Astrofon21

Peridot-Suze havajske boginje Pele

Za majušne ali izuzetno kristale Peridota se veruje da imaju moć da teraju zle duhove, naročito ako je kamen ugrađen u zlato. Takođe jačaju dejstvo bilo kog leka koji se pije iz pehara napravljenog od ovog kamena. Na Havajima se peridot ceni kao suze havajske boginje Pele, boginje vulkana, a na havajskom ostrvu Oahu čitave plaže prekrivene su kamenčićima svetlozelenog peridota.

Pele je Boginja vatre i vulkana Havajskog arhipelaga. Za nju se ne zna u drugim delovima Polinezije. Na ostrvu Rarotonga postoji Pere, kći Mahuike (Maui), a kod Maora – Parevhenua mea. Oba ova božanstva su od manjeg značaja, dok je Pele na Havajima izuzetno važno božanstvo. Podignuti su joj mnogi oltari pored tokova lave, a postoji i njeno zasebno sveštenstvo. Njena majka je Haumea (Hina). Prema mitu, Pele je došla sa Kahikija (Tahiti). Razlozi za njen dolazak su različiti: ponekad se veli da je ona pobegla od starije sestre nakon što joj je ukrala muža ili, pak, da ju je odnela poplava ili, opet, da je bila veliki moreplovac i veoma volela da putuje. Na svom kanuu doplovila je na Havaje s Pola Pola (Bora Bora). Pratio ju je brat, a ispod ruke je nosila svoju mlađu sestru Hi’iaku koja je bila rođena u obliku jajeta. Sa njom su putovali bogovi Ku i Lono(Tu), kao i mnoštvo manjih božanstava. Pele pristaje na svim ostrvima Havajskog arhipelaga i konačno se nastanjuje u vulkanu Kilauea na ostrvu Havaji. Postoje mnogi mitovi o ovoj boginji i u njima se mogu pratiti život i običaji stanovnika Havajskog arhipelaga. U mitu o njenoj ljubavi prema Lohiau, mladom poglavici sa susednog ostrva, opisani su ples hula i igra kilu. Po drugom mitu, udvarao joj se čovek-svinja Kamapua’a. Došlo je do borbe u kojoj je ona koristila vatru, a on maglu i kišu. Najzad su podelili oblasti. Pele je uzela predeo u kome se nalaze vulkani, a Kamapua’a vlažne i kišovite oblasti. Erupcija Pelinog besa opisana je u mitu o poglaviciKavahali. Za vreme proslave Lonoa (Rongo), Kavahali je pobedio Pele u takmičenju u kome učestvuju samo poglavice. U besu, Pele je prekrila ostrvo lavom, bacajući i vrelo kamenje čak u more. Povezana je i sa potopom. Razljućena što je muž ostavio, gonila ga je, a roditelji su joj dali more da je prati i nosi njene kanue. Pele je ispred sebe sipala more iz svoje glave sve dok samo najviši vrhovi planina nisu ostali van vode. Kasnije se more povuklo na svoj sadašnji nivo. Pele je takođe i gospodarica munja, a njena ljudska inkarnacija je Hina ai malama, “Hina koja jede mesec”.

Mali kristali peridota će privući novac i bogatstvo u vaš dom. Peridot u vašoj torbi ili uz vaš mobilni telefon će odvratiti džeparoše i pljačkaše. Na poslu peridot može da bude koristan za poslove koji uključuju direktnu prodaju ili konverziju novca.
Peridot pomaže deci da obnove razrušena priljateljstva i imaju manje straha od pritisaka vršnjaka. On će umiriti uznemirenu i hiperaktivnu životinju.

Kao sveopšti lek, peridot će olašati temperaturu kod groznice, kao i probleme sa žuči. Delotvoran je u slučajevima ujeda insekata, otoka, astme i alergijskih reakcija. Pomaže u lečenju problema sa grudima, srcem i plućima. Koristite peridot da ispunite misli, telo i duh osećajem mira i blagostanja. On će postaviti štit oko vaše Aure. Podiže raspoloženje i usmerava vas na pozitivno gledanje na stvari.

Peridot je u Egiptu vađen na ostrvu Zeberget pre oko 4.000 godina i to, legenda kaže, noću, zbog svoje osobine da svetli u mraku. Ostrva Zeberget bila su u vlasništvu kraljevske egipatske porodice. Bila su pažljivo čuvana i svaki uljez je odmah hapšen i pogubljen, što dokazuje koliko je peridot smatran dragocenim. Pošto je simbol boga Sunca obožavan u Egiptu, peridot je takođe obožavan, kao kamen koji se odvojio od Sunca.
Pomalo iznenađujuće je to što su stari Egipćani tu zaista bili u pravu. Peridot se formira u kristal pod neverovatno visokim temperaturama i visokim pritiskom duboko u utrobi Zemlje. U meteoritima koji lutaju svemirom takođe je veliki pritisak i toplota, pa se u njima formira drago kamenje.
Drago kamenje, a među njima i peridot, nađeno je u unutrašnjosti nekih meteorita koji su pali na Zemlju. Stari narodi su cenili peridot zbog njegove zaštitne moći, koja potiče od Sunca u njemu, a tera zle sile i duhove.
Krstaši su ga u srednjem veku doneli sa vulkanskog ostrva Svetog Jovana u Evropu, gde je postao izuzetno popularan kao “večernji smaragd” zbog svoje osobine da još lepše sija na svetlosti sveća. Javlja se u različitim nijansama zelene, ali se najviše ceni kamen boje zelenih staklenih flaša.
Prema legendi, moć peridota uvećava se ako je ukrašen zlatom. Tako i zlatan prsten s peridotom daje hrabrost u bitkama, otklanja strah i jača vezu muža i žene. Kažu da peridot umanjuje požudu svog nosioca ili ublažava osećanja. Zbog toga je, navodno, odličan za sprečavanje preljube.
Peridot takođe donosi novac, pa ga treba staviti na mesto na kome se čuvaju dragocenosti, da bi privukao novac i dobre prilike. Pomaže da se pronađe izgubljeno.
Zbog sunčeve energije u sebi, peridot svog nosioca čini srećnom, druželjubivom i srdačnom osobom. Probušen ili postavljen u zlato oslobađa stresa. Stari Rimljani nosili su ga da bi se oslobodili depresije. Ima sposobnost da jača i regeneriše sve organe i pospešuje san. Nekad je korišćen za lakši porođaj jer, navodno, stimuliše kontrakcije.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK