Astrofon21

Runa Ansuz, Os-koreni rune

Ansuz je Runa Bogova. IE koren *ansu- ima maglovito određeno značenje bog, demon, duh; reči koje sadrže taj koren su se verovatno koristile za opis svih stvari koje spadaju u kategoriju spoljnih, duhovnih entiteta. Kasnije, međutim, ova Runa počinje direktno da označava samog Odina, kao što je prilično očigledno i iz Runskih Pesama. Odinovo osnovno oružje, koplje Volje, je takođe sadržano u ovom korenu: asck (OHG, koplje), asca (OHG, pepeo, jasen).

Dalje, njeno nordijsko ime, Os, potiče od Aesir. Ista reč (ON, oss) ima dva dodatna značenja: vrh planine, i broj jedan na kocki za igranje; iz ove reči potiče današnje eng. “ace” i naša reč “as” (u kartama, ili za nekog ko je prvi ili najbolji u nekoj disciplini). Po nekima, ista reč vuče korene od reči za drvo Jasen (Yggdrasil je jasenovo stablo), koje je IE *os-, OHG ask, OE aesc, ON askr, eng. ash. Iz ovog korena potiče i reč u srpskom jeziku (*os-, nasuprot našem jas-, tj. *as-).

Treće značenje Rune je govor. Wodan/Odin je svoju inicijaciju u mudrost prošao viseći sa Yggdrasila, našavši oslobođenje u vrisku govora, i pismu Runa. Imena Wodan i Odin su ostavila tragove u rečima wuot (OHG, lud, besan), wods (GO, opsednut), wod (OE, pesma, glas, zvuk), odr (OICE, poezija). IE koren *os- takođe označava “usta.”

Alternativni načini izgovora:
OHG – ansuz, as
OE – os
ON – Ăłss, Ăłs, asur
GO – ansuz, aza

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK