Astrofon21

Periodika u numerologiji

Ono što je bit numerologije, a što osoba koja se bavi brojevima nužno treba da poznaje jeste PERIODIKA. To je deo numerologije koji je vezan za vremenske cikluse, uz pomoć kojih se vrši predikcija u njoj.
Numerološka periodika je svakako vezana za kalendar koji se koristi u vremenu, kada se vrši numerološka predikcija. Kalendara je oduvek bilo bezbroj vrsta i to sa najrazličitijim vremenskim ciklusima i namenama. Shodno tome se i numerologija menjala, odnosno prilagođavala se vremenskim periodima i kalendarima koji su bili aktuelni u određenim vremenskim periodima, istorijski posmatrano.
Kakve sve kalendare čovek ima? Odgovor je: najrazličitije. To su poljoprivredni, državni, mesečevi, sunčani, astrološki, crkveni i mnogi drugi kalendari. Postoji i takozvani “lutajući kalendar” (staroegipatski) koji je poslužio kao osnova za godinu koja ima 365 dana i gde se njegov početak, svake 4 godine pomera za 1 dan i na taj način putuje kroz sva godišnja doba. On je osnova današnjeg kalendra, kojim se služimo sada u 21. veku.
Bez kalendara, bez periodike i bez vođenja računa o dimenziji vremena, zaista se nikada nije moglo, pa se to ne može ni danas. Shodno tome numerologija se podelila na numerologiju srednjovekovnog doba i numerologiju Novog Doba, koje se u velikoj meri razlikuju. Prosto je neumesno, danas u 21. veku, koristiti stare, “prapotopske numerološke tabele” koje više nisu verodostojne u ovim moderima vrmenenima.
Kalendar i nauka o vremenu, u stvari su potekli od sakupljača dažbina u pradavna vremena. Sve što je pripadalo gospodaru, sakupljači dažbina su od plebsa sakupljali u apsolutno jednakim vremenskim razmacima. “Pare svuda vrte svetom”, pa vidimo da vrte i različitim kalendarima na ovom svetu.
Latinska reč “calendarium” znači “knjiga zaduženja”, a “kalende” znači “prve dane u mesecu”. Većina kalendara ustanovljena je u skladu sa Prirodnim Zakonima i podudarnostima sa različitim prirodnim pojavama, što je uvek iskazivano brojevima. Svaki kalendar je autentični sistem koji čine brojevi.
Ono što je ključ jesu vremenski ciklusi i različite cikličnosti, najčešće prirodnih pojava. Tu su i kalendari koji su posvećeni raznim Bogovima, na primer gde godina ima 260 dana (13 meseci po 20 dana); tu su kalendari koji se služe sa 120 000 godina, 18 000 godina, 1 753 005 godina, 6 480 000 itd. Kao što vidimo, ovde su prisutni samo brojevi koji u sebi imaju ogromne cifre.
Kineski kalendari su, na primer, povezani sa kalendarskim ciklusima koji su povezani dalje sa kompletnim sistemom mera i težina. Kao što znamo u Bibliji se govori o tome da je Bog stvorio ovaj svet brojem, merom i težinom. Drevni kineski mudraci govore o tome, da je kalendar matematički model savršenstva ovog sveta i da čovek i priroda, neumitno funkcionišu po prirodnim ciklusima i niko tome ne može izbeći.
Takođe, kalendar služi za čitanje vremena. On nije ništa drugo do grupe i familije brojeva, koji stoje u tačno određenim sistemskim odnosima jednog prema drugom i simbolišu određene stvari. Na isti način brojevi se koriste u numerologiji kada se vrši predikcija nečije sudbine ili budućnosti. Bilo da je u pitanju pojam, stvar, događaj, čovek, grupa ljudi, jedan grad, jedna država itd.
Direktno iz kalendara proizilaze, astrologija, horoskopi kao i zodijački znaci. I iz čega oni proizilaze? Proizilaze iz brojeva! Takođe 5 elemenata i Teorija 5 elemenata (koja se koristi u kineskom horoskopu, Feng Šuiju, akupunkturi i orijentalnoj medicini) proizilaze iz kalendara i brojeva. Mnoge stvari se u kalendaru vrte oko broja 1, 4, 5, 7, 12, 28, 30, 31 itd. Jasno nam je na osnovu kalendarskih i ostalih značenja, šta analogno tome oni predstavljaju u numerologiji.
Kalendari su sinonimi striktnih vremenskih i cikličnih poredaka, koji su izraženi brojevima. U brojevima su kodirani nepromenljivi i večni principi postojanja života na našoj planeti, kojima dominira vreme.
Znajući brojeve datuma svog rođenja mi možemo bolje upoznati sebe i one oko sebe. Naime, neko ko je rođen u proleće ili jesen, po svojoj psihofizičkoj konstituciji, po svojim talentima i sudbini, nikako ne može biti isti ili sličan onome ko se rodio u leto ili neko drugo godišnje doba. Naš datum rođenja govori nam koja smo konstitucija, koji smo psihološki tip ličnosti, šta nam prija, šta nam ne prija; kojim smo bolestima predisponirani, šta može biti dobro a šta loše za nas sada, u našoj budućosti, bližoj i onoj daljoj. Ako poznajemo brojeve, oni će nam reći sve.
Pored ovoga treba poznavati i kalendar doba u kome živimo. Stoga proučite i kalendar kojim se služimo danas s početka 21. veka, da biste mogli zaista razumeti numerologiju, a posebno načine na koje se u njoj vrši predikcija odnosno prognoza budućnosti, kako za pojedinca tako i za širi plan kao što je grad, pokrajina, država ili pak čitava planeta.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM