Astrofon21

Malahit /Paunov kamen-Smatra se kamenom trgovaca!

MALAHIT kamen nade i pouzdanja svom vlasniku poklanja sreću i sklad u ljubavnom odnosu. Malahit je jasne zelene boje sa blago talasastim prugama. Vrlo snažan kamen sa snažnim lekovitim dejstvom. Lekoviti efekti malahita: okrepljuje telo, već nakon vrlo kratkog delovanja ublažava reumu, upalu meniskusa i zglobova. Prodire duboko u nervni sistem i štiti od okoštavanja tkiva u mozgu i kičmenoj moždini. Pomaže kod hroničnih obolenja disajnih puteva, astme i upale pluća. Štiti srce i od previsokog pritiska i oboljenja arterija. Stabilizuje i pročišćava srce i krvotok, a pomaže i odstranjivanju štetnih materija iz tela. Jača otpornost protiv zaraznih bolesti, gripa, groznice, angina itd.
Malahit je poznat od davnina, kada je otkriven u planinamam južnog Irana, u čuvenim rudnicima cara Solomona. Ipak, jedinstven po valerima boja i teksturi je uralski malahit, poznat širom sveta. Zbog izuzetne lepote zovu ga i „paunov kamen“.

Malahit se smatra „ruskim kamenom“. Njegova popularnost počinje od 1635. god. kada su otkrivena nalazišta na Uralu. Lokalnom stanovništvu, pak, on je poznat 3000 god. unazad. Tamno zeleni tonovi pomešani sa svetlo zelenim ili čak sa tirkiznim, sa tananim crnim nitima, daju posebnu čar predmetima od malahita.

U Rusiji 18. veka, malahit je smatran draguljem, i od njega su pravljeni ukrasni predmeti i nakit, čak i dugmad za odeću. Posebnom tehnikom „ruskog mozaika“, od malahita su napravljeni kamini i zidovi u Sali malahita u Zimskom dvorcu (Ermitaž), u Sankt Peterburgu, kao i koloni u oltaru Isakijevskog sabora.
Zbog prekomerne eksploatacije, uralski rudnici malahita danas su iscrpljeni. Uralski malahit je postao retkost, ima ga samo u malim komadima, pa se za serisjku proizvodnju krupnih premeta od malahita, u novije vreme najčešće koristi zairski malahit. Pored nalazišta u Zairu, ima ga u Namibiji, Kini, Nemačkoj, Rumuniji, Kazahstanu, ali je kazahstanski tamno-zelene boje, gotovo crne, i bez izražene teksture linija. Upravo ti „crteži“ daju malahitu vrednost i neponovljivost.

Ime malahit je verovatno nastalo od grčke reči „malakos“ – mekan, zbog njegove slabe tvrdoće. Po drugoj verziji, ime potiče od grčkog „malache“ – slez, po boji slezovog lista. Po hemijskom sastavu je bakar-karbonat. Malahit je zbog svoje male tvrdoće dosta neotporan, naročito na kiseline, amonijak, toplotu i vruću vodu. Korišćen je još u starom Egiptu, 4000 god. p.n.e. za spravljanje kozmetičkih sredstava i šminke za oči. U starom Rimu i Grčkoj, od njega su pravili amulete koji donose zdravlje, uspeh u poslu i ljubavi. Samleven u prah, u starom Egiptu i Rimu koristio se i kao boja za oslikavanje zidova. U srednjem veku su ga smatrali zaštitnikom od veštica i drugih opasnosti, koje vrebaju decu, a korišćen je i kao lek. Verovalo se da medaljon od malahita leči od reumatizma, a prsten od malahita štiti od kolere i kuge. Ovaj kamen leči astmu, melanholiju, alergije, infekcije i sepsu, normalizuje rad srca.

Smatra se kamenom trgovaca i veruje se da predmeti od malahita stavljeni u sve ćoškove prodavnice, banke ili firme, privlače klijente. Legenda kaže da malahit može učiniti čoveka nevidljivim, a onaj koji pije iz čaše od malahita, može da razume jezik životinja.

Prema astrološkim tumačenjima, malahit odgovara znaku Jarca, zbog odlučnosti i istrajnosti. Idealan je kamen za Vage, kojima daje privlačnost i originalnost. Preporučuje se da ga nose i Bikovi i Lavovi, ali se ne preporučuje Škorpijama, Devicama i Rakovima. Planeta ovog kamena je Venera.

Preporučuje se osobama ženskog pola koje nose imena: Aleksandra, Lidija, Svetlana.

Psiha: Pročišćava i na duhovnom nivou, razvija nesebičnost, uspostavlja ravnotežu, smanjuje strah i nesanicu. Malahit donosi svetlost preko srčane čakre i raspiruje tokove energije koji donose živost, transformaciju i ljubav ali i veću povezanost sa prirodom.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK