Astrofon21

Lilith -princip potisnute ženstvenosti….Lilit se još naziva i Crni mesec, i predstavlja nevidljivu stranu feminizma…..

Lilit, ustvari, nije planeta nego računski dobijena “osetljiva tačka”. Njen položaj u natalnom horoskopu je određen eliptičnom orbitom Meseca oko Zemlje. Početne tačke mesečeve orbite najudaljenije od zemlje se povežu osom, na kojoj se pronalazi položaj Lilit.
Da bi se interpretirao njen položaj u natalnom horoskopu važno je poznavati prošlost od Lilit. Ime joj potiče od hebrejske reči laylah – mrak, noć, a povezuje se sa Talmudskim mitom o Lilit, koja je bila sestra bliznakinja i prva žena Adama, i bila je izbačena iz raja jer je odbila da mu se preda na polju seksa. Nakon toga, živela je sa demonima sa kojima je imala bezbroj dece. Postavši kraljica demona i oličenje bestijalnosti, razvrata, ludila i krvoločnosti, zajedno sa svojim vampirskim potomstvom, harala je Zemljom i napadala naročito malu decu i porodilje. Bog je poslao anđele da je pronađu i zatraže da se vrati Adamu. Međutim, Lilit je tu ponudu odbila. Kao kazna za to odbijanje, njena deca su ubijana svakog dana. Od bola za decom, Lilit je poludela i započela sa ubijanjem drugih. Njene žrtve su bile žene na porođaju, mala deca i muškarci, koje bi prvo zavela i posle ubila. Nezavisno od toga, ona se, tobože, pojavila i kao zmija u raju i ponudila Evi jabuku sa stabla znanja, što je dovelo do proterivanja Eve i Adama iz raja.

Lilit se još naziva i Crni mesec, i predstavlja nevidljivu stranu feminizma. Nije samo kreator života već nosi i smrt, bol i nesreće. Igrala je ulogu u staroj astrologiji Vavilona, a ponovo je otkrivena u šezdesetim i sedamdesetim godinama dvadesetog stoleća, gde predstavlja i emancipovanu ženu koja traži svoja prava u regulisanju sopstvenog seksualnog ponašanja, kontroli rađanja, pravo na abortus i zahteva ravnopravan tretman. Nije zato iznenađujuće da su žene privučene Lilit, niti da su one, uglavnom, pisale interpretaciju Lilit.

U modernoj psihologiji, interpretacija položaja Lilit vam govori o neispunjenim željama, potisnutoj tamnoj strani vaše ličnosti, bolnim iskustvima, lišavanjima i mraku. Kao i u slučaju Plutona, procesi koji su inicirani Lilit, treba da dovedu do samospoznaje i prihvatanja vaše mračnije strane ličnosti. Dobro i zlo ne treba diferencirati jedno od drugog, već ljudsko postojanje treba biti viđeno iz više uglova.

Kao paralela svetlom Mesecu, koji je nosilac nesvesnih emotivnih procesa, ličnih potreba i navika na koje instiktivno reagujemo, Crni Mesec predstavlja drugi set lunarnih osobina koje ostaju duboko potisnute u onu iskonsku snagu kreacije koja prevazilazi lični plan. Lilit je donekle srodna energijama Plutona i Urana (koji tada još nisu bili pronađeni), ali deluje prvenstveno na pojedinca, za razliku od pomenutih planeta koje se često osećaju više kroz masovnu svest. Lilit se može označiti kao moćna energija koja nam iz dubine kolektivnog nesvesnog donosi intiutivne uvide i veliko znanje. Ovo nije emocionalna već pre mentalna energija, i kod osoba koje su u izvesnoj meri impersonalno orjentisane, Lilit fantastično snaži intelekt i talente koji u bitnoj meri mogu unaprediti širu zajednicu.

U muškom horoskopu, Lilit otkriva kojeg tipa žena se on najviše boji, i kakva žena može da ga otera u očaj.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM