Astrofon21

Projektovanje unutrašnjih konflikata na ljubav i veze (iz ugla astrologa)

Kao što kažu: Ono što je dole isto je kao i ono što je gore, i ono što je gore isto je kao ono što je dole, za ostvarivanje čuda Jednoga, isto tako možemo reći: Ono što je unutra isto je kao i ono što je spolja

Kako uopšte možemo očekivati da imamo kvalitetnu ili srećnu vezu, a nismo svesni svojih unutrašnjih konflikata, dilema, nesigurnosti, strahova, pa i suprotnosti. Podsetimo se da u ovom svetu postoje suprotnosti, koje isto tako postoje i u nama, i dok god se ove suprotnosti ne integrišu, one nam mogu biti kamen spoticanja ili se manifestovati kroz razne probleme. Treba samo postaviti pitanje: Kako misliš da imaš spolja kvalitenu vezu, a u sebi se boriš s određenim konfliktima? Ponekad mi se dogodi da me čudno pogledaju, kao da se prvi put susreću s ovim pitanjem ili nikad nisu razmišljali na ovaj način, ali meni je u takvim trenucima drago da ih podstaknem na razmišljanje. Važno je početi razmišljati i razumeti ZAŠTO nam se nešto događa. Konflikti su razni, kao na primer ljubav–mržnja, oduzimanje–davanje, osećanja–razum i još mnogo, mnogih drugih, od horoskopa do horoskopa, odnosno od osobe do osobe, i mislim da ne postoji niko ko ih nema. Navešću samo nekoliko primera, prosto je nemoguće sve obuhvatiti. Posebno treba obratiti pažnju na aspekte između Meseca i Venere kad su u pitanju ljubav i emotivni život, zato što ove dve planete simbolizuju privatnost, intimu, osećanja, brižnost, partnerske odnose, ljubav i tako dalje, ali i ostale aspekte treba uzeti u obzir. Na primer, Mars u kvadratu s Plutonom ili Sunce u konjunkciji s Uranom takođe mogu uticati na mnogo toga što nam se dešava u partnerskim odnosima ili emotivnom životu.

Kad su Venera i Pluton u nepovoljnom aspektu, posebno kad je orbis mali i kad su planete u uglovima horoskopa, kroz odnos ili vezu potrebno je prepoznati neki sopstveni kompleks ili senku. U suprotnom je prisutan ekstremistički pogled na vezu, koja se doživljava ili kao ekstremno dobra ili kao vrlo loša. Ovaj aspekt može da se opiše kao ljubav koja je začarana i osoba ne može da se oslobodi veze čak i kad u njoj ima mnogo problema, ali ne može da se oslobodi jer još nije otkrila sopstvene komplekse koje projektuje na vezu. Na primer, težnja da se postigne moć kontrole u vezi, jer negde u korenu postoji strah od gubitka partnera ili veze. S obzirom na to da je ovaj strah prisutan, što je najčešće na nesvesnom nivou, onda osoba u vezi pribegava ekstremnim i agresivnim načinima da postigne moć i kontrolu zato što misli da će tako sačuvati vezu i da neće izgubiti partnera. Dok god se osoba ne suoči s ovim strahovima ili dok god ih potiskuje, njoj će se i u stvarnom i u realnom životu dešavati veze u kojima će imati gubitke. Zašto? Zato što život onda deluje kao neka vrsta prisile i namešta takve okolnosti da bi naterao (pomogao) osobi da se suoči sa svojim strahovima i kompleksima. Ovaj aspekt se može manifestovati i tako što se privlači partner koji je ekstreman, agresivan, posesivan ili bolesno ljubomoran, jer su to sve načini da postigne moć i kontrolu, ali privukli ste ga da bi u njemu prepoznali (ogledalo) onaj deo sebe od kog bežite i koji potiskujete, a to su vaši kompleks, senka ili strah. Ono što sam primetila i s obzirom na to da sam vlasnik ovog aspekta, jeste da čovek tek kad doživi duboku bol i gubitak voljene i bliske osobe, a što ne mora biti samo partner, već i dete ili roditelj, tek onda se svesno suočava sa svojim strahom i tek ga onda oslobađa. Jedna moja klijentkinja s opozicijom između Venere i Plutona u nekoliko veza je doživela sledeće: dvojica su je napustila na tajanstven način, što je u stilu Plutona, a treći je oboleo od raka i preminuo. Prema tome, bila je uvek na neki način osujećena. Naravno, sad nikako ne treba pomisliti da se uvek kod ovog aspekta događa smrt partnera. Međutim, tamo gde je umešan Pluton, tu je uvek prisutno nešto ekstremno i duboko. Slično kao kad zbog ljubavi ili voljenog bića treba da otvorite vrata koja vode pravo u utrobu i podzemlje. Najvažnije je da se shvati i razume razlog zbog koga se prolazi kroz ovakve emotivne patnje i frustracije, a to je da pristup ljubavi i vezama, kao i davanju kroz sve to, mora biti u potpunosti preobražen.

