Mesec u Jarcu je u sekstilu ka Merkuru i Suncu u Škorpiji-komunikacija misli i osećanja!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Mesec u Jarcu je u sekstilu ka Merkuru i Suncu u Škorpiji. Ovi aspekti nam omogućavaju komunikaciju misli i osećanja, povezanost ega i duše i savršenu usklađenost sa samim sobom. Međutim taj mir koji osećamo je posledica velike borbe i prihvatanja stvari koje nam se baš i ne dopadaju. Sa Mesecom u Jarcu umemo da budemo hladni i pomalo bezosećajni, ali najviše uplašeni i zabrinuti za neke događaje ili ljude koje nećemo držati pod kontrolom, ili bar naše emocije prema njima. S tim u vezi, uspostavljeni mir je mir koji je došao odricanjem i prihvatanjem nelagodnosti. Zato ovaj dan može biti setan i melanholičan.

Takođe, treba imati u vidu i Sunce u Škorpiji koje svojim položajem opet nagoveštava strast i dubinu duše, a najviše strahove. Kako je za Škorpiju osobeno da ide u dubinu svog bola, često i mazohistički, evo još jednog pokazatelja tranformacije. Sa Merkurom u Škorpiji misli su teške, često destruktivne. Kombinacija Jarca i Škorpije svakako daje poriv za akcijama, ali sporim, proverenim i istrajnim. Takođe daje talenat za metodično istraživanje, učenje, konstruisanje, naglašava jaku moć zapažanja i smisao za organizaciju, daje ambiciju i veoma strastveno usmerenje ka poslu, moći i socijalnom statusu.

Mesec u Jarcu je pod vladavinom Saturna. Saturn boraveći u Strelcu može da donese verska ograničenja, iracionalna uverenja, teskobne pravne procese, iskrivljenu percepciju, bespotreban bunt protiv zakona i slično. Sigurnost i komfor Meseca u Jarcu zavise od toga koliko su uravnotežene misli i postupci osobe. Često osoba samu sebe ograničava ili sputava, te ne može u potpunosti da prihvati neku ideju ili viši cilj, a što je potvrda pozicije, i Saturna u Strelcu, i Meseca u Jarcu.

Prva pozicija se odnosi na nepriznavanje nepoznatih i teško razumljivih ideja. Druga se pak odnosi na preteranu želju za praktičnim delovanjem i akcijama. Generalno ovo može biti teška pozicija za razmenu ideja, jer ona ne prihvata postojanje još jednog mišljenja ili osobe, već naprotiv trudi se da zadrži svoj stav u svemu bez ikakve potrebe daljeg razmatranja. Takva praktičnost jednog Jarca je više egocentrična, nego što je zaista praktična. Ako mislimo da budemo kooperativni i posvećeni timu i projektu, ovaj položaj prosto traži da se odreknemo neefikasnih obrazaca ponašanja i zarad višeg smisla budemo usmereni na zajednički cilj. Pogotovo je ovaj segment bitan Škorpijama i Jarčevima.

Dalje, na nebu je primetno i da Mesec pravi kvadrate ka Uranu i Jupiteru što će dati nervozu i pogrešne zaključke ili bar utiske o okolini, najčešće poslovnim partnerima. Mesec u zemljanom i muškom znaku, a pod uticajem jedne progresivne i vrlo nagle planete može postati neodgovoran na poslu ili u emotivnim odnosima, emocije mogu varirati od situacije do situacije.

Sreća, mnogi sekstili sa Merkurom i Suncem daju savršene prilike da dobijemo uvid u to kako se i zašto ponašamo na određeni način. Kako Mesec pravi kvadrat i ka Jupiteru u Vagi, tenzija se javlja zbog potrebe da se nađe kompromis, ali zadrži red. Red koji smo mi uspostavili. I evo slike još jedne situacije gde imamo osobu koja hoće da radi i sa drugima i za sebe bez da se prilagodi i sarađuje. Ozbiljnost emocija i sumnjičavost može da naruši mir, potrebu za balansom. Osoba ne vidi na koji način da sarađuje, a da to ne naruši njeno samopouzdanje i utvrđeni sistem vrednosti. Svakako tenzija donosi akciju, a akcija svest, tako da stanje na nebu i nije preterano teško, ako smo svesni zašto određeni postupci stvaraju nelagodne posledice.

Uran u Ovnu daje progresivne ideje i akcije, kojih se bojimo da preduzmemo, jer možda narušavaju sistem u kome živimo i radimo. Imamo dakle konflikt između inspiracije i sistema, sukob ideje i načela. Mesec je sada na 18°Jarca i kreće se ka Marsu u Jarcu sa kim će napraviti egzaktnu konjunkciju, razlog više za tenziju i konflikte, ali ne direktno, već pasivno-agresivno sa preuzimanjem uloge žrtve. Jarac neće dozvoliti da iko sazna njegove emocije, pa će pokušavati na sve načine da povredi, bez da direktno kaže šta ga muči, plus naglašen je i znak Škorpije, razlog više za manipulacije, igre i neprimerene šale.

Venera pravi trigon ka Uranu pa poziva na oslobođenje tenzije kroz aktivnosti, umetnost, sport i druženja. Ovo je definitivno jedan od izlaza iz današnjeg dana. Kako je Venera simbol povezivanja sa drugima, eto prilike da (znakom Strelca u kome se Venera nalazi) pokušamo da razumemo tuđe teskobe i mirnim putem rešimo sukobe, pa makar to značilo odložiti razgovore, probleme i važna pitanja na par dana. Ne treba se prepuštati tenziji, razlog tome je melanholični Mesec koji kao da jedva čeka da bude uvučen u neku jaču emociju. Kako je emocija besa jača od emocije tuge, jer zahteva energiju i adrenalin, sasvim je moguće da ćemo i sami hteti da uđemo u sukob kako bismo malo izdramatizovali. Kako Mesec u ovom znaku nije svestan svojih emocija, tačnije potiskuje ih, jedini način da dođe u dodir sa njima je putem borbe, a što je simbol Marsa sa kim će uskoro doći u kontakt.

Sledeći izlaz se ogleda u trigonu Saturna i Urana, a što nam daje potencijal da svesno izaberemo drugačije načine postupanja u nekom odnosu. Saturn se odnosi na ograničenja, a Uran na njihovo rušenje. Imamo vatrenu kombinaciju Ovna i Strelca, koji uz entuzijazam i hrabrost uspevaju da deluju u tom pravcu. Te tako danas imamo mogućnost da jasno vidimo funkcionalnost svojih misli i dela i potencijal da ih promenimo u željenom pravcu.

Ako ne znamo šta će se desiti, nismo u mogućnosti da donesemo odluku. Ako znamo šta će se desiti, opet nismo u mogućnosti da donesemo odluku. Jer odluka nikad nije izvan nas…

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

Status Astrologa

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €