Astrofon21

Runa Hagal, Haegl, Hagalaz-Analiza,koreni i istorijski pogled

Analiza:
Ideja uništenja starog kao neophodnog da bi izraslo novo, kao u nordijskom mitu o Ragnaroku, je vrlo važna za razumevanje ove rune. Runa Hagaa se nalazi između Kena (vatra) i Isa (led), i podseća nas na nordijski mit o nastanku sveta i kreativnom potencijalu koji leži između te dve suprotnosti. Kao karta Kule u tarotu, Hagal je negativna runa samo ako odlučimo da je tako tumačimo i odbijamo učenje lekcije koje ona donosi. Kako se ova runa nalazi na početku drugog aetta, ona označava i početak i kraj, izbacujući nas iz sigurnosti Wyna. Ona je slična životnoj situaciji u kojoj kad nešto ide savršeno, možete očekivati da će vam sudibna zadati jedan solidan udarac u glavu samo da bi proverila da li ste pažljivi. Ovaj božanski poziv na buđenje se događa često u životu, ali često je pogrešno tumačen kao božanska kazna. Nažalost, takvi događaji će se ponavljati sve dok osoba ne shvati njihovu lekciju.

Koreni:
Osnovno značenje Rune Hagalaz je grâd (led koji pada sa neba, ne velika ljudska naseobina). Poreklo iz IE korena *kaghlo- (malo parče kamena, grâd) je direktno i nedvosmisleno. Zanimljivo je da je (verovato zbog retke upotrebe reči) samo ime Rune imalo veći uticaj na razvoj germanskih jezika nego originalni koreni; moderna engleska reč “hail” potiče direktno baš od imena Rune.

Alternativni načini izgovora:
OHG – hagalaz
OE – haegl
ON – hagall, hagal, hagla
GO – hagl, haal

Istorijski pogled:
Grâd je veoma nezgodna stvar za sve ljude, ali za narode koji zavise od zemljoradnje, on je bio najdestruktivnija sila za koju su znali. Za razliku od suša ili sličnih nepogoda za koje je potrebno duže vreme, grâd je nešto što udara odjednom i u roku od nekoliko minuta uništava celu letinu, ostavljajući ljude gladnim.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM