značenja Rune, opet nalećemo na nešto što vuče nazad na Frejr ideju, pošto postoji mit o Yngvi Frejru koji je vladao kao bog-kralj u Švedskoj neko vreme, kao i veza između Frejra i čuvenog Danskog kralja Fródjija.
Da doda na probleme, originalni rukopis Runske pesme je na ovom mestu nejasan, tako da se ne vidi da li piše da se Ing na kraju vratio “est” (na istok) ili “eft” (“nazad”). Većina knjiga ovde podržava “istočnu” varijantu, i pored neslaganja sa mitologijom i geografijom (kako se neko može iz Evrope vratiti istočno preko mora?); ja težim verziji u kojoj se on vraća “nazad,” najverovatnije na zapad.
(Pri daljem istraživanju ove Rune, imajte u vidu da je na njenu temu napisan ogroman broj bizarnih teorija. Od priča o Ingu kao kralju Atlantide koji je dosao i vladao u Danskoj, do ljudi koji su pobrkali stvari potpuno i na neki način iskombinovali da je Ing u stvari Danski kralj koji je otišao na zapad i osnovao Astečku imperiju, svašta možete da nađete. U bilo kom istraživanju primenite dobru količinu zdravog razuma, i uzimajte sve što vam kažu sa velikim gutljajem skepticizma)
Naša interpretacija Rune Ing će biti značenje Rune Kralja (ili Rune Majstora). Tamo gde je Ansuz-Odin vladao nad duhovnim carstvom i bio duhovni predvodnik, Ing vlada nad fizičkim svetom u jednakoj meri. Frejr je bog zemlje, stvari koje rastu, što nas odmah vuče prema starom verovanju “kralj je zemlja, i zemlja je kralj.” Mit o Kralju Arturu je dobar izvor za ideje u vezi ovoga; kada je kralj pokleknuo i oslabio, sama zemlja je pokleknula i oslabila.
Prošavši i postigavši uspeh u prvom Aettu, prošavši kroz iskušenja i probleme drugog Aetta, naučivši tajnu Sunca, nakon Tirovog ispita i shvatanja misterije Berkane, postigavši uniju Eihwaza i vlast nad Mannazom, savlađujući tamu Lagu i balansirajući je sa svetlošću Daega, Ing vlada svojim kraljevstvom.

Ova Runa je simbol postignuća; cilj putovanja, stanje prosvetljenosti, u kome je čovek potpuno svestan šta radi, zašto to radi, i koji su efekti njegovog dejstva. Ing je čovek koji je našao svoj Put, i koji sada hoda njime. Niti koje njegov život plete komešaju čitavu mrežu sudbine, i sve druge niti se vrte oko njega.

Asocijacije:
gospodar, prosvetljen čovek, prosvetljenje, shvatanje mesta, zemlja, povezanost sa zemljom, neko ili nešto što upravlja određenom situacijom

Magijske upotrebe:
preuzimanje kontrole nad nečim, ovladavanje nečim, opšte zdravlje, ravnoteža, rast i razvoj

Poseban način NEvežbanja:
Sa Runom Ing nema dnevnih vežbi. Iznenađeni? Pročitajte Runsku Pesmu, pa recite sami sebi šta ona znači za vas. Princip Rune je princip postignuća, a ne postizanja. Vežbanje sa njom na ovom nivou Raida bi bilo besmisleno. Umesto toga, provedite nedelju dana odmarajući se, čitajući, kontemplirajući ideje koje ste do sada zakačili u toku Raida.
Predlažem vam da ipak vežbate opuštanje i kratke meditacije po desetak minuta dnevno, čisto da ne izgubite kondiciju pre nego što završimo sa poslednjim Runama.

ING (INGUZ) – DOPUNA, ING
Vezuje se uz boga plodnosti, pa često označava kulminaciju seksualnosti ili celovitost trudnoće. Predstavlja sigurnost, dobro zdravlje i stabilnost doma. Također može značiti i bogatstvo ideja.

Prema Sinhronaru Ingwaz je jedan od 4 Moći Inicijacije: INGWAZ je Zatvoreno Seme koje pročišćava Inicijaciju (Kali 11)

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM