Astrofon21

Mesečev čvor i planete~ Kvaliteti planeta sa kojima je povezan Mesečev čvor

U današnjoj astrologiji sve su češća razmatranja značaja Mesečevih čvorova. Za razliku od istočne, zapadna astrologija sklona je jednostavnim objašnjenjima ovih tačaka tumačeći ih, uglavnom, pozitivnim (Severni čvor) i negativnim delovanjem (Južni čvor). Medjutim, oni imaju mnogo složenije značenje u životu svakog od nas. Mesečevi čvorovi po prirodi su i malefici, ali i veliki dobročinitelji. Kada su destruktivni, Pluton je spram njih pravi andjeo, a kada daruju Jupiter je prava cicija. Medjutim, oni nemaju mnogo veze sa običnim, svakodnevnim stvarima.
Astronomski posmatrano, mesečevi čvorovi su dve imaginarne, matematičke tačke u svemiru, na mesečevoj orbiti, u kojima ona preseca prividnu putanju Sunca oko Zemlje (ekliptiku). Posmatrano sa Zemlje, to su tačke u kojima se seku putanje Sunca i Meseca. Severni čvor predstavlja tačku u kojoj se Mesec podiže iznad, dok je Južni tačka u kojoj se spušta ispod ekliptike. Oni su uvek jedan nasuprot drugog (opozicija u astrološkoj karti) . Kreću se retrogradno, prosečnom brzinom od oko 3 minuta dnevno, te pun zodijački krug prelaze za oko 18, 5 godina.
Većinom je Mesečev čvor mnogostruko ozračen (planete sa njim imaju više aspekata) i tada je interesantno postaviti pitanje, koja planeta daje jednu mogućnost, a koja drugu.

Planeta ili planete, koje imaju aspekt prema Mesečevom čvoru, čovek mora da koristi kao instrumentarijum, kako bi načinio prvi korak u svom razvoju. Reakcija je različita u zavisnosti od planete u aspektu, ali je za sve ciljna oblast tamo, gde je Mesečev čvor.

I to je određeno kroz znake, a pre svega – više praktično – kroz kuće. Kod svih aspekta moramo da obratimo pažnju na tri stvari:
~ Kvaliteti planeta sa kojima je povezan Mesečev čvor, trebalo bi u životnoj praksi da se koriste sa većom pažnjom i naročito brižljivo da se kultivišu . One ni u kojem slučaju ne smeju da budu upotrebljene za lično uzdizanje, već za dobrobit šire zajednice.
~ Ove planete se koriste i prilikom izbora zanimanja. Često je planeta, koja je u konjunkciji sa Mesečevim čvorem, čak indikativna za izbor zanimanja, to jest ona ukazuje koji bi poziv trebalo da izaberemo. Svako zanimanje je put za samorazvoj i za Mesečev čvor je važno da u tome učestvuje. Tako da ova planeta ne sme da se izostavi u slici zanimanja.
~ Planete, koje aspektuju Mesečev čvor, trebalo bi stalno koristiti u svesnom radu na sebi. To znači da treba sami sebe da posmatramo i ispitujemo, da utvrdimo gde imamo loše navike i gde su mogući propusti. Mesto najmanjeg otpora za duhovni uspon uvek iziskuje veća ljudska naprezanja.

Svaka planete koja je u aspektu s Mesečevim čvorom, ima naročito značenje za duhovni razvoj, a posebno one koje su u konjunkciji ili opoziciji sa njim.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM