Astrofon21

Radjanje nove Venere-Da bismo započeli iznova, deo nas mora umreti!

Retrogradna Venera u konjunkciji sa Suncem, započinje novi ciklus 584 dana, i ovom konjunkcijom Venera se iz Večernje zvezde pretvara u Jutarnju zvezdu.

Generalno, Venera se kreće retrogradno redje nego bilo koja druga planeta, ali kada startuje taj interval retrogradnosti promene dopiru do same srži našeg srca. Retrogradna Venere slična je spuštanju u podzemni svet: deo nas mora umreti da bi se pojavila nova verzija nas samih. Da li ste znali da je Venera, naša sestrinska planeta, treći najsjajniji objekat na nebu, posle Sunca i Meseca? Upravo zato Venera tako snažno deluje na nas, pa i sada dok je u retrogradnom kretanju ali i kada promeni pravac kretanja iz direktnog u retrogradno, osetno se menjaju i naši životi.

Retrogradna Venera je u toj meri još značajnija jer se dešava samo jednom u 1,5 godina, tačnije jedan ciklus retrogradnosti na svakih 584 dana, noseći u numeričkom izrazu (5+8+4=17/8) simboliku transformacije. A retrogradna Venera nije ništa drugo nego početak sasvim novog ciklusa Venere. Da, baš kao što Sunce ima ciklus (365=14/5) dana ili godinu dana, baš kao što i Mesec ima ciklus (29=11/2) dana ili Lunarni mesec).
Ali ono što jeste spektakularno u Venerinom ciklusu jeste da ima zapravo dve različite faze: Jutarnja zvezda Venere i Večernja zvezda Venere.

Devet meseci (da li ste znali da se ciklus Venere odnosi na čovekovu gestaciju?) Venera se izdiže ispred Sunca. Ovo je njena faza Jutarnjih zvezda. Venera potom nestaje sa neba, na period od oko 2 meseca, kako bi se uzdigla ponovo, ovog puta kao Večernja zvezda. Nakon toga Venera ponovo nestaje, ali taj interval povlačenja ovog puta traje samo dve nedelje. Počinje novi ciklus Venere, pri čemu će se Venera ponovo uzdizati kao Jutarnja zvezda. Zvuči pomalo komplikovano? Kretanje Venere napred-nazad, pre i posle Sunca može izgledati zbunjujuće. Bilo je i zbunjujuće za naše pretke, a neke kulture su dugo verovale da je Venera zapravo predstavljala dve potpuno različite zvezde!
Metamorfoza Venere iz večernje zvezde u jutarnju zvezdu događa se usred retrogradnog ciklusa Venere – to je upravo danas 3. juna 2020. godine. Retrogradna Venere događa se tačno na kraju ciklusa Venere kada se Venera transformiše iz Večernje u Jutarnju zvezdu. Venera menja i svoju odeždu, stoga danas prisustvujemo metamorfozi iz Večernje lepotice u Jutarnju ratnicu.
Kada je retrogradna, Venera mora da ostavi iza sebe prelepu Večernju haljinu (Venerina večernja zvezda) i da prigrli čistoću prirode (Jutarnja zvezda Venere).
Dakle, retrogradna Venera nije ništa drugo nego ponovo rođena Venera. Transformacija je zapravo potpuna metamorfoza. Nije ni čudo što je retrogradna Venera u potpunosti preokrenula naše živote naopačke. Retrogradnost Venere je, kao i proces svake druge retrogradnosti, proces TRANSFORMACIJE koji je apsolutno neophodan.

Da sagledamo mitološku pozadinu Retrogradne Venere:
Mnogi mitovi povezani su sa periodom od 40 dana.
Isus je bio u iskušenju u pustinji 40 dana.
Mojsije i drevni Jevreji lutali su pustinjom 40 dana.
Kaže se da je Buda postio i meditirao 40 dana pre nego što dostigao Samadhi.
Ipak možda je najznačajniji mit o retrogradnoj Veneri mit Sumera o Inanninom spuštanju u podzemni svet. Inanna nije niko drugi nego sumerski analog Venere. U drevnoj kulturi Sumera Inanna je bila Boginja plodnosti i obilja i najvažnije božanstvo vremena, a njena jutarnja i večernja faza bili su visoko vrednovani pokazatelji poljoprivredne produktivnosti. Hrana je bila izuzetno značajna za naše pretke, hrana je u osnovi značila život, stoga nije čudno što je Inanna (Venera) u to vreme igrala tako važnu ulogu. Mit o Inanninom spuštanju u podzemni svet nije ništa drugo nego alegorija Venerinog retrogradnog ciklusa.
Mit počinje tako što je Inanna odlučila da otputuje u podzemni svet da bi posetila svoju sestru Ereshkigal, Boginju podzemlja. Za Sumere, Venera koja je nestajala ispod horizonta značila je da je Venera otišla u Podzemni svet. Inanna na tom putu prolazi kroz 7 vrata do Podzemlja i na svakoj kapiji mora da ukloni po jedan komad odeće ili nakita, dakle neophodno je da napusti sve postojeće delove svoje identifikacije. Kada konačno Inanna stiže u podzemni svet njena sestra će odlučiti da je ubije – ovo je današnja faza – faza tokom koje je Venera spojena sa Suncem i u toku je ključni proces početka novog ciklusa Venere.

Da bismo započeli iznova, deo nas mora umreti
Boginja Podzemlja koja ubija Inannu nije ništa drugo do naša lična senka, senka koju moramo naučiti da integrišemo. Izaslanici sa Zemlje dolaze kako bi spasli Inannu. Inanna je vaskrsla i vraća se na Zemlju – ovo je faza kada se Venera ponovo pojavljuje na nebu, ovaj put kao Jutarnja zvezda.

Dakle, na samom početku faze retrogradnosti Venere, privid je da Venera menja smer i počinje da se kreće unatrag, Venera postaje nevidljiva na večernjem nebu dok se približava konjunkciji sa Suncem, srednji retrogradni ciklus Venera spaja Sunce i započinje novi ciklus Venere 7 dana nakon konjunkcije, Venera se ponovo pojavljuje, ovaj put na jutarnjem nebu. DESET dana nakon svog pojavljivanja, Venera napokon ponovo počinje da se kreće napred.

KLJUČ JE
Retrogradna Venera uvek govori o metamorfozi iz jednog stanja u drugo, kako bi Venera započela novi ciklus

Retrogradna Venera i novi početak?
Ovo može da vas iznenadi jer verovatno imate dugačak spisak stvari koje ste pokupili sa interneta, gomilu “NE raditi” u fazi retrogradnosti , bilo da je u pitanju upravo Venera (ili bilo koja druga planeta).

Uvek BIRAJTE čist IZVOR. Ali sada kada znate da Venera zapravo započinje novi ciklus u svakoj fazi retrogranosti, sada znate da je vreme da razmislite o Novim Početku.
To nije slučaj u prvoj polovini faze retrogradne Venere. Prvih 20 dana dok Venera tranzitira retrogradno pozabavite se otpuštanjem starog, a NE novim. Ovo je zapravo period tokom kog se ljubavnici iz prošlosti ili druge nedovršene teme iz prošlosti prividno vraćaju u vaš život – tako da sa novom svešću možete sagledati suštinu tih odnosa i dogadjaja. Biti sposoban nositi se sa njima. Dakle, da, prva polovina retrogradne Venere znači napuštanje nečega što je bilo prisutno. Međutim, kada zakoračimo u inetrval nakon Rx Venereine retrogradnosti sa Suncem, takozvanu drugu polovinu Venere retrogradnosti stvari poprimaju potpuno drugačiji smer.

Ovo je malo poznata TAJNA, ali upravo u sredini faze retrogradnosti Venere, kada je Venera u konjunkciji sa Suncem i nalazi se najbliže Zemlji, upravo sada je najbolje vreme za Novi Početak. To je period kada posedujete više slobodne volje nego ikada. Upravo u Srcu Sunca možete manifestovati šta god vaše srce želi. Bez adekvatne pripreme, ovo može biti interval lutanja, jer dok je Venera u konjunkciji sa Suncem, ona je “nevidljiva” u sjaju Sunca. Dakle, možda stvari nisu onakve kakvim se čine. Ali sada je, više nego ikad, važno slušati svoje srce. Uživajte u vrelini Sunca, baš kao što se Venera baca u naručje Sunca, baš kao što je Inanna ubila njen alter-ego, Ereshkigal. Ako to učinite sada, konačno ćete skinuti tu svoju staru kožu i otpustiti sve što vam više ne služi. A onda, baš kao što se Venera ponovo rađa, na Jutarnjem nebu pojaviće se Novo. U vreme kada je Venera u konjunkciji sa Suncem, ona je najbiže Zemlji, zato je ovo vreme za realan osvrt na vaše osnovne vrednosti i spoznaju svega što vam je najdraže. Iako retrogradna Venera može u početku dovesti do gubitaka, jer je neophodno da se oslobodite starih vrednosti, prevaziđenih odnosa ili ličnih stavova prema tim vezama, obrazaca ponašanja koji nisu u skladu sa vašim ciljevima, nakon što to otpustite vaš život će se u potpunosti transformisati.
Čak i ako će se Venera povezati sa Suncem, ojačana sada ključnim uvidima i jasnoćom osetićete spremnost da donesete velike odluke. Sačekajte još nekoliko dana dok se Venera ponovo ne pojavi na nebu (Venera će prvi put ustati kao jutarnja zvezda oko 10. juna, neposredno pre izlaska Sunca). Tada ćete sasvim jasno uvideti smisao svih ODLUKA.

Venerina Jutarnja zvezda, Venerina Večernja zvezda
Retrogradna Venera je onaj deo ciklusa od 19 meseci ili 584 dana kada se Venera menja iz Večernje u Jutarnju.
Venera polovinu ciklusa provodi kao jutarnja zvezda, a drugu polovinu ciklusa kao večernju zvezdu. Ova dva lica Venere odgovaraju dvema Venerinim vladavinama: znacima Bika i Vage.
Zemljani Bik ima karakteristike Venerine Jutarnje zvezde, a Vazdušna Vaga ima karakteristike Venerine Večernje zvezde. Jutarnja zvezda je otvorena, osećajna i spremna da udovolji svojim potrebama i željama. Jutarnja zvezda Venere govori o ljubavi prema sebi – o tome kako naučiti kako voleti sebe, pravog i jednostavnog.

Rođeni ste sa Jutarnjom zvezdom ako je vaša Venera u zodijačkom krugu ispred vašeg Sunca – ako ste Sunčev znak Devica, ali vaša Venera je u Lavu ili Raku. Ako ste Sunčev znak Devica i vaša Venera je takođe u Devici, Venera mora da se nalazi ispred Sunca (npr. Venera je na 10 ° Devica, a Sunce na 20 ° Devica) da bi bila jutarnja zvezda Venere.

Kada se Venera uzdiže kao Večernja zvezda, ona je već naučila da voli sebe, i sada se brine za ljubav prema drugima. To je razlog zašto se pojavljuje na nebu NAKON što je Sunce zašlo (sam zalazak sunca je simbol zodijačkog znaka Vage, gde je Sunce u padu). To je slika Venere koja je zainteresovana za druge.
Rođeni ste sa Večernjom zvezdom ako je Venera iza vašeg Sunca u vašoj natalnoj karti (ako ste Sunčev znak Devica, a Venera je u Vagi ili Škorpionu, ili ste Sunčev znak Devica i vaša Venera je takođe u Devici ali iza Sunca npr. Sunce je na 10 ° Device, a Venera na 20 ° Device).

U životu svakog pojedinca postoji snažna potreba za spajanjem ova dva arhetipa, neophodne su obe vrste Ljubavi: samoljublje (Jutarnja zvezda Venere) i nesebična ljubav prema drugima (Večernja zvezda Venere).

Vaša natalna faza Venere opisaće sa kojom ste vrstom Ljubavi rođeni da upravljate u ovom životu.
Ukoliko ste Jutarnja zvezda Venere neophodno je da savladate samoljublje, naučiti kako voleti sebe. Pravoj ljubavi prema sebi nije neophodna validacija spolja.

Ukoliko ste Večernja zvezda Venere morate savladati nesebičnu ljubav, ljubav prema drugom. To ne znači da morate postati sluga svima, raditi sve što drugi od vas traže kako biste im udovoljili. To jednostavno znači voljeti druge zbog toga kakvi su, bez nužnog prilagođavanja njima ali i bez pokušaja da ih promenite.

Bez obzira na to koja je vaša natalna faza Venere, Direktna ili Retrogradna Venera, Jutarnja ili Večernja zvezda…
SADA AKTUELNA METAMORFOZA VENERE iz večernje zvezde u jutarnju zvezdu podseća da ukoliko želimo da u potpunosti prigrlimo Ljubav jeste neophodno da istražimo oba arhetipa, obe krajnost, pronalazeći LIČNU tačku BALANSA i UDOBNOSTI. Ne možete voljeti drugog ako ne volite sebe. A šta je samoljublje, ako niste u stanju da podelite sa drugima?

Retrogradna Venere je zapravo samo obećanje da će se baš kao što je Inanna ustala iz mrtvih, i vaše srce uzdići u LJUBAVI, sa svakim retrogradnim ciklusom Venere.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK