Astrofon21

Mitologija Japanske astrologije

Lunarni kalendar ima 12 godina i svaku godinu predstavlja jedna životinja, a Svinja je poslednja u tom ciklusu. Prema legendi, prorok Buda je zamolio sve životinje da se sastanu za doček Lunarne Nove Godine. Na doček je došlo 12 životinja te je on svakoj od njih dao po jednu godinu. Buda je prema tom predanju rekao da će svako ko je rođen u određenoj godini imati karakteristike životinje čija je godina.
Lunarna nova godina ili Prolećni festival slavi se dve nedelje i prema ustaljenoj hiljadugodisnjoj praksi ima svoje strogo propisane rituale, kojih se Kinezi i danas pridrzavaju. Uoči praznika, u kući se pravi veliko čisćenje, na vrata i zidove se kače pesme o sreći i razne poruke koje ispisuju domaćini, posećuje se rodbina i nosi se crvena odeća, koja vazi kao boja sreće.
Postoji više legendi o zodijačkim animalnim znacima kineskog kalendara. Prema jednoj od njih, Car žada pozvao je na poklonjenje sve životinje, a prvih 12 koje stignu na raport, trebalo je budu počastvovane dobijanjem zodijačkog statusa. Kako bi stigle do Cara, životinje su trebale preplivati reku. Mačka i Pacov su bili najgori plivači u životinjskom svetu, ali veoma bistra fela, te su zamolili dobroćudno Goveče da ih prebaci na drugu stranu. Kad su bili blizu obale, u Pacovu je prevladala žeđ za pobedom, on prvo odgurnu Mačku u vodu, a potom stade smišljati kako da prevari Goveče. Čim je teškaš prešao reku, Pacov je iskočio na obalu i na bezobrazluk i inteligenciju stigao prvi. Tako Goveče do Cara stiže drugo, ledili su ga Tigar i Zec, zatim Zmaj, pa Zmija koja se sakrila Konju u grivu i na prevaru ga pretekla osvojivši šesto mesto, a Konj sedmo. Za njima dođoše i Ovca, Majmun i Petao koji su pomagali jedni drugima. Jedanaesta životinja je Pas, a poslednja, dvanaesta – Svinja koja zamalo da ostane bez časti jer se usput bila najela, pa pridremala, i jedva stigla da završi trku. Mačka je prispela trinaesta i ostala ispod crte, sve zbog prefriganog Pacova kojeg bi da pojede čim ga vidi, a ni vodu nije u stanju da podnese.
Po drugoj legendi, Car Žada naredio je Pacovu da pozove životinje na gozbu na kojoj će biti odabrani zodijački znaci. Pacov je slagao Mačku da je banket sledećeg dana, pa je Mačka prespavala žurku, a kada se probudila shvatila je da je izigrana. Zato kažu ne prestaje da juri mrskog glodara.
Ipak, pravda je donekle zadovoljena u Vijetnamskom zodijačkom kalendaru, gde se umesto Zeca, kao četvrti znak ipak pojavljuje Mačka, umesto Govečeta – vodeni Bufalo, a kao osmi znak figurira Ovan, a ne Ovca ili Koza.

Tradicionalni kineski kalendar pociva na ciklusima koji se zaokružuju svakih šest decenija. Osnovni ciklus ima 12 godina (sa životinjama kao maskotama) i ponavlja se pet puta. Nova godina je klizna, ona nastupa krajem januara ili početkom februara, obično posle drugog mladog meseca nakon zimskog solsticija, odnosno najkraćeg dana u godini.
Kinezi prate Lunarni kalendar, dok Zapad prati kretanje Sunca i Solarni. Zvanična Kina je 1911. prihvatila međunarodni gregorijanski kalendar.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK