Mesec u izazovnim aspektima prema Saturnu, Marsu, Veneri, Neptunu…..

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Mesec u izazovnim aspektima prema Saturnu, Marsu, Veneri, Neptunu čineći ga ranjivim i neprilagodljivim. Mesec predstavlja dušu čoveka i njegov način percepcije okruženja, a kako je danas taj Mesec u Devici, duša i percepcija su pod uticajem Merkura, dakle analitični i više intelektualni. Devica je zemljani znak pa teži opreznosti i argumentima. Sa dispozitorom Meseca, Merkurom u Jarcu dodatno je pojačana ova potreba za dokazivanjem, argumentima, sigurnošću, disciplinom. Sve nam govori da danas želimo da sredimo misli, kontrolišemo emotivne reakcije, možda ne želimo više da mislimo o nekome ili o nečemu, prioritet nam je posao i njega se držimo. No, Mesec u ovakvom stanju u kom je, ne ostvaruje harmonične aspekte ka Marsu, Veneri i Neptunu.

Venera je još uvek u znaku Riba, egzaltirana i u svetu mašte, velikih očekivanja, što je u opoziciji sa Mesecom. Ovaj aspekt je klackalica između želja i percepcije, nagona i misli. Venera želi da obnovi ljubav i ekstazu, dok Mesec pokušava da racionalizuje takve želje. One sa stanovišta jedne Device deluju nepotrebno i mogu samo da naprave problem. Ovo je jako dobar aspekt, iako napet, jer pruža jasan uvid u to šta ne bi trebalo da želimo, bar ne sada kada se nisu stvorili uslovi za to. Ovaj aspekt takođe govori o potrebi da se jasno sagledaju očekivanja od emotivne veze i partnera, jer je želja jedna stvar, a svakodnevni život, navike, posao, druga stvar. Ako bi trebalo opisati aspekt, onda je to aspekt zabranjenih stvari, koje po prirodi samim tim što su zabranjene izgledaju privlačnije, ali i aspekt sukoba egzistencije i ideala.

Aspekt je takođe uvid u ono što zaista žeilmo, a da je realno ostvarivo, tako da iako stresan aspekt, opozicija je dobra za planiranje stvari, pogotovo kada imamo znake Riba i Devica. Što realnije sagledamo svoje potrebe, veća je mogućnost da ih ostvarimo bez ikakvih frustracionih momenata. Ali, da su i oni mogući, jesu. Ovih dana dolazi do trežnjenja, jer smo primorani da jasnije vidimo situaciju i vođeni intuicijom i opreznošću, vrlo verovatno ćemo odustati od nekih planova. Još jedan, ne tako naivan aspekt je i kvadrat Meseca i Saturna. Kako se Saturn nalazi u znaku Strelca, odnosi se pre svega na disciplinu, ali i na kritičko mišljenje i preispitivanje svih nametnutih pravila.

Strelac je simbol znanja i mudrosti, ekspanzije i vere, a sa Saturnom u tom znaku, postaćemo mnogo ozbiljniji i posvećeniji u odnosu na ono u šta verujemo pa makar to značilo da idemo protiv drugih. U nekom neharmoničnom kontekstu, ovo su i naša ograničenja i strahovi u vezi sa gubitkom slobode ili idejama koje zastupamo. Kao da ni sami nismo sigurni, da li je način na koji se ponašamo i reagujemo najbolji za nas. Kroz znak Strelca, Saturn raste, oslobađa se stega koje je sticao, da bi svoje zakone i pravila ponovo obnovio u Jarcu, gde se vraća u svoje sedište. U znaku Jarca, poučeni prethodnim iskustvima bićemo mnogo odlučniji, ozbiljniji i sposobniji da se izborimo za sebe, za sada se još uvek tražimo u tome što je najpraktičnije i najuzvišenije za nas u ovom trenutku. S tim u vezi, kvadrat Meseca u Devici i Saturna u Strelcu nije toliko intenzivan, s obzirom da racio Device podržava ostvarivanje Saturnovskih uticaja. Ona mu daje praktičnost, neophodne informacije, znanje, odlučnost da se stvari privedu kraju, doslednost i najvažnije posvećenost, bez potrebe za daljim preispitivanjem.

S obzirom da je dispozitor i Venere i Saturna, Jupiter u Vagi, možemo naslutiti da je polje interesovanja vezano za emotivne odnose. Vaga je znak koji teži balansu, pravedan je i društven, ali i sklon izbegavanju rasprava. S tim u vezi ono što učimo kroz boravak Saturna u Strelcu, biće najvećim delom vezan za taktiku u ljubavi, osamostaljivanje u odnosu na partnera, kao i pravednost i širenje svesti u odnosu na druge. Naravno, boravkom Venere u Ribama, ljubav postaje sama sebi cilj, pa isključuje bilo kakve spoljne faktore koji mogu uticati na nju, zato je opozicija Venere i Meseca više pod tenzijom, nego kvadrat Meseca i Saturna, iako je generalno Saturn mnogo teža i jača planeta od Venere. Ali, dok u slučaju Venere i Meseca imamo trežnjenje, u slučaju Meseca i Saturna imamo potkrepljivanje onoga što već znamo.

Mesec je takođe u opoziciji sa Marsom u Ribama. U poslednjem zodijačkom znaku, energija Marsa je na izdisaju, pa je vidljivo da može biti bolešljiv, osetljiv, nikako borben, i obično uvučen u konflikte, to bi značilo da boravkom Marsa u Ribama privlačimo stvari koje ne želimo, postajemo podložniji stresovima i povredama, prehlade su nezaobilazne, kao i problemi sa kožom. Mars u vodenom znaku je izgubio svojstvo vatre. Sada se energija troši na umetnost, meditaciju, duhovnost, ovde je jedini cilj da se bude u trenutku, ali odvojen od svih mogućih prepreka. Zato se ovaj Mars povlači u sebe i često izbegava konflikte iako nekako biva uvučen u njih. Ljubav kao čežnja, flert, nešto zabranjeno je aktivnija u ovom periodu, jer su i Mars i Venera u istom znaku.

Mars je u opoziciji sa Mesecom i ne može nažalost da isprati, sem misaono, sve te poslovne obaveze. To bi značilo da mi imamo lepe planove da napredujemo, ali ne znamo od čega bismo krenuli. Lakše nam je da iznova pišemo šta ćemo sve uraditi za dan, nego da zaista uradimo nešto po tom pitanju. Tako da ovih dana od posla ništa ili bar vrlo slabo.

Sa druge strane, zbog opozicije imamo konflikt energije i emocija što može da bude jako dobra inspiracija za pisanje, slikanje, fotografiju, jer ljubavne potrebe Venere najbolje može da isprati Mars u istom znaku, a pod oštrinom Device. Danas mnogo jasnije vidimo šta nas sputava, čemu težimo, gde bismo mogli da budemo, šta nam se dopada, a šta ne, šta nas privlači toliko da nam ne da mira i to možemo iskoristiti za sopstvenu inspiraciju, pogotovo ako se bavimo nekim kreativnim radom. Što se drugih poslova tiče bićemo i dalje lenji, radeći samo ono što moramo bez ikakve dalje motivacije.

I na kraju, opozicija Meseca sa Neptunom, govori o snovima koji su prošli i iluziji koja nestaje. Neptun je uzet kao moderni vladar znaka Riba, pravi konjunkciju sa Venerom, pa postaje isto tako bitan za tumačenje. Sa opozicijom prema Mesecu, ovo je aspekt koji govori o napuštanju, o razočaranju i to nakon potpune ekstaze. Govori o tajnama koje su otkrivene i istini koja više nema smisla, jer se više ne čini tako privlačnom. I sve će to biti u znaku ljubavi, Boga i intuicije, ali i i laži, iluzija, čekanja, nadanja i najviše ćutanja.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

Status Astrologa

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

2,33 KN

3,58 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €