Astrofon21

Prazan hod-Efekti kada je Mesec prazan hod

NE TREBA započeti nove akcije tokom perioda praznog hoda ukoliko se ne shvata kvalitet ove strane vremena, jer mogu da se pojave problemi kada nedovoljno mudro koristimo sadašnje stanje vremena za kontra svrhe. U svakom slučaju mudro razumevanje i korišćenje ova dva stanja može da nam pomogne da ostvarimo bolju ravnotežu života. Definicija Prazan hod ( prazan hod) je u osnovi astrološko stanje Meseca, koje se proteže i na planete, što je poznato barem 2000 godina unazad. Prazan hod deluje kao psihološki mehanizam uravnotežavanja između dva suprotna skupa impulsa. Trenuci u vremenu su bilo Prazan hod ili nisuprazan hod. Faze praznog hoda imaju sklonost da se zajedno grupišu – to jest, oni se ne izmenjuju iz minuta u minut, već se nastavljaju satima, čak i danima, pre nego što se naglo ne promene u svoje polarno suprotno stanje. Prazan hod ili ne-prazan hod periodi predstavljaju samo alternative koje tokom dugačkih perioda služe da se uravnoteže ljudska emocionalna i intelektualna stanja. Bez stanja prazan hod fenomena u životu, u nama, u svetu, u našim iskustvima, bili bismo ostavljeni bez uravnotežavajućih mehanizma da se postavimo „desno“ ili „levo“duž čitavog opsega ljudskih mogućnosti.

Putovanje Meseca preko neba uspostavlja ili oslobađa osnovni mehanizam praznog hoda. U slučaju Meseca vreme nastupanja praznog hoda je otprilike na svaka dva do tri dana, a može trajati od par sekundi do nekoliko časova ili čak dana, sve u zavisnosti od toga kako su druge planete postavljene na nebu. Kada su planete raspršene širom zodijaka tada je vreme za prazan hod Meseca generalno malo, a kada su planete koncentrisana u jednom delu Zodijaka tada se prazan hod produžava na sate ili dane. Kada se planete nalaze na kasnijim stepenima Zodijačkih znakova tada periodi za prazan hod imaju tendeciju da budu kraći, a kada su planete u ranim stepenima zodijačkih znakova tada ovi periodi imaju tendenciju da budu duži.

Većina astroloških kalendara ima obeležene periode tokom kojih je Mesec u praznom hodu. Još kao student astrologije naučio sam definiciju prazan hod prema kojoj Mesec (a to znači, vreme) postaje prazan hod odmah nakon što je napravio svoj poslednji Ptolomejski aspekat sa drugom planetom pre nego što je napustio zodijački znak u kome se tada nalazio. Vreme od tačnog trenutka tog poslednjeg egzaktnog Ptolomejskog aspekta sa planetom do trenutka kada Mesec ulazi u sledeći zodijački znak jeste vreme kada je Mesec u praznom hodu. Ptolomjeski aspekti su: konjukcija, opozicija, trigon, kvadarat i sekstil. To su jedini takvi aspekti koji se razmatraju kada se pominje termin „ptolomjeski“. Kvinkunks (150°) NIJE deo ove definicije, niti je polusekstil, polukvadrat, kvintil, paralel itd. Razmatraju se jedino aspekti u geocentričnoj, a ne heliocentričnoj astrologiji. Kao koncept, paraleli i kontraparaleli se nisu pominjali u astrološkoj literaturi sve do srednjeg veka. Tradicionalno, aspekti na uglove dijagrama, ili lične senzitivne tačke (npr, mesečevi čvorovi, ascendent) se generalno ne uzimaju kao obeležja početka perioda praznog hoda. Ipak, kao što ćete kasnije saznati u ovom članku, postoje druge interpretacije za prazan hod koja malčice menjaju prvobitnu ideju.

Navedenu tradicionalnu definiciju za prazan hod su modifikovali neki astrolozi u 20. veku uključujući korišćenje paralela i kontraparalela (aspekti po deklinacijama) kao prihvatljivih za konačan aspekat koji Mesec može da napravi pre nego što napusti znak. Definicija je kasnije modifikovana i za rad horarne astrologije od strane nekih astrologa i uključuje aspekte ne samo prema planetama, već takođe i aspekte prema Asc, pa čak i na onaj Asc koji se obrazuje u lokalnoj karti trenutnog boravka, čvoru, Mc-u, uglovima karte, tački sreće, pa i drugim arapskim tačkama takođe. U Horarnoj astrologiji efekat Meseca je primaran, i ukoliko horarna karta sadrži mesečev prazan hod tada to postaje važna opisna tačka. Zaštitnici tradicionalne astrološke prakse insistiraju da se termin prazan hod primenjuje samo na Mesec, kao i da se samo Ptolomjeski aspekti razmatraju kada se određuju prazan hod periodi. Lično, držim se i dalje drevne astrološke definicije za prazan hod. Jedina modifikacija tradicionalne definicije koju radim jeste da koristim moderne planete: Uran, Neptun i Pluton, kao deo sveukupnog planetarnog skupa, uz tradicionalne astrološke planete, a to su Sunce, Mesec, Merkur, Venera, Mars, Jupiter i Saturn. Aspekti Meseca na bilo koji od različitih asteroida, Hiron, transneptune itd. ne razmatraju se kao prihvatljivi markeri prazan hod. Ne znam ni za jednu razložnu dugoročnu studiju koja je napravljena sa Mesecom koji pravi aspekte sa asterioidima ili hipotetičnim astrološkim telima i prazan hod pojave. U stvari, upravo suprotno je istina iz mojih ličinih zapažanja: to jest, tradicionalna definicija prazan hod koja koristi poznate glavne planete izgleda da najbolje funkcioniše. Ipak, u ovom članku nešto kasnije predlažem unekoliko uvećanje prazan hod ideje.

Efekti Kada je Mesec prazan hod, kaže astrološka tradicija, Mesec (ili nosilac vremena) nosi umanjenu ili izmenjenju astrološku energiju. To je i dalje Mesec, vreme je i dalje vreme, ali akcije započete tokom praznog hoda mogu da prouzrokuju neželjene ili u najmanju ruku, čudnovate efekte. Važno je beležiti i poštovati prazan hod vremenske periode svakodnevno tako da možete upravljati efikasnije svojim vremenom. Postoje okolnosti kada će vam ovi periodi ići na ruku, a postoje okolnosti kada prazan hod može da ugrožava planove i namere. Dužnost je svake osobe da nauči kako da radi sa i kako da koristi prazan hod na svoju korist.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM