Astrofon21

Mesečevi čvorovi i duhovni put-Šta nam pokazuju, na šta nas usmeravaju?

Koliko su mesečevi čvorovi bitni za duhovni put, prošle živote i karmu? Šta nam oni mogu reći bliže o našem usmerenju i težnjama u ovoj inkarnaciji? Šta nam pokazuju, na šta nas usmeravaju?

Da krenemo od početka. Mesečevi čvorovi prestavljaju tačke u kojima Mesec seče sunčevu putanju. Imamo Severni mesečev čvor koji je poznat i po nazivu Zmajeva glava, i Južni mesečev čvor-Zmajev rep.

Kako duša evoluira kroz živote, ona prelazi određne lekcije kroz praktično iskustvo, i zapravo kako ne postoji stagnacija i sve je promena, ona ima potrebu da se konstantno razvija. To znači da kada uspe da iskustveno prođe određenu lekciju i iskustvo, duša daje sebi nov iskustveni zadatak. Upravo tu Mesečevi čvorovi igraju značajnu ulogu.

Južni mesečev čvor će nam pokazati kroz postavku u natalu koju lekciju smo poslednju naučili i savladali uspešno. Šta smo to iskustveno prošli, možda i kroz više života, ne samo jedan. Za koje iskustvo smo bogatiji kao duša, šta smo to doktorirali.

Severni mesečev čvor nam pokazuje šta je to što učimo baš kroz ovaj život. Koju lekciju još uvek nismo savladali, gde nam je nepoznat teren, kroz šta trebamo da se izgrađujemo, šta želimo da iskustveno naučimo.

Kakve sad tu veze ima karma?

Pa kako su mesečevi čvorovi uvek jedan preko puta drugog, jasno nam je da su oni dve suprotnosti. Tako da sada igramo suprotnu ulogu od one koju smo nekada igrali. Što bi u konkretnom primeru značilo, da ako smo kroz prošle živote doktorirali lekciju kroz znak Ovna npr., naučili smo da se izborimo sa sebe, da stavimo fokus na sopstveno biće, da dobijemo šta želimo, da budemo čovek od akcije… U tim životima učeći ovu lekciju možda smo nekad i bili sebični, pa nismo toliko bili uviđajni za potrebe drugih ljudi. Sada sa suprotnim znakom-Vagom, učimo da se povežemo sa drugima, da se pronađemo kroz međusobne odnose, i fokus sa sebe pomerimo na partnerstvo. Ili sa nezavisnosti na međuzavisnost.

Da li su ove lekcije koje sada učimo lake?

Apsolutno ne. Iako se Severni mesečev čvor u astrologiji smatra benefitnom tačkom, možemo reći da on prestavlja veliku lekciju koju moramo da savladamo tj. naučimo. Što u većini slučajeva nije baš tako lako. Po inerciji stvari, iskustvo koje smo poslednje doživeli kroz poslednje živote/život, nam je tako blisko, poznato i sveže je u sećanju. Tako da te naučene veštine su i sada izražene kroz nas. Imamo urođene talente baš kroz Južni mesečev čvor, a kroz Severni čvor u njegovoj simbolici te talente sada stičemo u ovom životu.

Dakle, kada krenu životne turbulencije uvek ćemo po inerciji da krenemo da regujemo po starom naučenom načinu. I tada ćemo doživljavati malu opomenu kroz životno iskustvo koja će nas usmeravati na drugi izbor – izbor novog reagovanja.

I kako zapravo postići blanas na svom duhovnom putu?

Tako što ćemo biti spremni da radimo na novim stvarima koje prestavlja Severni mesečev čvor. A talenti koje smo doneli u ovaj život sa Južnim mesečevim čvorom trebaju da nam pomognu u tome. Da budu sistem podrške a ne primarni izbor reagovanja. Ako npr. u ovom životu treba da imate i steknete iskustvo duhovnjaka, osobe koja se bavi duhovnim radom a doktorirali ste lekciju rada kroz koršćenje uma i logike, upravo ti talenti vam trebaju pomoći da svoj duhovni rad organizujete na stabilan i fokusiran način, za šta je u određenim segmentima potrebna i logika. Nikako se ne treba vraćati starim šablonima, i raditi poslove koje će da uklučjuju samo logiku i čvrstu formu, već treba krenuti u nepoznato, tamo gde duša zove kroz mistiku i osećaje.

Dakle, da zaokružimo priču, Severni mesečev čvor prestavlja put koji smo izabrali da pređemo u ovom životu. Iako može biti izazovno jer nam je nepoznato da se krećemo putem kojim nismo prošli. Međutim, sa ovom benefitnom tačkom, omogućeno nam je da kada krenemo i stanemo na taj put, duša će osetiti ekspanziju i osećaj da je sve uradila baš kako treba. Naravno uz upotrebu tj. pomoć već stečenih talenata kroz Južni mesečev čvor.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK