Astrofon21

Mesečevi čvorovi – Rahu i Ketu-Rahu i Ketu predstavljaju dva dela jednog bića…..

Priča o čvorovima je nešto kompleksnija za razliku od priča o ostalim planeta, a razlog za to je veoma zanimljiv, kao što ćemo i videti. Da bi se mogla razumeti priroda Mesečevih čvorova, poznatih kao Rahu i Ketu, moramo za početak reći šta su to zapravo čvorovi. Posle toga priču ćemo proširiti posebno na Rahua koji predtsavlja severni Mesečev čvor, a zatim na Ketua koji predstavlja južni Mesečev čvor.

Odmah na početku, kroz naziv senovite planete, možemo videti da se njihova priroda izražava na neobičan način. Za Rahua i Ketua se može reći da su senovite planete zbog toga što ne postoje u materijalnom univerzumu. Takođe izazivaju pomračenje Sunca i Meseca oduzimajući na neki način svetlost, stvarajući pri tome senku.

Rahu i Ketu predstavljaju dva dela jednog bića. Rahu predstavlja glavu, a Ketu telo, rep. Rahu je uzrok, a Ketu posledica. Rahu je glava koja ima ideje, a Ketu je telo koje ideje pretvara u stvarnost. Rahu oblikuje našu budućnost, dok nas Ketu vraća u prošlost. Ovako bismo mogli da nabrajamo u nedogled i da se igramo sa parovima suprotnosti, ali ne bi mogli da ih razumemo u potpunosti ako ne kažemo od kog bića i kako su oni postali.

Bućkanje okeana
Već smo rekli da su oni delovi jednog bića, tačnije Vasukija, predvodnika Naga, odnosno zmija.

U pradavna vremena vodio se rat između deva i asura. Sila reda i haosa, svetlosti i tame. Vasuki je želeo da između ovih zaraćenih strana zavlada mir i zbog toga je otišao do Višnua i predstavio mu je svoj plan. Višnu u početku nije hteo da se složi sa Vasukijem, ali pošto je Vasuki bio uporan Višnu je na kraju pristao. Vasuki je predložio zaraćenim stranama da zajedno stvore mir i harmoniju u svemiru. Dobrovoljno je obavio telom planinu Meru, a zaraćene strane su krenule da vuku svaka na svoju stranu. Deve su držale Vasukija za rep, a asure za glavu. Ideja je bila da se bućkanjem okeana, okeana uma, stvori amrita, nektar besmrtnosti, koji će svima biti ravnopravno podeljen.

Iz okeana su izašli Kamadenu (krava koja ispunjava želje), Učajšravas (nebeski konj), Varuni (boginja opojnih pića), a za njom su došle apsare, nimfe, zavodnici i zavodnice. Pariđataka (drvo koje ispunjava želje), Lakšmi (boginja izobilja i bogatstva, Višnuova supruga), otrov halahala koji je Šiva popio spasavajući tako deve i asure sigurne smrti. I na kraju se pojavio Danvantari (božanski iscelitelj) noseći sa sobom amritu i znanje o biljkama, isceljenju i bolestima.

U tom trenutku se desilo nešto što je Vasuki predpostavljao da se može dogoditi. Deve su prisvojile amritu za sebe i nisu htele da je podele sa asurama. Asure su bile izmučene držeći sve vreme Vasukija za glavu, trpeći pri tome njegov otrovni zadah, tako da nisu imale snage da se suprotstave devama, koje su u međuvremenu okusile amritu.

Kasnije, prema planu, Vasuki se prikrao devama da bi od njih uzeo amritu i u tom trenutku je dogovor sa Višnuom stupio u dejstvo. Glumeći bes Višnu je diskom odsekao Vasukiju glavu, ali pošto je on u međuvremenu popio jedan vrč sa amritom postao je besmrtan. Tako prepolovljen i dalje je bio živ, ali ono što je bilo jedno biće podelilo se na dva dela.

Kako je to dogovor nalagao dve polovine su poslate na dva različita kraja Zemlje da večno traže jedno drugo.

 

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK