Astrofon21

Lunarna eklipsa-Menstrualni Mesec

Lunarna eklipsa i Krvavi Mesec… Eklipse se dešavaju kada su Zemlja, Sunce i Mesec u istoj liniji. Kada je Mesec između Zemlje i Sunca, on blokira Sunčevu svetlost, pa nam Sunce deluje crno, i to je takozvano pomračenje Sunca. Ovo pomračenje često nije vidljivo u potpunosti.

Sa druge strane, Lunarna eklipsa je pojava u kojoj se Zemlja nalazi između Sunca i Meseca, tačnije, Mesec se nalazi u Zemljinoj senci, a kako se Sunčevi zraci prelamaju kroz Zemljinu senku dobijamo nešto poput Crvenog Meseca ili kako ga nazivaju Krvavog Meseca.

Ovaj Menstrualni Mesec se odnosi na pojačanu žensku osetljivost, intuiciju i svakako individualnost. Mesec je u Lavu pa dodatno ojačava ženski princip, dajući mu poseban integritet, redefinisan u odnosu na prethodni period. Sunce je u Vodoliji, pa govori o muškarcima, muževima, partnerima koji nisu u preterano zavidnoj poziciji, žene su te koje odlučuju da li će se nešto uraditi ili ne, u kom pravcu će veza ići, kako će neki posao funkcionisati i slično.

Ne zaboravimo Mesec je i dom, kuća, porodica, ali i instinkt, potreba, navika, detinjstvo. Kroz ovu eklipsu otpuštamo strahove i to na način svojstven znaku Lava, hrabro, dostojanstveno i sa stilom. Sunce predstavljeno u Vodoliji stoji nasuprot Meseca u Lavu pa govori o razlici individualnog i kolektivnog, na ličnom planu ovo znači da ili ćemo se prikloniti drugima ili ćemo zadržati svoj stil.

Ovo je izuzetno naglašeno kod onih osoba koje su u prethodnom periodu bile pogođene Saturnom na bilo koji način, pa su imale stalan osećaj da nešto moraju, i da se stvari dešavaju nezavisno od njihovog delovanja. Ovde će se sada preokrenuti uloge.

Mesec u Lavu se tiče emocionalne kontrole i održavanja kreativnog balansa u emotivnim odnosima i odnosu sa okolinom. To bi značilo da se u ovim danima postavljaju granice u odnosu na druge ljude, čime svesno odlučujemo i stavljamo do znanja gde je naša pozicija u tom odnosu. Mesec je i u opoziciji sa Venerom, pa je ta potreba za slobodom još jača. Ovde se ne trpe granice, prekor, kritika, stvari se rade intuitivno i impulsivno.

Lav kao vatreni znak reaguje u trenutku i strastveno, ali je svestan obaveza i odgovornosti. To je ipak fiksan znak, a svim fiksnim znacima je bitna sigurnost. Fiksni znaci su Vodolija, Lav, Škorpija i Bik. Njihov iskonski strah je da to što rade nije dovoljno dobro i da bi ih ljudi prihvatili i voleli moraju biti bolji, ambiciozniji, lepši, mlađi, bogatiji.

S tim u vezi njihov pristup emotivnim odnosima je sa početka odnosa uvek hladan i rezervisan i tek kada osete da su u potpunosti sigurni izražavaju svoju ranjivost, pa čak i tada imaju izuzetne mehanizme odbrane kojim opravdavaju svoju emocionalnu rezevrisanost.

S obzirom da mnogo vremena ulažu u neku vezu, vremenom postaju suviše zaštitnički nastrojeni ka partneru, težeći kontroli veze. Kod fiksnih znakova se ništa ne prepušta slučaju i ništa ne prolazi bez njihovog pitanja, jer imaju izuzetne senzore za nepravdu.

Pa tako, Mesec u fiksnom znaku, Venera u fiksnom znaku donose bunt i istrajnost u nameri da se stvari izvuku na porvšinu i nazovu pravim imenom. Lav je i simbol gordosti i ponosa pa treba biti oprezan sa tim, pogotovo kada odlučujemo iz pozicije ovih pojmova.

Za čoveka izuzetnu važnost imaju prenatalne Lunarne i Solarne eklipse, tačnije one koje su se desile neposredno pre njegovog rođenja. Najčešće se gleda da li se pre rođenja desila Solarna ili Lunarna eklipsa. U zavisnosti od znaka u kome se eklipsa desila, proverava se natalna karta osobe i na osnovu nje može se videti koje je polje tako reći pogođeno eklipsom.

Ako se pre rođenja desila Solarna eklipsa, fokus je na tome da osoba u ovom životu uradi nešto za okolinu ili u odnosu na ono polje u kome se eklipsa nalazi. Na primer ako se eklipsa dešava u četvrtom polju porodice, vrlo je verovatno da će osoba osetiti da ne pripada toj sredini i vrlo rano će osetiti poriv da ode od porodice i sredine u kojoj je rođena.

Sa druge strane, Lunarna eklipa se više odnosi na karmičke lekcije, tačnije na ono što u ovom životu treba da naučimo, to su neke stvari na koje ne možemo uvek direktno uticati, već više posredstvom drugih ljudi. Istovremeno, ove lekcije mogu biti veoma značajne za nas, jer se tiču podsvesti, navika, strahova i duše i u globalu mogu biti bolnije od lekcija dobijenih Solarnom eklipsom.

Svakako, kada određujemo lekcije koje su nam bitne, najpre moramo utvrditi koji tip eklispe je u pitanju, pa potom polje u koje eklipsa pada. To polje će nam potom pojasniti suštinu eklipse. Naravno, tu su i dispozitori i aspekti koje je takođe neophodno uzeti u obzir.

Ova Lunarna eklipsa kako je već pojašnjeno se dešava u Lavu, pa će na svaki znak imati drugačiji uticaj. U zavisnosti od Vašeg podznaka, uticaj će se osetiti u određenim poljima.

***

Podznak Ovan će osetiti promene u polju ljubavi,pogotovo ako treba da donese odluku i konačno izabere na koju će stranu. Problem je dodatno otežan ako je umešana i porodica.

Podznak Bik se bori za glas, nezavisnost i svoje mesto pod Suncem. Nervoza, napetost, iščekivanje, sukobi sa muškim članovima porodice. Ovih dana se možda potpisuju ugovori za prodaju nekretnina ili ugovaraju novi poslovi.

Podznak Blizanac želi da nametne svoj način razmišljanja, pa se sva drama dešava na planu putovanja, pisanja, komunikacije. Postavljaju se drugačiji uslovi i zahteva se veća nezavisnost u poslu, pa po cenu odustajanja od onoga na čemu se radilo u prethodnom periodu.

Podznak Rak u ovoj Lunarnoj eklipsi preispituje svoj doprinos finansijama i nekako uspeva da neuspehe pripiše ličnom angažmanu. Preterana kritika unosi strah i nesigurnost, nema potrebe za tim. Možda treba napraviti drugačiji finansijski plan.

Podznak Lav će kroz ovu Lunarnu eklipsu biti u prilici da osvesti sve svoje strahove i frustracije iz prethodnog perioda. Ovo je pravi trenutak za pokajanja i otpuštanja kontrole. Neke stvari jednostavno ne zavise od Vas. Što pre shvatite to, tim bolje po Vas.

Podznak Devica raščišćava stvari sa onim što trenutno želi, a šta može da ostvari. Moguća su razočaranja u prijateljstva, pogotovo ona dugogodišnja.

Podznak Vaga može doživeti izazove u poslovnoj sferi gde će biti u poziciji da se otvoreno sukobljava sa osobama na položaju, jer otvoreno i strastveno brani svoje ideje. Moguće je da su ideje suviše progresivne i trenutno nerealne, pa se treba fokusirati na ono što je praktično. Izbegavati sukobe po svaku cenu.

Podznak Škorpija ima potrebu za promenom, transformacijom, menjanjem sredine, posla, pa čak i partnera. Ima potrebu da pobegne od obaveza i odgovornosti, što je sada posebno naglašeno, jer se tenzija iz prethodnog perioda nagomilava. Bežanje je dobro rešenje, ali privremeno.

Podznak Strelac će doživeti promene na finansijskom planu, a što se manifestuje krog ugovor ili raskidanje istih sa bankama ili započinjanje novih projekata. Dolazi do bitnih i pozitivnih promena, najviše na planu edukacije, učenja, daljeg usavršavanja.

Podznak Jarac može proživljavati drame na temu braka i ljubomore. Otvaraju se pitanja poverenja, pripadanja, ljubavi, ali i kontrole, opsesije i straha od gubitka voljene osobe. Dobro je vreme za meditaciju ili razgovor sa terapeutom.

Podznak Vodolija doživljava promene u polju partnerskih odnosa i poslova koji se manifestuju u tom smeru. Deluje gotovo nemoguće da se neko prilagodi našim pravilima i mi njihovim, ali nema druge opcije osim razumnog dogovora i diplomatije. Rešenje je u kompromisu, iako postoji svest obe strane da potrebe nisu u potpunosti zadovoljene.

Podznak Ribe će kroz ovu eklipsu proći očišćen i mnogo svesniji svojih potencijala, što će se najbolje manifestovati na poslu. Postoji potreba da se uvede neka promena u svakodnevnu rutinu. Bilo da je promena prostora za učenje i rad ili promena u ishrani.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK