Astrofon21

Neptun u Ribama-Može se izgubiti u iluziji fantazije ili ohrabriti žrtvovanje sopstvenog bića u ime nekog “višeg cilja”….

Neptun je ušao u znak Riba , i time obeležio početak 14 godišnjeg ciklusa tokom kog će putovati kroz znak kojim vlada. Njegovu maglovitu prirodu je teško opisati, često je dvosmislen, sanjalački raspoložen, žive mašte i bogatog umetničkog nadahnuća. Može se izgubiti u iluziji fantazije ili ohrabriti žrtvovanje sopstvenog bića u ime nekog “višeg cilja”. U svojoj najvišoj formi Neptun inspiriše da prevaziđemo svet materijalnog i povežemo se duboko i direktno sa iskustvom Božanskog.
Pre otkrića Neptuna znakom Riba je vladao Jupiter. Kako je jedna od ličnih planeta on funkcioniše na svetskom nivou, dok Neptun kao planeta transformacije ispiriše da prevaziđemo ovaj svet. Tamo gde Neptun vlada direktnim iskustvom prevazilaženja, Jupiter predstavlja više potrebu da se na intelektualnom nivou izgradi sve ono što daje smisao životu. Tako je Jupiter pre svega zadužen za religiju i teologiju, dok Neptun vlada duhovnim iskustvima, a obe planete su podjednako zastupljene u modernom životu. Neptuna možemo uočiti u oblastima umetnosti i zabave, dok je Jupiter više povezan sa medijima koji zabavu isporučuju masama. Sa Neptunom koji ulazi u znak Riba pojavljuje se i ogroman potencijal za duhovnu transformaciju, ali i za masovnu obmanu kakva nikada ranije nije bila viđena.
Poslednji put Neptun je boravio u znaku Riba od februara 1848, ubrzo pošto je otkriven 1845. To je godina tokom koje je započela zlatna groznica u Kaliforniji, po citatu jednog reportera svet je bio kao pod “kletvom” zlatne groznice. Ova vrsta groznice ili masovne histerije je specifična za Neptuna u znaku Riba. Neki astrolozi povezuju objavljivanje Komunističkog manifesta Karla Marksa sa ulaskom Neptuna u znak Riba, ali ne treba zaboraviti da su Uran i Pluton bili u konjunkciji u znaku Ovna tokom istih godina. Vrsta socijalizma koji su se razvijali tokom komunističkog perioda je u potpunosti povezana sa Uranijanskom potrebom za jednakošću i pravdom, iako bi mnogi potvrdili da je ta težnja tokom godina komunizma izvedena do potpuno nerealnog i neodrživog ekstrema. To verovatno možemo pripisati upravo Neptunu u Ribama, gde snaga idealizma može iluzijama potpuno zamagliti realnost. Tokom proteklih godina više se govorilo o moći Urana u Ovnu da neguje revolucionarni (Uran) zanos (Ovan), sa Uranom i Plutonom radikalizam koji vidimo danas biće očigledno daleko moćniji, iako.

I spiritualizam je upravo tokom 19. veka imao svoje začetke tokom Neptunovog tranzita kroz Ribe. Dokumentovano je da spiritualizam začet 31. marta 1848., tog dana su Kate i Margaret Fox, iz Hydesville, New York, prijavile da su ostvarile kontakt sa duhom ubijenog domara. Ono što je ovaj događaj učinilo tako izuzetnim je činjenica da je duh komunicirao bukom lupkanja koje su mogli čuti čak i u neupućeni posmatrači. Ovaj neosporiv dokaz je evidentiran i prezentovan inače veoma praktičnim amerikancima, i za svega par dana sestre Fox su postale prava senzacija. Nakon tog događaja naglo je porastao broj seansi i drugih fenomena komunikacije sa preminulima: materijalizacije duhova, levitacije, telekineze, glasova u tami… Upravo pod uticajem Neptunovih tranzita psihičke aktivnosti su pojačane, pa je tokom narednih godina Neptun u Ribama inspirisao aktivnosti stupanja u kontakt sa onostranim, širom sveta čak i one koji će kasnije osnovati Teozofsko društvo. Poznata teozofkinja Helena Blavatsky je tokom godina tranzita Neptuna kroz Ribe putovala širom sveta u potrazi za spiritualističkim saznanjima. Neptun u Ribama traga za direktnim iskustvima božanskog, i konvencionalna teološka religija (kojom vlada Jupiter) ne zadovoljava unutrašnju potrebu za svim što Neptun priželjkuje.

Ponovo sada Neptun će boraviti u znaku Riba od 4. avgusta 2011., nakon čega će se vratiti retrogradnim hodom u znak Vodolije, sve do 3. februara 2012., nakon čega definitivno ulazi u znak Riba u kom će ostati do 2025. Tranzit Neptuna kroz znak Riba i ovog puta će (kao što je u periodu 1848-1852) se poklopiti sa snažnim aspektom Urana i Plutona koji inspirišu revolucionarne i radikalne promene, kao i destrukciju svega postojećeg. Uticaj Neptuna može baciti kletvu na groznicu revolucije, ili nas može inspirisati na snaženje ljubavi i saosećanja za ljudski rod. Kako živimo eru Riba, ka eri Vodolije, čovečanstvo se budi iz zablude da verska dogma može da upravlja svetom nakon 2000 godišnje misterije Riba. Vodolija je svakako više zabrinuta za prava pojedinca, iako može biti brutalna u pokušajima da postigne društvenu jednakost, kao što smo već uočili kroz istoriju kroz događaje kao što su francuska revolucija. I dok stojimo na pragu ere Vodolije ovaj prelazak Neptuna iz Vodolije u Ribe predstavlja završni test naših sposobnosti – finalni test da se izdignemo nad sopstvenom potrebom u nesvesnom, i eskapističkog ponašanja i umesto toga dostignemo viši nivo svesti u uzdizanju kroz naše ideale i snove.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK