Astrofon21

POMRAČENJE SUNCA I MESECA – VREME SPAJANJA SVETLOSTI!Eklipse su uvek budile pažnju ljudi……

EKLIPSE ili pomračenja Sunca i Meseca ( solarne i lunarne eklipse) su vrlo važni događaji na nebu, kojim se mora pokloniti pažnja pri tumačenju godišnjih horoskopa, karmičkih horoskopa i uopšte treba obratiti pažnju na svaku od njih da li aktiviraju neku natalnu planetu, tačku ili neki aspekt iz natalne karte. Znak i stepen na kojoj se odigrava eklipsa uvek u natalnoj karti padaju negde, te kuća, tj. oblast koja je povezana sa datom kućom će se i kod nas aktivirati na neki način, uglavnom narednih nekoliko meseci, a ponekad i do šest meseci nakon odigravanja eklipse, ukoliko je ona pala na neku važnu tačku našeg horoskopa. To znači da eklipse na nas imaju veliki značaj, da nose duboke promene koje ćemo osetiti u narednim periodima ili ostaviti velike posledice na naš život. Možemo reći da one unapred predskazuju duboke transformacije i životno važne događaje, kao što su rođenja dece, venčanja, smrti, važne poslovne početke, ako govorimo o Solarnoj eklipsi, a duboke unutrašnje promene kroz učenje važnih emotivnih lekcija kad je u pitanju Lunarna eklipsa. Ono što je važno znati da one najavljuju događaje koje mi ne možemo sprečiti. Koji su karmički ili sudbinski. Pomračenje Sunca u astrološkom smislu je povezano sa objektivnim događajima. Ti događaji su konkretni, vidljivi i mi smo svesni dešavanja, dok su Mesečeve eklipse vezane za onaj naš podsvesni i nevidljivi deo, koji je povezan sa emocijama, osećanjima i dušom, te Mesečeve eklipse aktiviraju naše rekacije u vezi nekih stvari ili događanja, jer njegova svetlost jeste reflekcija Sunčeve svetlosti. Ono što se dešava na objektivnom, svesnom nivou proživljavamo unutar sebe i suočavamo se, prihvatamo ili emotivno preradjujemo duboko u našem podsvesnom delu.

Eklipse su uvek budile pažnju ljudi, naročito one koje dovode do totalnog pomračenja svetla i koje su vidljive na nebu, koje možemo pratiti svojim očima. Ovo jeste jedan vrlo osetljiv trenutak, ne samo u ličnim životima, nego i na kolektivnom nivou, koji najavljuje promene, koji budi u nama sećanje na sve prethodne živote ili generacije predaka koji su sa strahom, neizvesnošću ili uzbuđenjem gledali u nestanak svetla i toplote koje daje život. U promene koje najavljuju nove početke kroz nestanak starog.

U ezoteričnom smislu, eklipse su od neprocenjive važnosti za analizu evolutivnog razvoja čovekove duše. Ako znamo da Sunce, Mesec i Zemlja tokom eklipse staju u jednu liniju, poravnavaju se, možemo da pretpostavimo kolika je energija fokusirana i upravljena ka toj liniji u Univerzumu. Sunce i Mesec, otac i majka našeg Univerzuma staju u istu ravan kao i Zemlja, njihovo dete. Mi sa Zemlje zapravo pratimo položaje ova dva svetla i odavde gledamo njihovo spajanje, koje daje, za trenutak nestanak jednog svetla. To znači da spajanjem dolazi do potpunog ujedinjenja dve velike sile koje predstavljaju sunčeva energija i mesečeva energija i zato je taj trenutak u ezoteričnom smislu veoma bitan – jer nam otvara portal, jer je brži protok ili lakši ulaz u tajne, informacije ili poruke koje nam daje Univerzum, jer su dve drugačije energije Univerzuma spojene, jer nastaje nešto novo u nama spajanjem ova dva tela. Trenutak kad su tri energije spojene ( Zemlja, Sunce i Mesec) daje mogućnost spajanja tri dela nas u jedan ( duh, duša i telo).

Svi imamo prenatalnu eklipsu, dakle pomračenje Sunca ili Meseca koje se desilo pre našeg rođenja. U karmičkoj astrologiji ona predstavlja trenutak kad smo mi došli, kad smo se materijalizovali u ovaj život. Kad smo odlučili da se spustimo na ravan ovog materijalnog života u kojem smo. Pogledajte koja je vaša i horoskop te prenatalne eklipse daje neverovatne informacije o vama, vašim lekcijama u ovom životu i često, gotovo uvek neke tačke, tj. stepeni iz ovih horoskopa, padaju u natalne horoskope partnera, dece ili ljudi koji su nam važni u nekom smislu u ovom životu. To je znak da smo imali dogovor iz prošlog života sa njima da odradimo lekcije, da budemo zajedno, da pomognemo jedni drugima u lekcijama zbog koji smo se spustili ovde i sada.

Svakih 18 godina pomračenja se dešavaju u istim zodijačkim znacima, a ciklus pomračenja koji se prati zbog rezonancije vremena koje prođe između dva uzastopna puna Meseca i vremena za koje se Mesec vrati u isti čvor zove se SAROS ciklus. Upravo zbog ovog ciklusa svaka eklipsa ima svoj broj. Vaša eklipsa koja se desila pre vašeg rođenja, takodje ima svoj broj. Nekad ista eklipsa iz vašeg niza ( broja) eklipsi bude ponovoljena na nebu i ona je vrlo važna upravo u tom spiritualnom smislu za vas. Te godine, tačnije narednih šest meseci od nje, očekujte lekcije i dešavanja, u skladu i sa vašim godišnjim horoskopima. I uvek , pa i u analizama eklipsi treba analizirati natalnu postavku, godišnji horoskop i tranzite na nebu, tj. datu eklipsu.

Pomračenja se dešavaju najmanje jednom godišnje, a bude ih i po sedam maksimalno. Uglavnom idu u paru – Sunčevo i Mesečevo a razlika između njih je 14 dana. Uvek kad je Mlad Mesec dešava se pomračenje Sunca, a kad je Pun Mesec – pomračenje Meseca.

Ove tri eklipse, kako vidimo, veoma aktiviraju pojas u zodijačkom krugu od 15. stepeni Blizanaca do 13. stepena Raka, kao i pojas koji je u opoziciji sa njima, dakle od 15 stepeni Strelca do 13 stepeni Jarca. Ukoliko imate bilo kakvu planetu, asc, ili neku osetljivu tačku ( aspekt koji ide preko ovih stepenova) – stižu vam dešavanja, u simbolici planete ili aspekta koji je uključen u ove eklipse. Obavezno je pogledati dispozitora eklipse ( Merkura, Meseca, Jupitera i Saturna u slučaju ovih eklipsi).

Eklipse su vrlo važne u mundanoj, dakle političkoj i svetskoj sceni i analiza njih, naročito delovi planete Zemlje ( države) na kojim je vidljiva data eklipsa su intenzivirani u dešavanjima upravo u političkom ili društvenom, ali i geografskom smislu ( često zemljotresi, potopi, požari itd) gde padaju ove eklipse. Pogledajte gde ova Sunčeva eklipsa pada.

I na kraju da podelim ono što u ezoteričnom smislu daje objašenje u vezi stepena na kojem se dešavaju eklipse, to su Sabijski simboli i šta oni poručuju.

Agitatorka stoji na platformi i upućuje okupljenoj grupi muškaraca strastvenu molbu ( izjednačenje, um koji potiče na preobražaj)

Lepotice u kupaćim kostimima na tipično američki način paradiraju ispred žirija i prisutne gomile ( izlaganje, spektakl) – 0 stepeni Raka.

Razmislite o ovim porukama, naročito ako imate nešto aktivirano ovim pomračenjima. Na kraju samo jedna misao koja je povezana sa pomračenjima i ovim simbolima – Pravo značenje tame i svetlosti je relativno. Ono što je za nekog svetlo za nekog je tek mali zračak svetlosti. Isto tako važi i obrnuto – ono što je za nekog tama ustvari može biti prevelika svetlost u koju ne može da gleda…

Trenutak kad se dešavaju eklipse su trenuci kad možemo lakše ući u tamu sebe i suočiti se sa time…a zapravo samo je osvetliti !

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK