Astrofon21

Krvavi Mesečev bal – Lunarna eklipsa-Saturnova kuća strave i užasa

Iz nekog razloga, upozorenje na bilo šta postane katastrofa sama za sebe. Ljudska panika poprima nezamislive dimenzije, pa postaje pakao sam po sebi. Zaista, mi se i dalje brinemo gde ćemo završiti posle ovog života, a svakodnevno se spaljujemo u strahovima i frustracijama od toga šta će nam se desiti. Ovo priču nadovezujem na katastrofizirajuće predikcije i apokaliptične smakove sveta koji su vođeni Lunarnom eklipsom. I da, biće napetih aspekata na nebu, ali tokom cele godine imamo teške aspekte, pa evo nas, živi i zdravi, samo za nijansu više histerični.

Suština astrološkog pristupa nije u sudbinskom tumačenju jednog horoskopa gde svojim astrološkim sposobnostima proričemo kada će nekome pasti cigla na glavu. Iako donekle ima istine u tome da je upozorenje pola pomoći, ipak uz svakodnevne predikcije imamo više panike nego osećanje mira. Pa da započnemo ovaj krvavi Mesečev bal…

Znak Vodolije
Lunarna eklipsa se dešava u znaku Vodolije i po svojoj prirodi, kao i svaka Lunarna eklipsa provocira naše nesvesno, naše strahove i nelagodnosti da izađu na površinu tako da ih jasno vidimo. Međutim, kako je Mesec sam po sebi fluidan i promenljiv, uvek se postavlja pitanje koliko smo i da li smo u stanju da ga kontrolišemo, tačnije da li možemo da kontrolišemo sopstvene emocije. Sa jedne strane jeste zdravo ispoljavati svoje emocije, ali sa druge strane, potpuno i nekontrolisano ispoljavanje može da nanese više štete nego koristi.

Prave mere nema, jer je svaki čovek mera za sebe, tako da i posle toliko vekova mentalnog zdravlja i dalje tražimo adekvatnu pomoć koju na kraju NEĆEMO prihvatiti. Vodolija je fiksan i vazdušni znak, znak ideja, zajednice i slobodne volje, kako je pod uticajem Saturna, teži kontroli i disciplini, ali na sasvim drugačiji način nego što je to slučaj kod Jarčeva. Vodolija je idejni kontrol frik, ima potrebu da ono što zamisli sprovede u delo, smtrajući da je to najbolje i za druge ljude. Pozitivna strana mu je što će uvek razmatrati interese i drugih ljudi, negativna strana je to što je surov i u biti, često sebičan.

Mesec u Vodoliji
Mesec u Vodoliji daje taktične ljude, kojima je najčešća životna preokupacija kako da zadrže kontrolu nad samim sobom. I to će ih često sputavati da iskuse dubinu emocija ili će biti konstantno u toj dubini ili neće biti uopšte. Tokom eklipse imaćemo aspekte sa Marsom i Uranom što po svim astrološkim stavkama provocira nemir, nervozu, histeriju, bahatost i želju za promenom, pogotovo kod ljudi sa naglašenim znakom Škorpije, Lava, Bika i Vodolije. ALI, ovo ne znači da ako ste Bik ili u podznaku Bik, da treba da padate u depresiju, jer zaista, ništa od napisanog nema smisla, ako se ne pogleda cela natalna karta.

Mesec u konjunkciji sa retrogradnim Marsom postaje nabijen energijom, pogotovo energijom akcija koje smo već bezuspešno ponavljali (jer retrogradnost naglašava ponavljanje, ali i promišljanje o sopstvenim postupcima), što predstavlja eksploziju najpre unutrašnjeg nezadovoljstva zbog svega navedenog, a onda i potrebu za ekspresijom svega toga u fizički svet. Ovo je materijalizacija emocija nimalo prijatna. Isto tako, na nebu se obrazuje i aspekt kvadrata kako Meseca i Urana, tako i Marsa i Urana, što provocira bunt, nagle reakcije, iznenadna dešavanja i preokrete na koje teško utičemo, a još manje možemo da kontrolišemo (što će posebno teško pasti Škorpiji i Biku, znacima koji obožavaju koncept kontrole i izvesnosti).

Da li su nam dani odbrojani do petka???
Ipak, sve ovo iako deluje da su nam dani odbrojani, možemo preokrenuti u svoju korist. Najlakše je reći ljudima, pripazite na reakcije, realno, to jeste najlakši zahtev, ali često ga ne čujemo, valjda zato što deluje suviše jednostavno da bismo ga poštovali. Svakako, u trenucima besa treba zadržati hladnu glavu i ako je moguće izaći iz situacije koja to izaziva, ali ovo ne mora da bude sve, možete uvek primenjivati neke tehnike opuštanja, koristiti vođene meditacije, potražiti stručnu pomoć, pogotovo ako imate realan i naizgled nerešiv problem.

Kako da se rešimo besa?
Vodolija je znak zajednice, društva, pomoći i humanosti, nije sve revolt i bunt i borba sa vetrenjačama, tako da jedan način da zadovoljimo potrebe Meseca u Vodoliji je da pomognemo nekome da reši problem, da doniramo sredstva, garderobu, novac onima kojima je to zaista potrebno. Kako Vodolija predstavlja vezu neba i zemlje, Mesec u Vodoliji može označiti ne samo boravak u prirodi, već i zaštitu i čišćenje životne sredine ili neposredne sredine u kojoj živimo.

Ovo su neki jednostavni postupci putem kojih možemo da se rešimo prašine sa naših čakri, a ostanemo iole bezbrižni u lunarnoj apokaliptičnoj oluji. Dalje, postoji mnogo akupresurnih tačaka koje rešavaju problem ljutnje i besa, uz adekvatnu stimulaciju ovih tačaka vrlo lako se rešavate napetosti. Pitanje je samo da li želimo uopšte laka i jednostavna rešenja? Potom, odlična ASMR tehnika koja utiče na nervni sistem i opušta celo telo, a tekstove o navedenim metodama možete pročitati na sledećim linkovima:

ASMR metoda

Metoda zagrevanja prstiju

Saturnova kuća strave i užasa

Što se Meseca u Vodoliji tiče, on je pod uticajem Saturna u Jarcu, koji voli da disciplinuje i teroriše kako bismo nešto naučili. Saturn oduzima da bi dao, njegovo davanje je srazmerno našoj sposobnosti da pustimo ono što nam je uzeo. Što se više držimo za oduzeto to manje dobijamo od Saturna. Pa čak iako dobijemo neku nagradu, toliko smo zauzeti negodovanjem, da ni ne vidimo šta smo dobili. To je međutim lako reći, praksa je ipak nešto drugo. I svako je živi na svoj način…

Interesantno, Mesec je pod uticajem retrogradnog Saturna i u konjunkciji sa retrogradnim Marsom, što stavlja u prvi plan sve što smo radili/sadili (ako pričamo o karmi) u prethodnom periodu. Nezadovoljstvo rezultatima se gomila i jednostavno, javlja se potreba da to ispliva na površinu, ali naravno kao i u svim drugim situacijama mi biramo kako će se to ispoljiti. Saturn će napraviti harmoničan aspekt sa Uranom pa to suštinski znači oluju i mir nakon oluje, ovo je energetsko pražnjenje koje rezultira boljim uvidom u sebe i okolinu. Saturn svojim znakom dovodi Marsa u egzaltaciju tako da iako Lunarna eklipsa deluje turbulentno daleko od toga da nećemo uspeti da joj se suprostavimo. Šta više, verujem da ćemo biti naoružani znanjem i tehnikama da izađemo na kraj sa njom.

Ova eklipsa se još naziva krvavom zbog specifične Mesečeve boje koja je rezultat planetarnog kretanja, simbolično krv predstavlja život, tok i promenu, istovremeno crvena boja aktivira i Marsovu energiju, pa bi bilo dobro da ne nosimo garderobu crvene boje na sam dan eklipse. Jedino osobe koje su sportski aktivne ili na neki način dobru kanališu Marsovu energiju ne bi trebalo da imaju problem sa crvenom bojom. Svi ostali ipak treba da preskoče ovaj momenat.

Sve u svemu, proći će…ništa se u svojoj biti ne zadržava, to jedino čovek sebi daje za pravo da uhvati trenutak i drži ga u kavezu. Valjda sva mudrost starosti dolazi od prepuštanja i nemanja ni snage ni volje, da se bilo ko i bilo šta drži i kontroliše.

 

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK