Astrofon21

Runa Eh, Ehwaz-jedinstvo, unija, spajanje, veza, brak, venčanje, celina….

Konj je bio snažan simbol u gotovo svim kulturama. Često se vjerovalo da vuče kočiju sa Suncem preko neba. Jak, spretan i veran, njegova povezanost sa ljudima je jedinstvena. On je omogućio čoveku da obavlja poslove za koje je preslab i kreće na putovanja koja bi za njega bila predaleka. Konj ni pripitomljavanjem nije izgubio svoju snagu. Ehwaz predstavlja energiju i kretanje. To nije bezlični izvor energije, već živo biće koje ima potrebe i želje, ne obični rob. Taj izvor energije treba poštovati. Ehwaz nas uči partnerstvu, poverenju i vernosti onakvoj kakva se stvara između konj i jahača. Ovo je ravnoteža koja se mora postići na putu čiste magije.

Interpretacija:
Jedinstvo je stvar koja se veoma često pominje u magiji i misticizmu kao konačni cilj. Kabalisti teže da postignu jedinstvo sa Keterom, krunom, Sefirom koji je sam po sebi simbol jedinstva (tek ispod njega, raspadom na Chokmah i Binah dolazi do pojave dualnosti). Reč “joga” doslovno znači “jedinstvo.” Judeohrišćanski mistici traže “jedinstvo sa Bogom.” Itd, itd…
Mnogo dodirljivija ideja je jedinstvo samog čoveka. Zapitajte se za trenutak prosto pitanje “ŠTA sam ja?” Jedna prastara Indijska meditacija, poznata kao neti-neti (neither-neither, “niti-niti”) daje vrlo precizan odgovor na ovo pitanje:
“Ja nisam moje misli
niti moja pažnja
niti moja inituicija
niti moja logika (matematika)
niti moje znanje
niti moja sećanja
ja nisam moja osećanja
ja nisam moja tuga
niti moja sreća
niti moj bes
niti moje sažaljenje
niti moj strah
niti moja hrabrost
ja nisam moja čula
ja nisam moj vid
niti moj sluh
niti moj dodir
niti moj miris
niti moj ukus
ja nisam moje telo
ja nisam moje ruke
niti moj kažiprst
niti…”
Previše precizan za zapadni ukus, verovatno, s obzirom da se spisak nastavlja kroz još nekoliko stotina stihova. Ali tačan, svakako. ŠTA je onda čovek? Jedan dobar odgovor na ovo pitanje glasi: vreća žaba.
Zamislite vreću punu žaba. Svaka žaba ima svoj cilj, i skače u pravcu svog cilja. Neke žabe su velike, neke su manje. Neke su dominantne, i bore se sa drugim žabama; druge beže i sakrivaju se, i skaču u svom pravcu samo kada one velike ne gledaju. Međutim, šta vidi posmatrač koji tu vreću posmatra spolja? On vidi kako se vreća pomera manje-više u jednom pravcu, malo krivudajući – u pravcu u kome se GENERALNO kreće najveći broj najsnažnijih žaba.
Žabe, naravno, predstavljaju čovekove unutrašnje impulse: želje, porive, psihološke reflekse usađene kroz obrazovanje, svesne odluke, nesvesne fiziološke porive, hormonalne uticaje… ono što zovemo “ja” nije ništa drugo do taj pravac u kome se kreće vreća, za sada. Zamislite kako bi se vreća kretala kada bi sve žabe skakale u istom pravcu – zamislite to, i zamislili ste sliku čoveka koji prati svoj Tao, svoj put, svoju Istinsku Volju.
Shvatanje naših “žaba” i stavljanje svih njih pod kontrolu volje (koja sa svakom žabom sve manje biva volja, a sve više postaje Volja) je proces koji se obično naziva samspoznaja. Ovaj Raido, recimo, služi kao rupica na vreći kroz koju ste mogli da provirite i uočite neke od svojih žaba, i možda neke od njih zauzdate, možda neke malo osnažite…menjajući eventualno generalni pravac vreće koju zovete JA.
Ovo je proces koji za praktično sve ljude traje manje-više celog života. Ovo je takođe proces u kome manje od pola promila čovečanstva premaši više od četvrtine puta. Choose your paths wisely.

Asocijacije:
jedinstvo, unija, spajanje, veza, brak, venčanje, celina

Magijske upotrebe:
povezivanje odvojenih delova u celinu; održavanje neke celine na okupu. Tronovi vladara i poglavica su često imali ovu Runu urezanu na sebi, da podrži jedinstvo njihove nacije. Kompleksne Runske strukture (talismani, ekstremno kompleksne Bindrune) su često okruživane krugom Runa Eihwaz, da održe jedinstvo između svih delova.

NIKADA NIKADA NIKADA ne koristiti ovu Runu za stvaranje bilo kakve veze među pojedinačnim ljudima. Dva čoveka mogu postati jedna celina samo ako se odreknu sebe samih kao pojedinaca – što je moguće, ali ne na silu. Ne treba je koristiti čak ni kod braka – mada Runa simboliše brak, to ne znači da nju treba koristiti da se brak stvori.

EHWAZ – NAPREDAK, KONJ
Runa je povezana sa konjem koji se smatra plemenitom životinjom. Označava dobar razvoj stvari, napredak u svakom pogledu, moguće putovanje. Takođe se povezuje uz poverenje, vernost i zajedništvo.

Prema Sinhronaru Ehwaz je jedan od 4 Moći Trona: EHWAZ je Jedinstvo Konja i Jahača koje pročišćava Tron (Dali 8)

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM