Astrofon21

Konjunkcija-Planete imaju potrebu da se izraze, često su sklone dramatizaciji!

Konjunkcija (0º)-Energija planeta u konjunkciji je spojena. Zbog toga će se dešavati da planete često ne vide svoje kavlitete odvojeno od kvaliteta druge planete. Planete imaju potrebu da se izraze, često su sklone dramatizaciji.

Istorijski gledano konjunkcija se nije ni razmatrala kao aspekt, jer je aspekt podrazumevao da se planete vide, što nije bio slučaj sa planetama u istom znaku. Takođe, pod konjunkcijom se podrazumevao svaki dodir planeta, bilo da su jedna uz drugu, telesno, bilo aspektom. To bi značilo da dve planete jesu u konjunkciji, dakle dodiruju se, ali nisu u aspektu, jer aspekt znači videti drugu planetu. Takođe, sve planete koje su u aspektu, kvadratu, trigonu, sekstilu ili opoziciji su i u konjunkciji, jer komuniciraju jedna sa drugom. Danas se međutim, konjunkcija posmatra kao aspekt za sebe.

Orbis se tradicionalno posmatrao kao krug ili aura planete. Dve planete prave aspekt kada se dodiruju njihovi orbisi. Međutim ovo pravilo važi samo za tradicionalne aspekte kakvi su kvadrat, opoziciji, trigon i sekstil. Za manje aspekte koji su u upotrebi nakon Alana Lea, ovo pravilo više nije moglo da važi, jer bi onda aspekt između dve planete mogao da se posmatra, ili kao neki od Ptolomejevih aspekata ili kao neki manji (minorni) aspekt, zato su se astrolozi dogovorili među sobom da orbisi za aspekte variraju od 6º do 8º za glavne aspekte, pogotovo kada su uključeni luminari, Sunce i Mesec. Današnji astrolozi dozvoljavaju i veće orbise. Za manje aspekte dozvoljeni su orbisi od 2º do 3º.

Orbis u savremenom smislu se ne odnosi na auru planete, već na dozvoljeno rastojanje dve planete od egzaktnog aspekta u kojem su te planete i dalje u aspektu. Dakle, glavna razlika je da se ranije orbis povezivao sa prirodom planete, a danas sa prirodom aspekta. Pa tako ako je Venera na 5º Jarca, a Saturn na 12º Jarca, oni su u konjunkciji, jer se Venera i Saturn nalaze na rastojanju od 7º. Da su se oboje nalazili na 5º Jarca to bi onda bila egzaktna konjunkcija. Međutim da se Venera nalazi na 5º Jarca, a Saturn na 29º Jarca, njihov aspekt ne bi mogao više da se nazova konjunkcijom.

Konjunkcija se odnosi na pojačavanje, spajanje, kombinovanje, integraciju dve planetarne energije. Ona osnažuje dve planete da reaguju i stvara novi energetski entitet kroz mešanje različitih kvaliteta. Često osobi daje jako usmerenje ka određenom polju u kome se konjunkcija nalazi. Konjunkcija ne zahteva konflikt sa spoljašnjim svetom, pa tako može da dovede do povlačenja i usmerenja na sopstvene interese. Ovaj aspekt takođe omogućava slobodu delovanja, tako da osoba može da bira kako će sprovoditi energiju konjunkcije, s obzirom da odnos planeta ne uključuje odnos sa okolinom.

Konjunkcija benefika daje harmonična ispoljavanja, dok konjunkcija malefika daje neharmonična ispoljavanja. Priroda Merkura se takođe menja pod uticajem prirode planete sa kojom je u konjunkciji. S tim da ako se Merkur nađe u konjunkciji sa Suncem, pogotovo ako je rastojanje manje od 8º, a veće od 17 minuta, kaže se da je Merkur spaljen. Sva veća rastojanja od 8º pa do 17º govore o tome da se Merkur nalazi pod Sunčevim zracima. Oba pojma narušavaju prirodu Merkura. Najbolje za Merkura je da se nalazi na egzaktnom stepenu Sunca, tada ima svu njegovu podršku. To bi značilo da ako se Sunce nalazi na 13º Ovna, da se i Merkur nalazi na 13º Ovna.

Ako određeno polje sadrži više planeta u konjunkciji bez sumnje da će individua biti zainteresovana za to područje živote. Treba obratiti pažnju i na polja kojima vladaju tako smeštene planete. To znači da će se određena područja života manifestovati na veoma specifičan način. Na primer, ako su vladari petog, sedmog i devetog polja u dvanaestom polju, problematika partnerstva, uživanja, hobija i ličnih uverenja najviše se manifestuje nesvesno ili kroz maštu, pa osoba može biti ili sjajan umetnik ili duševno bolesna s obzirom da je dvanaesto polje, i polje mašte, i polje podsvesti i strahova.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rešenja Vašeg problema

Saznajte šta Vas očekuje u budućnosti.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK