Astrofon21

Kvantni procesi u mozgu stvorili su ljudsku svest!Kvantna harmonizacija….

Kvantni procesi u mozgu stvorili su ljudsku svest! Ljudski mozak funkcioniše kao kvantni kompjuter i to je jedino objašnjenje za postojanje svesti
NJUJORK – Odgonetnuta najveća tajna ljudskog postojanja?
Ljudski mozak funkcioniše kao kvantni kompjuter i to je jedino objašnjenje za postojanje svesti, tvrde fizičar sa Oksforda Rodžer Penrouz i anesteziolog univerziteta u Arizoni Stjuart Hamerof.

Ova ideja privlačna je mnogim naučnicima jer neuronauka nije još uspela da objasni postojanje svesti. Penrouz i Jamerof razvili su teorije nezavisno jedan od drugog, ali sarađivali su ranih devedesetih, kad su razvili model orkestrirane objektivne redukcije (Orch OR).

Rad Rodžera Penrouza zasniva se na interpretaciji teoreme nedovršenosti matematičara Kurta Godela, koji je tvrdio da pojedini rezultati ne mogu biti dokazani klasičnim algoritmima. Penrouz tvrdi da matematičari mogu da dokažu Godelove „nedokazive“ rezultate i zato ljudski mozak ne može da bude opisan kao tipičan kompjuter. Umesto toga, da bi postigao te rezultate, mozak mora da koristi kvantnu mehaniku.
Ipak, on nije imao predstavu kako se to dešava. Hamerof je pročitao njegov rad i pretpostavio da su male vlaknaste strukture koje pružaju strukturalnu podršku ćelijama, nazvane mikrocevčice, te koje su sposobne za kvantno računanje.

Zahvaljujući tome što mogu da prelaze iz stanja verovatnoće u stanje stvarnosti, mikrocevčice u jednoj nervnoj ćeliji mogu da se povežu s mikrocevčicom u drugoj. Električne veze među njima dozvoljavaju elektronima da idu iz jednog dela mozga u drugi, što dovodi do nervnih aktivnosti koje nazivamo svest, tvrdi Hamerof.
Ipak, njihov model još nije eksperimentalno dokazan, pa mnogi naučnici tvrde da, samim tim, ne mora ni da bude tačan.

Maks Tegmark, fizičar sa MIT, ispitivao je kvantne procese u mozgu i otkrio da kvantno stanje u njemu traje prekratko da bi moglo dovesti do značajnih moždanih procesa.
– Mnogi smatraju da su svest, zato što je tajanstvena, i kvantna mehanika, koja je takođe takva, sigurno povezane – rekao je Tegmark.

Astro centar

Pozovite astologa ili maga i rešite životnu dilemu. Astro centar nudi sveobuhvatne usluge astrologije koje vam mogu pomoći da otkrijete ono što je u skladu

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK