Planete u znaku Ovna – mehanizam tumačenja planete u znaku

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Mehanizam tumačenja je najbitniji element u astrologiji, on podrazumeva znanje o pravilnoj kombinaciji ključnih reči, te asocijacija u odnosu na planete, ali i na osobu kojoj se tumači natalna karta. Šta bi to trebalo da znači? Da možete pročitati gomilu knjiga o tome šta je Venera u Ovnu, a da nikada ne budete u mogućnosti da sami izvedete zaključak. U principu, ono što jeste najbitnije je lični zaključak, a on se donosi na osnovu znanja, iskustva i aktivnog slušanja druge osobe.

Najčešća greška u astrologiji je da se planeta poistovećuje sa znakom, pa da je Venera u Ovnu usmerena na sebe, isto koliko i Sunce u Ovnu ili Mars u Ovnu. Na primer, desiće se da čitate tumačenja za sve planete u znaku Ovna i da svuda vidite istu rečenicu koja se ponavlja… U opštem smislu, ovo može biti prosto nedostatak jezika da obuhvati sve varijacije planeta po znakovima, u specifičnom smislu ovo se odnosi na nemanje dovoljno znanja ili iskustva o tome kako se jedna planeta ispoljava.

Pretpostavimo da Ovan znači da je osoba više fokusirana na svoje potrebe, nego na tuđe, da je lider, pionir, voli promene i brzo mu dosade stvari. Prirodu planete moramo prilagoditi ovom opisu.

Znači, ako je Sunce naša kreativnost, volja, vitalnost i ono čemu težimo, životni poziv na primer, onda Sunce u Ovnu ima potrebu da svoju energiju ispoljava agresivno, direktno i dominantno ne bi li u potpunosti ostvario svoj Sunčev potencijal, on kao takav ima potrebu da je prvi, da se takmiči i kroz konkretne akcije pokaže svoje JA, svoj karakter i kreativni potencijal ili Sunce.

Sa druge strane, osoba sa Mesecom u Ovnu, ne mora da znači da će uvek biti od akcije, niti društveno angažovana, ne mora da znači ni da će biti pionir, ali zato može da se desi da burno reaguje u odnosu sa dragim osobama, da ako joj neko uskrati slobodu ili joj protivreči postane veoma odbojna, hladna, nervozna, sa Mescom u Ovnu treba da očekujemo burne emocije.

Osoba ima intenzivne emocije kratkog daha, potrebni su joj stalni emotivni izazovi, sklona je brzopletim reakcijama, instinktivnim. Zašto? Jer Mesec su emocije, instinkti i naša percepcija, tako da znak Ovna uvek koristimo u kontekstu prirode planete.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

1,73 KN

2,96 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

CRNA GORA (fix)

1,01 €

Status Astrologa

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

1,73 KN

2,96 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

CRNA GORA (fix)

1,01 €