Možete čak imati bilo koji aspekt između Venere i Plutona i uvek tu postoji neki stav „zahtevanja“, jer zahteva se ljubav, zahteva se pažnja, stalno se nešto zahteva. Pluton je u svojoj osnovnoj prirodi zahtevan. Osobe s ovim aspektom vrlo često koriste lični magnetizam i privlačnost da bi uvukle drugu osobu u blizak odnos, što rade čak i bezobzirno, mada ovo dosta zavisi i od celokupne prirode čoveka i merila njegovih vrednosti. Pluton voli da oseti moć, i zato, kad je u aspektu s Venerom, uvek postoji neki oblik moći s kojim ćete morati da se izborite. Kod ovih aspekata uvek se zapitajte: Kako koristite svoju moć i lični magnetizam, Koliko vaše želje za čulnim zadovoljstvima mogu imati pogubne i ekstremne posledice ili: Koliko ste zbog ljubavi spremni da iskusite i smrt?

Venera i Mars mogu da ukazuju na neki seksualni kompleks, posebno ako su u nepovoljnim aspektima ili ako su na primer u konjunkciji u Škorpiji ili u osmoj kući. Ovde se uvek postavlja pitanje: Kako koristite svoju seksualnu energiju jer, s Marsom seksualna energija, uzbuđenje i strast u partnerskom odnosu postaju vrlo važni. Prava svrha astrologije je da steknete malo svesti o tome kakvi ste, i da možete sebe da sagledate. Nepovoljni aspekti između Venere i Marsa često se manifestuju kroz nestrpljenje u partnerskim odnosima. Zatim, nestrpljivost da pokažete simpatiju ili ljubav prema drugoj osobi, ali i nestrpljenje da ona vama isto to pokaže, pa ako morate mnogo da čekate, a Mars ne voli čekanje, onda ova nestrpljivost lako prelazi u ispoljavanje grubosti ili besa. Osoba koja ima kvadrat između Venere i Marsa u sebi ima razdražljivost i ljudi s kojima je bliska brzo to i osete. Često se aspekt manifestuje kao veza koja je strastvena, dinamična, intenzivna, ali i kratka, jer je kod ovog aspekta važno da se održi strast u vezi, ali strast istog onog intenziteta kakva je bila i na početku. Osoba traži izazov i uzbuđenje u ljubavi i partneru, i onda često isto to i dobija u emotivnom životu. Prisutna je potreba da pored sebe ima partnera koji će je stalno izazivati, a ako toga nema, onda će čačkati zato što joj je izazov vrlo potreban. Mars je planeta koja nema kontrolu i onda se partner lako pretvara u rivala, a u nekim slučajevima i u neprijatelja, jer negde postoji nesvesna potreba za borbom, dokazivanjem i takmičenjem u partnerskim odnosima. U ekstremnim primerima dolazi i do fizičkog povređivanja, pa i ljubavi koja lako prelazi u mržnju. Osoba ima nesvesnu identifikaciju ljubavi i borbe, a to je: Ako nema borbe, onda nema ni ljubavi ili identifikuje ljubav s ratom, pa onda imamo: Ljubav je rat ili: Ljubav je bojno polje. Sve se to projektuje i u realnosti, jer u osobi postoji i neka vrsta agresije i besa, što, na primer, može imati korene još u detinjstvu ili porodičnom okruženju. Prema tome, treba razmišljati šta pokreće agresiju i bes kad su osećanja u pitanju.

Kod muškaraca Mars pokazuje kako želi da potvrdi snagu i muževnost ili na koji način želi da impresionira, dok kod žene Venera pokazuje način na koji želi da izgleda dobro i da osvoji simpatije kod drugih. Uzmimo Marsa u Vagi u muškom horoskopu. Kako bi nekom mogao da se dopadne njegov pokušaj impresioniranja? Deliće vam komplimente, otvaraće vam vrata gde god treba da uđete, sipaće vam piće u čašu, uvek će biti lepo obučen, pokušaće da vas impresionira osmehom ili nekim estetskim i umetničkim doživljajem. Setimo se da je Marsa u Vagi imao Elvis Prisli – zar on nije ceo ženski svet impresionirao svojim pevanjem i pesmama? Dok je on pevao, one su vrištale, plakale i padale u trans, međutim, nikad se planeta ne može gledati odvojeno od dispozitora, a dispozitor Elvisovog Marsa je bila Venera u Jarcu. Ovo znači da njegov Mars ima i kvalitete Jarca, pa mu je bilo važno da impresionira druge kroz profesiju i status: Ja sam profesionalac. S druge strane, kad je u ženskom horoskopu Venera u Blizancima, ona se identifikuje s ovom Venerom i želi da izrazi svoju ženstvenost i da se svidi drugima na način kako to rade Blizanci. Može da vam kaže: Vidi kako sam pametna ili će vam pokazati prvo svoju policu s knjigama i pričati o knjigama koje je pročitala. Privući će vas na neki dečji način. U svim ženama postoji i muška strana, i to su njeni Sunce i Mars, kao što i u svim muškarcima postoji i ženska strana, a to su njegovi Mesec i Venera. Zato u ženskom horoskopu Mars i Sunce pokazuju kakav ih muškarac uzbuđuje, a u muškom horoskopu Venera i Mesec pokazuju kakva ih žena uzbuđuje i privlači. Ako je njen Mars u Lavu, neko ko deluje poput Lava, dakle hrabar, ambiciozan i uspešan, muškarac je koji nju privlači (naravno, treba dodati i aspekte i dispozitora). Ako je njegova Venera u Raku, onda ga privlači devojka ili žena koja deluje poput Raka – zaštitnički, osećajno, romantično i brižno.

Kvadrat između Venere i Marsa često govori o samoživosti, i to obično na negativan način, jer postoji odbijanje da se osoba prilagodi ili da sarađuje kako bi veza ili odnos bili mnogo lakši. Mislim da je izvor kompleks da se ne ispadne slab ili kukavica pred partnerom ako se ne demonstriraju sila, snaga ili dominacija. Osoba zato teži dominantnoj ulozi ili ulozi u kojoj smatra da treba o svemu da se pita i o svemu da odlučuje, zato što se na taj način dokazuje kao snažna i hrabra. Ako pristane na saradnju, onda smatra da je to neki vid slabosti. Zbog toga je kod ovog aspekta potrebno postaviti pitanje: Koliko želja da se demonstriraju snaga i dominacija remete sklad i harmoniju u vezi i ljubavi ili: Da li veza i odnos podrazumevaju i gubitak slobode i samostalnosti? Međutim, kod aspekata Venere i Marsa uvek postoji žudnja za emotivnim i seksualnim uzbuđenjem, pa i pobunom. Potrebno je pogledati u kom je znaku Venera da biste otkrili šta toj osobi zaista pričinjava zadovoljstvo. Ako je Venera u Škorpiji, onda je zadovoljstvo u jakim i dubokim emocijama i strastima, seksu ili tajnim vezama, ali ako je ova Venera u kvadratu s Marsom u Vodoliji, onda je ona frustrirana, jer njena zadovoljstva, koja su uglavnom uvijena u tajnu i prikrivena, mogu imati za posledicu opasnosti i ekstremne okolnosti. Ili, ako je ovaj aspekt u muškom horoskopu, njegova želja da impresionira ženu ili devojku tako što će eksperimentisati ili uvek biti okružen društvom i spreman na mnoga iznenađenja, mogu lako poremetiti njegov partnerski odnos. Mars u Vodoliji pripada svima, i on želi da privuče pažnju tako što je uvek dostupan prijateljima, uvek spreman za društvene aktivnosti, a Venera u Škorpiji ne može nikako to da prihvati zato što ima stav: Ili si potpuno moj ili te neće biti. Međutim, većina ljudi s nepovoljnim aspektom između Venere i Marsa u stvari ne shvata kako pravi probleme sama sebi ili kako sama stvara probleme u vezi. Neki su upropastili veliki broj veza zbog impulsivnog ponašanja i sebičnosti, a to je Mars. Prema tome, ovde postoje dileme tipa da li je vredno žrtvovati na neki način svoju ličnu slobodu zbog ljubavi ili da li biti spreman na saradnju ili obuzdati svoje impulse na bilo koji način. Kod nepovoljnih aspekata između Marsa i Venere najčešće treba raditi na integraciji rat–mir, ljubav–mržnja, davanje–sebičnost, stvarati–rušiti, jer su to obično suprotnosti i konflikti koji se nalaze unutar ličnosti.

Nemoguće je sve obuhvatiti u jednom tekstu, za ovu temu potrebna je knjiga. Na primer, nepovoljni aspekti između Meseca i Merkura ukazuju na borbu unutar osobe koja se vodi između osećanja i razuma zato što nisu usklađeni. Razum vuče na jednu stranu, a osećanja na neku drugu, pa kad idete osećanjima, onda razum signalizira da se nikako ne slaže s tim, a kad idete razumom, onda se osećanja bune. Često se kod ovog aspekta čovek jednog od ova dva mora odreći, jer njihovo nerazumevanje i konflikt govore da ne mogu oba biti zadovoljena. Međutim, ono što je važno razumeti kod ovog aspekta jeste da, ako imate ovakvu borbu unutar sebe, onda ćete je imati i spolja u bližem okruženju, intimnim odnosima ili vezi. Koliko god se borite u sebi s osećanjima i razumom, isto toliko ćete se i spolja boriti s njima zato što je konflikt unutar vas istovremeno i konflikt spolja. Postoji mnogo načina kako se manifestuje ovaj aspekt u zavisnosti i od znakova gde se planete nalaze i njihovih dispozitora. Kao da ste uvek u dilemi šta da odaberete i kao da se uvek pitate: Da li da izaberem razumom ili da biram osećanjima? Zbog toga treba razumeti zašto na primer dolazi do nerazumevanja u vašem odnosu i zašto partner ne može da razume ono što osećate ili zašto ne može da razume ono što želite da mu kažete u vezi s vašim osećanjima. Kako da vas razume kad prvo u vama postoji nerazumevanje? Zato dolazi i do čestih promena raspoloženja, nestabilnih osećanja pa i unutrašnjeg nemira, i zato su spolja u vašoj vezi takođe prisutni promenljivost, nemir i promena raspoloženja jednog prema drugom. Kod ovog aspekta se postavljaju pitanja: Koliko su moja osećanja uticala na situacije kad je trebalo doneti razumne odluke, Koliko me je moje razumno razmišljanje udaljilo od žudnje moje duše ili: Koliko mi je razum smetnja da doživim intimnost i bliskost u vezi ili odnosu? Osoba s nepovoljnim aspektima između Meseca i Merkura u sebi ima borbu između sledećih parova suprotnosti: osećanja–razum, mašta–praktično, nesvesno–svesno, unutrašnji svet – spoljašnji svet i tako dalje, i dokle god ne integriše ove suprotnosti, u realnom svetu one će se manifestovati u vezama i odnosima.

Kratko ću navesti još nekoliko primera:
Venera–Saturn često dođe s pitanjem: Dokle ću biti sama? Međutim, nesvesno negira zadovoljstvo i ljubav, jer kaže: Ako nema bola i patnje, onda nema ni ljubavi. Ili, osoba dugo ne može da pronađe partnera zato što još iz prošlosti vuče neku nesvesnu povezanost s bivšim partnerom. Kako onda da pronađe nekog drugog? Možda misli o sebi da nije dovoljno lepa i privlačna, pa se i ne trudi da privuče druge osobe ili ima strah da bilo šta započne kad je ljubav u pitanju. Uzroke treba tražiti u detinjstvu i porodičnom okruženju (opširna tema da bih sad ovde pisala o tome) i opet treba razmišljati o nekim parovima suprotnosti koji uključuju ove dve planete, kao što sam navela za Mesec–Merkur i Venera–Mars.

Sunce–Uran, bez obzira što se ne radi o Mesecu i Veneri, jer ovaj aspekt ukazuje na buntovnu volju, neposlušnost ili radim sve po svom, nedostatak saradnje, potrebu za nezavisnošću i da mi se niko ne meša u život i tako dalje, naravno da može uticati i na partnerske odnose. Postavljate pitanje: Zašto su moje veze nestabilne?, a u stvari unutar vas postoji potreba za stalnim promenama i uzbuđenjima. Na primer, ako je ovaj aspekt u ženskom horoskopu, ona lako privlači muškarca koji je nestabilan i kome je u stvari potreban život koji će ga svakodnevno iznenađivati. Ali, ono što treba razumeti jeste da je on njeno ogledalo. Ovde treba raditi na integrisanju dualiteta ja–drugi, stabilnost–nestabilnost, pripadam sebi – pripadam drugima i tako dalje.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM