Kvadrat Jupitera i Neptuna –Ukoliko gubite veru u druge, verujte sebe, verujte duboko u svoju intuciju……

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Bog nije niđe. Nit je gore nit je dolje, nit je sprijeda nit je straga, nit je lijevo nit je desno. On nit je rođen nit može roditi, kao što ne može umrijeti. Nema lika ni izgleda. On je sve. Ko izgovori: „Bože moj!“ i pri tom samo pokaže rukom put neba, taj je već izišao iz vjere. ( Ivo Andrić, Znakovi pored puta)

Jupiter je već duže vreme u napetom aspektu sa Neptunom ( krajem septembra polako jenjava). Za one koji ne razumeju astrološka pravila i njenu nebesku igru, ali i za one koji se razumeju a ipak pitaju šta bi to moglo da im donese, kakav je ovo aspekt i kako ga objasniti i premostiti kroz unutrašnji razvoj, evo teksta.

Pri tumačenju snova, Jung i Frojd, ali posle i svi ozbiljni istraživači ljudske psihe, svetlo bi bacali na razrešenje i tumačenje simbola koji su se pojavljivali u snu . Kada bi otkrili smisao simbola snevača, san i njegova poruka bili bi jasni. Ali, da bi se otkrila simbolika sna, tumač snova bi trebalo da ima otvorenost, intuiciju i empatiju prema snevaču i pre svega da ima uvek u vidu da njegovo tumačenje i uspeh u tome jedino zavisi od snevača i njihove interakcije ili razmene energije, misli, osećanja i uvida. Kako bi tumačenje dublje probudiralo u srž stvari, tj. ka poruci sna, koja bi izranjala iz simbola sna koje bi snevač tumačio na svoj način i shodno trenutnom stanju i situaciji u kojoj se nalazi, a tumač samo pratio i usmeravao ka kraju tunela ili razrešenju sna, odnos između ove dve osobe, tumača i snevača bi bio sve prisniji, dublji, iskreniji. Terapeut, da ga sad tako nazovemo, bi trebalo da bude neko ko prati ali pušta snevača da priča, asocira, kontemplira, iznosi činjenice, dok njemu samom ne klikne poruka, do koje će ga terapeut blagim guranjem ka otkriću, uvidu ili osvešćenju i dovesti. Terapeut, kako kaže Jung, mora da ima u sebi vrlo važnu karakteristiku – da može da vodi dijalektički razgovor sa ravnopravnim partnerom, zapravo ovde se radi o dijalektičkom procesu koji se odvija između dve ličnosti a od kvalitete njihovog odnosa zavisi kvalitet tumačenja sna.

To znači da ništa ne može temeljno i ispravno biti protumačeno ako nema saradnje između dve osobe, klijenta i terapeuta. Kako terapeut mora imati jasnu sliku o svom klijentu, pre svega da zna u kojem je trenutnom stanju, odnosima i situacijama u životu, tako i klijent mora biti iskren i u interakciji sa terapeutom svesrdno pomažući svojim asocijacijama, jer se ne može protumačiti san druge osobe ako ona neće da nam iznese svoje podsvesne misli u vezi tumačenja sna.

Ipak, mnogi ljudi imaju pogrešnu predstavu da svaki terapeut, a sad već mogu reći astrolog, se bavi samo na osnovu svog stručnog znanja, prevođenjem slika, kao da se radi o šturom, naučenom obrascu prevođenja sa jednog na drugi jezik. Jedina zadovoljavajuća konsultacija, koja treba i terapeuta i klijenta da promeni nakon viđanja je kad dođu zajedničkom interpretacijom do željenog cilja i rešenja. Možemo reći da strani jezik jesu astrološki simboli za osobe koje ne znaju njihovo značenje. Ali oni su žive slike, koje od osobe do osobe menjaju značenje, baš kao i san. Ako je u horoskopu dve osobe postavka jedne planete u istom znaku ali u različitim kućama, a i da ne govorimo i aspektima, tj. odnosima u kojima se ta planeta nalazi u horoskopima osoba, naravno da tumačenje neće biti isto, a samim tim niti prognoze. Ali isto tako dve osobe mogu imati na istom mestu, poziciji pa čak i u istim odnosima sa drugim planetam istu planetu u svojim horoskopima, pa opet neće doći do istog tumačenja pa ni dešavanja u životu osoba. Tumačenje jednog horoskopa ili pozicije jedne planete ili prognoza, svejedno, astolog prati imajući mnogo širu sliku o svom klijentu. Pre svega tumačenje zavisi od pola osobe, socijalnog statusa, porodičnog i bračnog statusa, mesta odrastanja itd. a tek onda od trenutne situacije u kojoj se klijent nalazi i šta je to sa čime trenutno ima izazov. Astrološki jezik je jezik simbola koje astrolog tumači u odnosu na samu osobu koja mu dolazi. Kroz razgovor klijenta i astrologa jedino može doći do razrešenja određenih nedoumica ili izazova kroz koje klijent prolazi ukoliko su obe strane maksimalno unele svoju energiju da bi konsultacija uspela. Da klijent zaista želi da dođe do rešenja i da astrolog želi da mu pomogne. Astrologija nije proricanje, niti su astrolozi vidoviti. Oni moraju biti pre svega terapeuti, koji prihvataju osobu koja im dolazi u život jednaku sebi, kao nekog od koga će takođe nešto naučiti, kao nekog sa kime razmenjuju energiju i iskustvo. Astrolog raste u ono što jeste svakim danom, svakom konsultacijom baš kao i svaki klijent. Razmevanje, ljudskost, bliskost čoveku i njegovim problemima za astrologa je od krucijelne važnosti da li može biti uspešan u svom poslu ili ne.

Ukoliko dve planete na nebu prave napet aspekt, to može za nekog da bude znak da se pričuva, a za drugu osobu ne mora ništa da znači. Promene pozicija planeta na nebu, koje se stalno kreću i prave određene aspekte među sobom, je naše kolektivno nesvesno, na koje se mi kao pojedinci možemo nakačiti i odreagovati određenim emotivnim ili nekim drugim akcijama i aktivnostima ili ne. Kada dve daleke planete, a možemo reći da su to Jupiter i Neptun, o kojima je na početku bilo reči, u lošem aspektu, to govori o dubljem nesvesnom aktiviranju nekih nesvesnih obrazaca.u nama ali i u kolektivnom nesvesnom, jer što su dalje planete one nose naše podsvesne i nesvesne poruke i misli, tj. obraćaju se našem unutrašnjem biću i traže od našeg nesvesnog dela da se menja. Ono što je interesantno je da su obe planete u svojim znacima tj. u znacima gde se dobro osećaju. Jupiter je u Strelcu a Neptun u Ribama ali su među sobom posvađane. Obe planete vladaju znakom Ribe, poslednjom kućom u zodijaku i našim podsvesnim bićem. Našim snovima i porukama koje možemo da dobijemo u snu i kroz san. Ali ne samo njima. Jupiter je planeta koja predstavlja naše vodiče, terapeute, gurue, mudrace, pa i naše unutrašnje vođstvo i mudrost u nama. Jupiter i Neptun vezujemo i za veru. U ovom trenutku, kad na nebu ove dve planete prave loš odnos, može se desiti da je vera i mudrost u nama izgubila istinu, istinsku vrednost, da zbog Neptuna koji nam zamagljuje oči ne vidimo prave vrednosti, da se prepuštamo ili smo prepušteni u ruke nekim lažnim guruima, vrednostima, terapeutima i zbog toga što trenutno ne vidimo jasno kuda plovi naš brod potražimo iz očaja spas u narkoticima, kocki, nerazumljivim potezima koji mogu biti samo kontraindikovani na naše psihičko stanje. Moguće je i da se prepustimo i lažima ( da ne verujemo sebi, ne verujemo drugima pa nesvesno tražimo nekoga ko će nas lagati a koga ćemo maskirati u sliku osobe sa lažnim titulama – vođa, vernik, samo moj bog , poznati ovaj onaj) da budemo hipnotisani lažnim religioznostima, amoralnim ljudima ili lošim lekarima, pa dobijemo pogrešne medikamente, dijagnozu ili lečenje.

Ako se pitate kako da rešite napet aspekt, koji možda imate i u natalnim kartama, uvek zamislite kako bi bilo i šta bi bilo da je taj aspekt dobar i šta bi vam on kao dobar doneo. Ukoliko gubite veru u druge, verujte sebe, verujte duboko u svoju intuciju, u svoje sopstvo, u svoje postojanje, u viša stanja svesti. Setite se svojih snova, imajte na umu da vas je svaki korak koji ste do sada napravili u svom životu doveo do ovog sad trenutka. I da od sada možete da pravite korake u drugom smeru, da kreirate novu stvarnost, jer stvarnost se kreira nigde drugo do u vašim snovima, u vašem nesvesnom ili dvanaestoj kući. Verujte ovih dana, najviše u svoje snove, jer ono što je nerealno je najrelanije, ono što je nevidljivo je suština i energija oko nas i nevidljive niti koje nas spajaju su zapravo konci koji nas vuku i upravljaju nama baš kao u pozorištu, na sceni. Tih dana, idite u pozorište, gledajte filmove, sanjajte, maštajte ili se uputite na daleki put, da vidite neko svetsko čudo, jer čuda postoje svukuda na ovom svetu. Vera i čudo uvek idu zajedno, ako ne verujete u čuda nikad ih nećete doživeti. Budite povezani, ovih dana najviše sa svojim unutrašnjim bićem, pratite šta ono želi, jer Bog nije nigde drugo nego na onom mestu koja se zove duboka vera u postojanje u ovom trenutku, u nama samima.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

1,73 KN

2,96 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

CRNA GORA (fix)

1,01 €

Status Astrologa

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

48 RSD

HRVATSKA

1,73 KN

2,96 KN

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

CRNA GORA (fix)

1,01 €