Astrofon21

Retrogradni Saturn u Jarcu-Spremni ste da izadjete iz ludog ritma, i prestanete da radite tako puno….

U astrološkoj simbolici Saturn je vladar vremena, autoriteta, odgovornosti i discipline, a kuća kojom vlada i u kojoj se nalazi u natalnom horoskopu determiniše status ovih životnih oblasti.

Kada je u natalnom horoskopu Saturn direktan procesi sazrevanja teku spontanije, prihvataju se sa zrelim odgovornim stavom, dok njegova retrogradnost ukazuje na često prisutne životne teškoće i ponavljanja životnih situacija, u životnim segmentima koju opisuju kuće vašeg natalnog horoskopa koje se nalaze u zodijačkom znaku Jarca.
Povoljni aspekti ukazuju na potencijalnu podršku pri rešavanju aktivnih pitanja, a negativni na situacije koje osporavaju razrešenja, dinamiziraju i komplikuju situaciju.

Tranzitni Retrogradni Saturn nas ohrabruje na osmotirmo duboko potisnute želje, i sagledamo ih iz nešto drugačije perspektive. Ovo je zapravo sjajna prilika da dozvolimo da okolnosti nijansiraju odluke koju smo već počeli odlagati, ili da još jednom procenimo napredovanje. Da li radite na projektu koji zaista smatrate izuzetno značajnim, da li ga iz ove vremenske tačke smatrate i dalje važnim, hrlite li i dalje ka istom cilju? Možete li nešto ipak promeniti u svom pristupu kako biste konkretnije prigrlili uspeh, u koji ste već pomalo počeli da sumnjate?
Stoga ukoliko na 20° Jarca u vašem natalnom horoskopu ima pozicioniranih ličnih planeta ili uglova uočićete prisustvo ovog tihog malefika. Sama suština retrogradnosti je u osmatranju dubokih unutrašnjih procesa, stoga oni nisu dovoljno uočljivi u spoljnom svetu, pa se ovaj rad odvija tiho i naizgeld neprimetno. Definišite sa kojim blokadama ste se suočili nedavno, i u kojim oblastima se dogadjaji ne odvijaju očekivanim tokom.
Da li je sada trenutak da zastanete i kopate malo dublje jer je neophodno da uložite dodatno vreme i napor? Iako je ovaj proces zahtevan i trajan, i možda biste radije u ovom intervalu energiju posvetili drugim temama, imajte poverenja u životne procese. Zastanite, prepoznajte ovaj značajan deo životnog puta. Fokusirani na lične ciljeve i planove, verovatno nikada ne biste odabrali da se posvetite napornim zadacima koji vas vode bliže svemu što je potreba vaše Duše.

Saturn konjunkcija Južni Mesečev čvor
Vrlo je posebno i neobično u vezi ove faze retrogradnog Saturna je što će tokom čitave faze retrogradnosti biti pridružen konjunkcijom sa Južnim mesečevim čvorom. Lunarni Čvorovi su ključne karmičke tačke u astrologiji, a Južni čvor predstavlja tačku udobnosti, vaše navike, mesto na koje se povlačite kada život postane težak. Južni čvor je indikator svega što nije povoljno za vas, i kuća u kojoj je pozicioniran ukazuje u kom pravcu je neophodno da radite kroz oslobadjanje ili otpuštanje.
Negujte na mentalnom nivou ovu simboliku, jer kako Saturn kreće retrogradnim hodom ne samo da će kreirati konjunkciju sa Južnim čvorom, već će tako rame uz rame nastaviti da se kreću kroz zodijački krug tokom čitavog leta. Vreme u kom će se ponovo Saturn odvojiti od Južnog mesečevog čvora je Septembar
Južni mesečev čvor je na natalnom nivou signifikator motivacija prisutnih na dubljim nivoima podsvesti, koje potiču iz prošlosti i imaju tendenciju da opstaju čak i kada više nisu relevantni ili odgovarajući za proces, indivdualnu situaciju ili prilike natusa.
Prisutan je ovog puta prilično neobičan simbolizam, ipak osmatrajući pojedinačno Saturn i Južni mesečev čvor primetićete prilično opozitne arhetipove. Priroda Saturna je nepopustljiva i odlučna, on stavlja na put preporeke opipljive i čvrste. Sa druge strane pozicija Južnog mesečevog čvora je mesto lične percepcije životnih oblasti na kojima imate lični doživljaj ograničenja, mesta na kojima padate iznova, ili na kojima je neophodno da iznova dajete.

Evo par ideja o tome šta se može dogadjajti u periodu koji je pred vama:
* Percipiraćete da se krećete unazad, ili ste zaglavljeni
* Lekcije savladavate na teži način
* Ponovo podležete starim lošim navikama i osećate se bespomoćno, razočarano
* Ponovo se suočavate sa preprekama i tragate za alternativnim rešenjima
* Dosta vam je osećaja zaglavljenosti i odlučni ste da promenite pristup
* Spremni ste da otpustite strahove, sumnje, navike koje kreiraju nezadovoljstvo
* Nešto u vašm životu ne funkcioniše i spremni ste da prestanete da se trudite
* Neophodno vam je više vremena za sebe, žudite za mirom i tišinom
* Spremni ste da izadjete iz ludog ritma, i prestanete da radite tako puno
* Spremni ste da se prepustite putevima potrage za razvojem spiritualnog, i stavite u drugi plan težnju za materijalnim

Kada jednom posegnete u poigravanje sa beskonačnim nizom simbola Saturna, Južnog čvora, natalnih kuća i znakova u kojim su pozicionirani i kojima tranzitiraju ovog leta shvatićete da su oni primenljivi u skoro svim životnim oblastima.
Izuzetno kompleksan zadatak je definisanje apsolutnog odgovora na pitanje šta će ova faza Saturnovog retrogradnog kretanja doneti vama, što delimično zavisi od vas i od aktuelne situacije, od ličnog stanja, mentalne i duhovne snage, zadataka koje ste savladali do ovog trenutka.

U svakom slučaju ova kombinacija vas poziva na proveru stvarne situacije, osmotrite koji to porivi vas drže u status kvo situaciji, i šta je potrebno da naučite, otpustite i krenite napred. Možete osećati da ste zaglavljeni izmedju kamena i stene, i da zapravo svaki izbor koji napravite nosi izvesna odricanja i negative fasete su neizbežne. Ipak nakon što promenite perspektivu sagledaćete situaciju drugačije.

Ne forsirajte ništa ukoliko nedostaje lični osećaj udobnosti sa odlukom. Budite strpljivi i razmatrajte najbolja moguća dugoročna rešenja. Ovo je idealno vreme da kreirate plan koji će vam pomoći da se lagano ali sigurno uhvatite u koštac sa aktuelnim problemom. Cilj je da ostanete na stazi rešavanja do septembra kada se Saturn razdvaja od Južnog mesečevog čvora i kreće direktnim hodom.

Sledi koncizan podsetnik kroz koji možete sagledati oblasti u kojima ćete osetiti uticaj Saturna i Južnog mesečevog čvora. Kako biste sagledali kompletnu sliku definišite ugrožene oblasti sa pozicije Sunčevog i Ascendentalnog znaka.

Jarčevi – I kuća – lični ciljevi, fizičko telo, identitet – lična percepcija sebe
Vodolija – XII kuća – duhovno povlačenje, psihosomatsko zdravlje, rad na unutrašnjim procesima
Ribe – XI kuća – prijatelji, grupe, društvene teme, nade i želje
Ovan – X kuća – karijera, profesionalni poziv, status i reputacija, odnos sa autoritetima
Bik – IX kuća – putovanja, studije, životna svrha
Blizanci – VIII kuća – udružene finansije, deljivi izvori, skriveno i misteriozno
Rak – VII kuća – emotivni i poslovni odnosi, ugovori, javni neprijatelji
Lav – VI kuća – radno mesto i svakodnevna rutina, životni stil, fiziološko zdravlje, služenje drugima
Devica – V kuća – deca, kreativnost, ljubavne afere, sreća, zabava
Vaga – IV kuća – dom i porodica, poreklo, zaveštanje
Škorpion – III kuća – komunikacija, braća i sestre, komšije, govor i kratka putovanja
Strelac – II kuća – novac, lični prihodi, vrednovanje sebe

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM