Astrofon21

Runa Ethel, Othala-kontekst situacije, šira slika, tok razvoja, inercija ili pravac kretanja, socijalna pravila i ograničenja….

Često ćete naletati na ideje kako je čovečanstvo većinom sastavljeno od bezvrednih masa koje guše svetle tačke, individue koje zaista stvaraju progres; mnogi filozofi, od Ničea do Ayn Rand, zastupaju ovo mišljenje. I ovo je naizgled potpuno tačna filozofija: ako pogledate unazad, definitivno ćete naći velike ličnosti (od Aristotela, preko Njutna, do Ajnstajna) koje su u stvari nosile na svojim leđima skokove u napretku čovečanstva.
Međutim, kao i u mnogim drugim situacijama, stvari nisu tako proste kao što na prvi pogled izgledaju.
Setite se nekog čoveka iz istorije koga zaista poštujete i cenite. Nekog velikana koji je promenio svet oko sebe, i koji je ostavio trajan pečat na ceo razvoj ljudske rase.
A sada mi recite, kako su se zvali njegovi otac i majka? A babe i dede? Ne znate? Kako to – zar nisu i oni bili veliki ljudi, kada su proizveli tako velikog čoveka?
Aha. A sećate li se kako su im se zvala deca? I šta je bilo sa njihovom decom? Ni to? Nadam se da počinjete da shvatate poentu.
Pronalazači, naučnici, ljudi koji imaju ideje koje tresu i menjaju svet su pojedinci. Ali ti pojedinci su i dalje deo celokupne mase čovečanstva. Da nije te mase iz koje su isplivali, nikada ih ne bi bilo; ako ta masa nestane, nestaće i svi produkti njihovog rada, pošto neće više biti koga da ih se seća i da ih primenjuje. Pojedinci su pokretači, ali masa je nosilac pokreta.
Othila je simbol nasleđa. Kulture i konteksta u kome čovek živi, stvari koje smo nasledili od naših predaka i koje nas definišu, uzdižu, i sputavaju istovremeno. Othila je najoštriji i najopasniji od svih dvoseklih mačeva na koje smo do sada nailazili u Raidu. Ova Runa simbolizuje socijalni kontekst u kome je Galilej imao prilike da nauči da čita, da proučava knjige drugih astronoma, i da stekne zaštitnike i podržavaoce koji će finansirati njegov rad; ali i socijalni kontekst zbog koga je bio primoran da taj rad javno negira.
Othila je simbol kulture, morala, dozvoljenih i zabranjenih stvari u nekom društvu; stvari koje se očekuju, i stvari koje su nezamislive. Stvari koje nas oslobađaju, i stvari koje nas sputavaju.
Othila je takođe simbol ličnog nasleđa i zaostavštine čoveka, što je dodirna tačka ove Rune i Rune Dagaz, Rune Celine. Uzmimo, za primer, Frojda, čoveka koji je u stvari izmenio dvadeseti vek više nego bilo ko drugi. Dagaz primenjen na njega označava celinu njegovog života: njegovu porodicu, njegovu decu, njegove knjige, njegov rad, teorije… Othila primenjena na njega podrazumeva promenu koju je on učinio na tok čovečanstva: znači, njegova deca koja ce nositi njegove gene i njegov otisak dalje kroz vreme, ali takođe i njegove teorije, knjige i čitave pokrete i pomeranja u društvu koje su te knjige proizvele – pomeranja koja su do danas uticala na svakog živog čoveka na zemlji, i koja su korenito promenila svet.

Dagaz i Othila su nerazdvojni. U toku Othile života, mi imamo mnoge Dagaze; završetak škole, završetak fakulteta, stvaranje porodice, završetak nekog velikog projekta – sve su to male celine, mali Dagazi, koji čine opšti tok, Othilu, koji nazivamo našim životom. Sam nas život je jedan veći Dagaz, jedna celina, u opštem toku, Othili, našeg društva. Naše društvo ili država je jedan Dagaz, jedna celina u Othili čovečanstva…
Tokovi u tokovima, celine u celinama, svet je beskonačno kompleksan.

NIKADA, NIKADA, NIKADA ne zaboravite: sve što uradite je deo večeg toka, Toka Univerzuma. Uvek i u svakom trenutku, vi ste istovremeno odvojena celina, individua, Dagaz, ali i deo veće celine, većeg toka, koji je u okvirima svog Dagaza, koji je u okvirima Othile zajedno sa mnogim drugim, koji je opet u okvirima…

Razumevanje ove ideje je ključno za Magiju, i pogotovo za Visoku Magiju. Istinska Volja o kojoj govore Telemiti, prosvetljenje Budista, nalaženje Pravog Puta u Taoizmu, pa čak i postizanje milosti Božje u ezoteričnom hrišćanstvu… sve se svodi na istu stvar: uskladiti svoje biće sa tokom sveta oko sebe, prihvatiti tok radije nego boriti se sa njim pri svakom koraku.
Raido je jedna celina, jedan Dagaz – ali, primetićete, vi se još uvek nalazite i na Fehu, i prošli ste kroz više Uruza (a proćićete i kroz još mnogo njih), i naićićete na još mnogo Thurisaza, pitaćete mnogo Ansuza za savete i razne mračne ćoškove ćete osvetljavati Kenazom…tok nije prekinut, Othila je tu, i ona vas i dalje vodi kroz nova i nova Raida, ponovo i ponovo, u večnoj spirali rasta – worlds without end.

Asocijacije:
kontekst situacije, šira slika, tok razvoja, inercija ili pravac kretanja, socijalna pravila i ograničenja, pripadanje nekom pozivu ili pravcu, grupa, domovina, nacija, moral, ličnost u najširem značenju reči.

Magijske upotrebe:
označavanje šireg konteksta stvari, povezivanje sa tokovima, razumevanje tokova, kretanje, napredak, oznaka Univerzalnog Toka, simbol Orloga.

ODEL (OTHILA) – ODVAJANJE, NASLEĐE
Označava sve osobine koje dobijamo od predaka, kao i sve ono što skupimo tokom života. Povezuje se uz nasleđe i bogatstvo, koje može biti kako materijalno, tako i duhovno.

Prema Sinhronaru Othala je jedna od 4 Moći Transendentiranja: OTHALA je Kraljevstvo Majke koja pročišćava Transcendetiranje (Limi 13)

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM